reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Czesc kobitki!!!!!!
Juz jestesmy w domku,cala trojeczka!!!!
Jutro wkleje zdjecia to pochwale sie moim cudem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziekujemy za gratulacje!!!!
Bylo ciezko,ale warto!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
kama - maluszek sliczny, moj maz zaraz by to skomentowal tak "nastepne dziecko ma wiecej wlosow niz nasze" :-D:-D:-D

napisz jak sie czujesz, jak maluszek sie sprawuje? :-)

jasmina - wklejam Ci linka, gdzie mozesz sobie poszukac u siebie w okolicy "toddler group", sa to takie zajecia dla mam z dziecmi od 0 do 5 lat, ja na takie chodze z moimi maluchami, trwaja zwykle okolo 1,5h z przerwa na ciasteczko i soczek, dzieci sie bawia a mamy gadaja albo sie bawia z dziecmi, na pewno Ci wszystko opowiedza o okolicy, co i gdzie dla dzieci; ChildcareLink For National and Local Childcare information wpisz sobie tam swoj kod pocztowy i program Ci wyszuka najblizsze, sesja kosztuje od 0,5f do 2f. Moze w okolicy jest cos takiego jak Family Center, warto sie wtedy tam tez udac, bo oni duzo pomagaja, udzielaja porad i takie tam.
Jakies dwa lata temu chodzilam do Park Lane College w Horsfofth na angielski wieczorami, kurs byl darmowy, moze jeszcze organizuja, jak jestes zaineresowana.
Na google mozesz skorzystac z mapy, wpisac sobie swoj kod pocztowy, i na zdjeciu satelitarnym poszukac w okolicy placu zabaw (tak wirtualnie ;-) ) Acha i jak znajdziesz i sie tam udasz to nie licz na tlumy, tu jak zauwazylas, ludzie nie spaceruja. A dzieci zwykle sie bawia w przydomowych ogrodkach, albo jezdza z rodzicami na zakupy.

Wielkie dzieki za te wszystkie informacje, przysiade i poszukam. Moj M jest bardzo zapracowany, jak wraca o 18 to jemy obiad, pozniej spedzamy czas razem z dziecmi i tak okazuje sie ze dzieci trzeba polozyc spac. A juz potem to czas pedzi jak szalony i trzeba isc spac... Mam nadzieje ze i ja sie oswoje szybciutko. Wczoraj pani w sklepie zapytala ile ma Dawid- nie zrozumialam jej:-( dopiero poprosilam zeby powiedziala wolno i wtedy dopiero zrozumialam. Nawet nie mam tu z nikim pocwiczyc tego angielskiego. Jestem krotko wiec moze jeszcze nie powinnam panikowac. Dzisiaj maz obiecal ze pojedzie Jasminie kupic kredki, mala juz nie moze sie doczekac (swoich zapomniala).
zycze milego dnia.

Kama maluszek przepiekny!!!! A jak fajnie wyglada z tym smoczkiem:-D, taka malutka buzka i smoczek zaslaniajacy jej polowe, super:))
Jak juz wypoczniesz, dojdziesz do siebie i bedziesz miala chwilke to musisz nam opisac swoje wrazenia z porodowki. Jak przebiegal porod, jak sie maz spisal itp.

Cfcgirl zostalas sama ale moze, moze ja dolacze do ciebie:)))

reklama
Do góry