cfcgirl - zostalas ostatnia z dzidzia w brzuszku na naszym watku
no chyba ze ktoras znowu wkrotce planuje ciaze?
jasmina - wklejam Ci linka, gdzie mozesz sobie poszukac u siebie w okolicy "toddler group", sa to takie zajecia dla mam z dziecmi od 0 do 5 lat, ja na takie chodze z moimi maluchami, trwaja zwykle okolo 1,5h z przerwa na ciasteczko i soczek, dzieci sie bawia a mamy gadaja albo sie bawia z dziecmi, na pewno Ci wszystko opowiedza o okolicy, co i gdzie dla dzieci;
ChildcareLink For National and Local Childcare information wpisz sobie tam swoj kod pocztowy i program Ci wyszuka najblizsze, sesja kosztuje od 0,5f do 2f. Moze w okolicy jest cos takiego jak Family Center, warto sie wtedy tam tez udac, bo oni duzo pomagaja, udzielaja porad i takie tam.
Jakies dwa lata temu chodzilam do Park Lane College w Horsfofth na angielski wieczorami, kurs byl darmowy, moze jeszcze organizuja, jak jestes zaineresowana.
Na google mozesz skorzystac z mapy, wpisac sobie swoj kod pocztowy, i na zdjeciu satelitarnym poszukac w okolicy placu zabaw (tak wirtualnie ;-) ) Acha i jak znajdziesz i sie tam udasz to nie licz na tlumy, tu jak zauwazylas, ludzie nie spaceruja. A dzieci zwykle sie bawia w przydomowych ogrodkach, albo jezdza z rodzicami na zakupy.
Ja tez z Maciusiem bylam dzis na zakupach w Bradford
, jutro czeka nas wielkie pakowanie i jak pogoda pozwoli to spacerek, a w piatek lecimy do PL. Juz sie nie moge doczekac. Troche sie boje lotu, jak ja utrzymam ten moj slodki ciezarek przez 2h na rekach.
Kubus sie przeziembil i ma temperature, mam nadzieje, ze do piatku mu przejdzie. :-(