reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Czesc Dziewczyny,

Witam po moich krotkich wakacjach. Musze powiedziec, ze bylo cudownie. Jednak sa takie miejsca w UK gdzie nie pada i jest to Kornwalia :-) Przez caly tydzien tylko jeden dzien deszczu, ale nie narzekalismy, bo moglismy odpoczac od ciaglego wedrowania. A takto sloneczko, cieplutko, wedrowki klifami i niesamowite plaze. Polecam goraco to miejsce na letnie wakacje w UK.

agnieszkaUK - przeczytalam, ze dopadlo Cie to swinstwo, dobrze, ze masz juz za soba

natalka - a ja myslalam, ze juz sie "rozpakujesz" :tak: a tu dalej czekamy

Ja tez mysle teraz o wakacjach w PL jeszcze, ale przeraza mnie lot samolotem :-( Boje sie wlasnie, ze mozemy sie zainfekowac tym wirusem. I nie wiem co robic, bo sama na jazde z dziecmi przez Europe sie nie zdecyduje, a Bartek nie wiem jeszcze jak z praca :-( No i mamy wielkie myslenice.

reklama
Cześć wieczorkiem:-)A wy gdzie jesteście???
NATALKA-no wiesz jeszcze w sumie dwa dni ,więc wszysko sie może zdarzyć :tak:A Ty sumie powinnas się co chwile meldować,bo jak dłużej nie piszesz to ja juz sobie myślę że rodzisz:-D:-D

BOŻENA -hmmm zastanowię się z tym słońcem:sorry:;-):-p:-DA spakowana jeszcze nie jestem dopiero piorę białe,jutro kolorowe i w piatek pakowanko:tak:
A ja kopytka często robię,bo sie szybko robi:tak:A z tymi ziemniakami to masz rację,za każdym razem innne wychodzą potem:wściekła/y::wściekła/y:

ANIA 1812-a ja właśnie kupiłam pralko-suszarkę i jestem mega zadowolona:tak:żadne suszarki z praniem mi w pokoju nie zalegają:tak:
No ale ja kupiłam taką pralkę ze względu że mieszkam w bloku:-(i nie mam gdzie wytawiać:-(
Oj ja też bym chciała emigrować do Hiszpanii:-)

KASIA J-super że wycieczka się udała:-)no i że pogoda dopisała:tak:A zdjęcia poprosimy z widoczkami:tak: ile tam się jedzie??a jaki nocleg braliście?/B&b czy jakis kemping?/i jakie są koszta??Pytam z ciekawosci :-)

Doris dobrze że pytasz, przynajmniej się dowiadujemy więcej.
A Natalka pewnie chce nas tak potrzymać w niepewności jak dziewczyny ;-), oczywiście żart, (wiem Natalka że Ci nie do śmiechu, ale...)
Kasia super że wycieczka się udała. Jak tak ładnie zareklamowałaś to miejsce to kto wie czy któraś się tam nie wybierze.
Bożena ja też lubię kopytka, nawet robić. Ja natomiast nigdy w życiu nie robiłam gołąbków, pampuchów.

KasiaJ - witaj! Przynajmniej TY miałas pogode, dlatego My nie miałysmy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, ale wybaczamy!
A co do Pl to ja tez sie bałąm, ale doszlam do wniosku z ekurcze jak tak dalje pojdzie to my sie niebawem z domu nie wynurzyny, a niby zapowiadaja epidemie od pażdziernika! Jestesm tego zdania co ma byc to bedzie!?..........Czekamy na fotki i szczegóły o które DOris podpytała, bo chetnie bym sie etz tam wybrała moze koniec waakcji bym tam zaliczyła:-)

Roksanna - nie wspominajk o pompuchach bo za mna chodza mam przepis ale nie mam odwagi sie wziasc za nie:/...

Doris - fakt szybko sie robi , a ja mam chłopkaów "ziemnaczanyhc", tzn pierogi, kluski w kazdej postatci, placki zeimnaczane to mogli by non stop jesc a zwłasza P.

Dziaiajs sie kobiety dowiedziąłm, zwłaszcza te co chcha sie szkolic, ze mozna za free isc do collegu i uczyc sie np daengo fachu, jak fryzjerstwo, kosmtyka, masaze itp......I ja zamierzam dowiedziec sie wiecej:-):-)

Zycze miłej nocki!

Roksanna - zareklamowalam, bo naprawde fajne miejsce, zupelnie inne widoczki niz tu w Yorkshire, choc nie mozna narzekac na okolice, bo tez sa tu urokliwe miejsca

Doris - my spalismy w B&B i cenowo nienajgorzej, ale na pare dni przed wyjazdem naprawde trudno bylo cos znalesc, bo tam zjezdza w okresie letnim wiekszosc Anglii, w jednym placilismy 50f za nocleg, a w drugim 65f (tu mielismy family room, duzy z osobnym lozkiem dla Kubusia, zmiescilo sie Maciusiowe, rowery, torby i jeszcze mozna bylo tanczyc ;-)) i to bylo ze sniadaniem

I pare fotek z wycieczki. Wiecej bedzie na naszej stronce jutro albo pojutrze :-)

Załączniki

• 100_1849.jpg
    100_1849.jpg
    55,4 KB · Wyświetleń: 46
  • 100_1962.jpg
    100_1962.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 40
  • 100_1970.jpg
    100_1970.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 53
  • 100_1978.jpg
    100_1978.jpg
    37,8 KB · Wyświetleń: 76
  • 100_2015.jpg
    100_2015.jpg
    48,8 KB · Wyświetleń: 48
  • 100_2045.jpg
    100_2045.jpg
    48,6 KB · Wyświetleń: 47
  • 100_2174.jpg
    100_2174.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 40
  • 100_2190.jpg
    100_2190.jpg
    45,7 KB · Wyświetleń: 43
  • 100_2197.jpg
    100_2197.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 35
  • 100_2256.jpg
    100_2256.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 43
BozenaM - wiesz ja nie panikuje, ale akurat samolotu sie boje, bo oni, zeby zaoszczedzic na paliwie to lataja przy zamknietym obiegu powietrza, wiec przez 2,5h wdychasz powietrze z wszelkimi zarazkami :-(

witam z rana
Wczoraj wreszcie wydelegowalam dziecko do swojego pokoju, ale niestety dzisiaj wstala o 5.00:szok::wściekła/y: i siedze teraz taka zamulona nie wiem co ze soba zrobic.
kasia.j - miejscowka super!!! tez sie tam wybieramy pod koniec sierpnia, ale nie wiem gdzie dokladnie bo bierzemy przyczepe:tak:
BożenaM - jak masz Working Tax to mozesz isc za darmo (tzn chyba placisz tylko £5-£10 za legitymacje) ja niestety nie mam dlatego lipa.
ampar3 - czy w tej ksiazezce co masz sa kursy w Halifaxie albo Huddersfield??? jak tak to ile kosztuja??? Bo jak patrze na str collegu to niektore ceny sa zabojcze:eek: np £1200 za podstawowy kurs ksiegowosci

No nic moze przynajmniej posprzatam chate bo mojadzidzia ze swoja dzidzidzia mnie odwiedzi a potem napisze, ze mam syf:zawstydzona/y::-p:laugh2:

Ostatnia edycja:
Witam :-)

posta mi wcielo chyba zaczne kopiowac posty przed wyslaniem :wściekła/y:

doris pewnie sie przez tydz jeszcze bede meldowala ze nie urodzilam :baffled: ale jak cos mam Sylwi dac znac ze sie zaczelo to Ona pewnie wam napisze :tak:

kasia.j naprawde tam fajnie :tak::-) jak nie w Angli :-D

roksanna1 Ty nie zartuj sobie tyllko lepiej mi powiedz co mam zrobic zeby urodzic bo jak narazie nic na mnie nie dziala :-:)sorry:

agnieszkaUK to Ty juz Nicolke uczysz bez pampersa chodzic ?? ;-)

cześć:-) a u mnie znowu pada:wściekła/y:a rano było tak słonecznie:-(w sumie dalej jest ale pada:crazy::crazy:

ROKSANA-ja też jeszcze nie robiłam gołąbków ani pampuchów:-Dna gołąbki zawsze jeżdżę do mamy:tak:
a wypytuje się tak Kasi j bo prawdopodobnie w przyszłym roku latem nie pojedziemy do Polski,a wycieczki gdzieś w ciepłe kraje latem na dwa tygodnie są masakrycznie drogie:szok::szok:
A ja nie wytrzymam w domu z nimi tyle tygodni,więc właśnie może wyruszy się gdzieś w Anglie:tak:

KASIA J- a w tym b&b płaciliście od osby tyle,czy za pokój???
Miejsce faktycznie bardzo ładne,zreszta tak jak napisałaś w Anglii jest bardzo dużo takich miejsc:-)tylko te Bradford jest paskudne:-(

MARTA 84- a ile kosztuje wynajęcie takiej przyczepki???

Kto chce moich urwisów na trochę??bo ja już nie mogęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę:angry::angry:

reklama
doris78 - my bedziemy miec za darmo od znajomego angola bo moj mu naprawia czasami kompa. Luknij na necie moze cos znajdziesz to sie chyba nazywa caravan car, nie powinny byc drogie. Jeszcze sie zastanawiamy nad wynajeciem takiej lodki co po kanalach plywaja.
nefretete- patrzylam wczoraj na autobusy ale nie znalalam bezposredniego. Myslam, ze dzisiaj sie zgadamy, ale sie rozpadalo:no:

Do góry