reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

Cfcgirl jaki piekny brzuszek:-), ja tez taki chce:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Ja tez jestem za jesli chodzi o spotkanie:))

Kama trudno mi powiedziec jesli chodzi o wysypke Maksia. Marcel nigdy nic takiego nie mial. I nie umiem Ci nic doradzic pozatym co Kasia napisala. Ale trzymam kciuki zeby szybko przeszlo:)))

Kasia dowcipnis z Twojego meza hehe

Musze Wam zdradzic cos:))) Doris78 to moja siostra, to ja ja namowilam zeby do nas dolaczyla i sadze ze ona tez chetnie by sie spotkala, mam racje Doris?????

reklama
Czesc dziewczyny,dzieki za powitanie, mam nadzieje ze sie zadomowie tak jak wy.:-)ale dzisiaj byl wariacki dzien i ten snieg ja juz z moimi chlopakami o 8.30 wyszlam na dwor lepic balwana,bo moj Kubus to by mi nie wybaczyl (ostatnim razem jak spadl snieg to niezdazylismy ulepic balwanka,wiec teraz odrazu po sniadaniu wyszlismy)ale balwan zyl 5 minut -wyladowal na Dawidku,na szczescie nic mu sie nie stalo.
Kasia.j-moj Kuba to jest teraz na etapie doroslych gadek,taka robi sie z niego madrala ale smiesznie mu to czasami wychodzi
Musze czesciej tutaj zagladac bo nienadazam za czytaniem postow.pa pa dobranoc i Wesolych Swiat
Sylwia.m-tak masz racje,tez bym sie chetnie spotkala:-)ty moja siostro!!!!:tak:pa pa

kama- od prawie miesiaca sie strsuje.mianowicie moj maly dostal potwornego uczulenia:szok:male czerwone krostki, ktore opanowaly caly jego brzuszek. plus policzki.przerazilam sie,ale raczki i nozki, byly czyste.pomyslalm pewnie zle doprane body.oki.wypralam poraz wtory cala jego garderobe,zmieniajac proszek,plukajac podwojenie.zaczelam nathana kapac w krochmalu.powoli pomagalo.ale niestety jego policzki dalej byly zaczerwienione.:-(w miedzyczasie mielismy szczepienie-pielegniarka powiedziala ze to nic groznego.oki pomyslalam.ale jakos mi sie to nie pdobalo, wiec dodatkowo odstawilam nabial:eek: i tak po 3 tyg krostki z brzuszka zniknely a buzia byla lekko zarozowiona.ucieszylam sie straszliwie ze juz nie musze patrzec na te straszne cialko mojego syna.i odpuscilam....wrocilam do normalnej diety....:no:i dzisiaj tragedia maly ma policzki jakbym mu nalozyla powazna ilosc rozu i dzisiaj poraz pierwszy pojawila sie kupa ze sluzem:no: wiec chyba potwierdza sie moja diagnoza o skazie:crazy:ech...w piatek mam HV pewnie powie ze przesadzam.za miesiac jedziemy do polski to pewnie porobimy wszystkie badania.
mam nadzieje ze maksowa wysypka to tylko jakis chilowa maluszkowa nietolerancja czegos:tak:

Mw 80-ja nie karmie malego piersia wiec to nie jest wina jedzenia. Ale widze od wczoraj poprawe wiec moze rzeczywiscie samo zejdzie. Mam nadzieje......

CZESC WAM!Swita, swieta i po swietach,dzisiaj rano bylo male chlapanko,moj syn wylal na mnie wiaderko wody!!urwis jeden.A jak wy?polalyscie mezow woda,bo ja niezdazylam bo poszedl do pracy.
MW80-ja z moim malym mialam to samo, jak cos zladlam z nabialu zaraz mial zielonkawa kupke,ale jak odstawilam odrazu mial zolta.Potem jak zaczelam mu wprowadzc jakies zupki,deserki zaczal miec czerwone lakierowane plamki na policzkach i bylam z tym u lekarza i tez mowilam mu ze to moze jest Atopowe Zapalenie Skory ale powiedzial mi ze jeszcze do tego sa wymioty,czasem biegunka,dal mi taka wielka tube cremu-Aqueous Cream,kazal smarowac nawet 6 razy dziennie.Nie za mu bardzo wierzylam i to samo mowilam ze jak pojade do Polski zrobie jakies badania na alergie i takie tam,ale samarowalam mu buzke tym kremem i zeszlo,teraz czasami tez zareaguje wysypka na twarzy ale smaruje mu tym kremem i schodzi.Nie jestem lekarzem ale wydaje mi sie ze twoj maluszek reaguje tak jak moj odstaw nabial (ja tak zrobilam )i sproboj znowu za miesiac,jego brzuszek juz bedzie troszke dojrzalszy a jak znowu tak zareaguje to znowu sproboj za miesiac.Ja do prawie piatego miesiaca zycia Dawidka nie moglam jesc nic z nabialu.Tagze badz cierpliwa moze jest wszystko dobrze.Powodzenia i pa pa;-)

Witam
Mw80- trzymam kciuki za Twojego maluszka. Moja córka jest alergiczką min. ma skazę białkową, uczulenie na czekoladę, truskawki, kiwi, mandarynki. Teraz już jest troszkę lepiej ale i tak czasami jak ją obsypie to płakać mi się chce. Jak była malutka to miałam dietę. W ciągu miesiąca po porodzie byłam chudsza niż przed ciążą. Moja lekarka ręce załamywała. Prawie nic nie mogłam jeść bo ją zaraz obsypywało. Już nawet miałam zrezygnować z karmienia piersią.
Jeżeli masz podejrzenie że to jest skaza białkowa to trzymaj się diety.

Czesc dziewczyny!

Jak minely Swieta? Objedzone? Oblane?? Ja dzis zdarzylam pierwsza polac woda meza raniutko :-D:-D:-D
Po wczorajszym leniuchowaniu wybralismy sie dzis na wycieczke do Preston do Parku poogladac angielskie zwyczaje - rzucanie jajkami. Fajna zabawa, Kuba tez sie przylaczyl, tyle ze jak raz mu rzucilismy to juz nie chcial oddac, bo bylo czekoladowe.
A Maciejka zaczyna siegac i lapac wszystko co ma przed soba :-)

mw80, kama - mam nadzieje, ze Wasze maluszki juz lepiej

dzieki mamusie:-) tak zamierzam zrobic-odstawiam nabial...i bede obserwowala synka:tak: mhhh wiec kama to moze wina mieszanki...jak czytam rozne fora to mozna metliku dostac od wyboru modyfikowanego mleczka:tak:
hihi no trudno wczoraj byly moje ostatnie mazurki i keksy...:-(
dzisiaj bylam odwiedzic z synkiem nasza przyszla nowa chatke...smiesznie 7 ufajdanych facetow, krata piwa...i robota wre:laugh2:hihi mam nadzieje ze za 3tyg damy rade..bo narazie chatka wyglada tragicznie:no: ech....

reklama
Mw80-mojemu ta najgorsza wysypka odpuscila,ale zostaly takie male czerwone kropeczki ktore normalnie wygladaja jak piegi.
Ja od 3 tygodni podaje malemu to samo mleko,czy jest mozliwe ze po tak dlugim czasie dopiero wystapila reakcja alergiczna???:eek:
Moje swieta do bani,siedze sama bo Krzysiek w pracy. Dobrze ze jutro i w srode ma wolne,nasze swieta sa przesuniete o dwa dni hihihi(zartuje)
Nie robilam zadnych dan swiatecznych bo nie mialam dla kogo. W sumie moglam jechac do Krzyska siostry,ale maly z ta wysypka i ja z grypskiem...
Byle do jutra:-D
Dziewczynki pewnie sie obzarlyscie co?????

Do góry