reklama
niunka19-82
Szczesliwa mamuska!
jasmina - kochana ja nie samruje niczym , ale jak cos sie pokarze to uzywam puderku albo sudokremu.
Ku wszedzie mozesz kupisc sudokrem.
Biedna ta Kama. Wspolczuje. Jakbym byla na jaj miejscu to bym tam szaszoru narobila- taka juz jestem. Pewnie pierwsze biora akistanki- tak juz jest,
Kama trzymamy kciuki.Bedzie dobrze,
A dzis znowu znowu piekna pogodaaaaaaaaaaaaaaaa:-)
Ku wszedzie mozesz kupisc sudokrem.
Biedna ta Kama. Wspolczuje. Jakbym byla na jaj miejscu to bym tam szaszoru narobila- taka juz jestem. Pewnie pierwsze biora akistanki- tak juz jest,
Kama trzymamy kciuki.Bedzie dobrze,
A dzis znowu znowu piekna pogodaaaaaaaaaaaaaaaa:-)
brrr 16dni po terminieja urodzilam 6 dni po terminie i juz mialam dosyc tego oczekiwania
a u nas pieluszkowe odparzemia lagodzimy linomagiem i zwyklym pudrem w talku dla dzieci:-)
narazie nathan jest na etapie odrywania swoich raczekdokladnie jednej,dziamdzia i dziamdzia ta swoja piastke....hihi zachwile pewnie otworzy dlon i zacznie sie przygoda z kciukiem....
a u nas pieluszkowe odparzemia lagodzimy linomagiem i zwyklym pudrem w talku dla dzieci:-)
narazie nathan jest na etapie odrywania swoich raczekdokladnie jednej,dziamdzia i dziamdzia ta swoja piastke....hihi zachwile pewnie otworzy dlon i zacznie sie przygoda z kciukiem....
niunka19-82
Szczesliwa mamuska!
czesc kobitki
Mam pytanko, moze bedzie co dla niektorych banalne, ale dla mnie to wazne.
Otoz jak wiecie karmie piersia i chcialabym zaczac wprowadzac Szymkowi modyf. mleko. Tylko ze nie wiem jakie wybrac i od jakich ilosci mogw zaczac , no i jak zwiekszac dawke. Acha i czy to prawda ze dopiero po miesiacu moge podac mu to mleko na noc?
Dziewczyny podpowiedzcie.
Otoz jak wiecie karmie piersia i chcialabym zaczac wprowadzac Szymkowi modyf. mleko. Tylko ze nie wiem jakie wybrac i od jakich ilosci mogw zaczac , no i jak zwiekszac dawke. Acha i czy to prawda ze dopiero po miesiacu moge podac mu to mleko na noc?
Kto pyta nie bladzi , ;-)czesc kobitki
A dlaczego chcialabys mu wprowadzic modyfikowane skonczyl juz pol roczku, a moze nie najada sie Twoim, czy malo przybiera na wadze????
Ja karmilam piersia , i zaczelam wprowadzac modyfikowane bo Blanka sie nie najadala, i malo brala na wadze , kupilam w kartonikach mleka z kazdej firmy oczywiscie 1 wtedy (ale jak juz Szymek skonczyl pol roczka wiec mozesz dawac dwojke), i probowalam dopasowac melko do mojego mleka po smaku , patrzylam na dziecko jak reagowalo, czy brala na wdze, czy nie miala uczulenia , boli brzuszka, wymiotow zmainy w kupce itpp...na poczatku radzilabym CI mieszac Twoje mleko z lekka odrobina sztucznego. Nic nie slyszalam o tym by dziecku nie moc dac na noc mleka modyfikowanego...ja dawalam po jakims czasie na noc , ale chyba nie po miesiacu:-)
Pozdrawiam papa zapytaj jeszcze wrazie czego Health Visitors
Ja Kubusiowi podawalam mleko modyfikowane na poczatku w kaszkach, kupowalam te z Cow&Gatte i mleczko tej samej firmy gotowe juz w kartoniku. Na poczatku robilam niewielkie ilosci, a potem zwiekszlam porcje. Zasmakowalo mu i nie mial zadnych problemow z przyswajaniem. Ale piersia dalej go karmilam do 11-ego miesiaca. Jak skonczylismy z cycusiem to dostawal od razu cala duza butle do picia. A dzis jest uzalezniony od mleczka
niunka19-82
Szczesliwa mamuska!
Dzieki dziewczyny:-)
Buziaczku - nic z tych rzeczy , wrecz przeciwnie pokarmu mam az nadto.
Chciabym niekiedy zastapic moje mleko - modyfikowanym po to zeby sie powoli przyzwyczajal i zebym mogla powli go odzwyczajac od cycia.
Mam zamiar gdzies ok 8-9 miesiac skonczyc karmic, ale czy mi sie to uda.
Zobaczymy jak nam to pojdzie.
Kasiu - dosc dlugo karmilas , ja chyba tak dlugo nie wytrwam
papa i jeszcze raz dzieki
Buziaczku - nic z tych rzeczy , wrecz przeciwnie pokarmu mam az nadto.
Chciabym niekiedy zastapic moje mleko - modyfikowanym po to zeby sie powoli przyzwyczajal i zebym mogla powli go odzwyczajac od cycia.
Mam zamiar gdzies ok 8-9 miesiac skonczyc karmic, ale czy mi sie to uda.
Zobaczymy jak nam to pojdzie.
Kasiu - dosc dlugo karmilas , ja chyba tak dlugo nie wytrwam
papa i jeszcze raz dzieki
jasmina111
Fan(ka)
witam raniutko
ninka - dobre pytanie z tym mlekiem. Ja karmie piersia, ale ostatnio Dawidek probuje na mnie swoje dwa zebolki. I jakos tak ...odechciewa mi sie karmienia piersia, co bedzie jak bedzie mial gorne zebolki?:-(
Jasmine karmilam piersia (pozniej juz tylko tak do popicia) do 3 lat. Ale to byl moj problem to mi bylo ciezko odstaic mala... wiem, wiem, to bylo zadlugo teraz chce zakonczyc cycowanie jak Dawidek bedzie mial 1,5 roku.
A co z Kama czy juz sie "rozpakowala"?
ninka - dobre pytanie z tym mlekiem. Ja karmie piersia, ale ostatnio Dawidek probuje na mnie swoje dwa zebolki. I jakos tak ...odechciewa mi sie karmienia piersia, co bedzie jak bedzie mial gorne zebolki?:-(
Jasmine karmilam piersia (pozniej juz tylko tak do popicia) do 3 lat. Ale to byl moj problem to mi bylo ciezko odstaic mala... wiem, wiem, to bylo zadlugo teraz chce zakonczyc cycowanie jak Dawidek bedzie mial 1,5 roku.
A co z Kama czy juz sie "rozpakowala"?
reklama
czesc dziewczyny,
nie mam od Kamy wiesci, troche to niepokojace, ze ja tak dlugo przetrzymuja :-( to juz 17 dzien po terminie, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
my dzis sie wybieramy na badanie i szczepienie, ciekawa jestem ile mlody przybral na wadze
mw80, sylwia - jakiego koloru oczka maja Wasze dzieci, bo moj ma nadal granatowe
niunka - poradzisz sobie z karmieniem, pozniej to juz jest na zasadzie dopajania, po zwyklym posilku, coraz mniej i rzadziej, a w koncu Szymek sie wkurzy ze za slabo leci, Kubus mnie zaczal okladac piastkami, bo sie meczyl a tu nie chcialo leciec mleczko tak jak by chcial, wiec skonczylam i dostal butle (tu zrobilam blad, bo moglam mu zaczac podawac w kubeczku, no ale czlowiek sie uczy na wlasnych bledach, tak to by nie wiedzial o istnieniu butli)
nie mam od Kamy wiesci, troche to niepokojace, ze ja tak dlugo przetrzymuja :-( to juz 17 dzien po terminie, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
my dzis sie wybieramy na badanie i szczepienie, ciekawa jestem ile mlody przybral na wadze
mw80, sylwia - jakiego koloru oczka maja Wasze dzieci, bo moj ma nadal granatowe
niunka - poradzisz sobie z karmieniem, pozniej to juz jest na zasadzie dopajania, po zwyklym posilku, coraz mniej i rzadziej, a w koncu Szymek sie wkurzy ze za slabo leci, Kubus mnie zaczal okladac piastkami, bo sie meczyl a tu nie chcialo leciec mleczko tak jak by chcial, wiec skonczylam i dostal butle (tu zrobilam blad, bo moglam mu zaczac podawac w kubeczku, no ale czlowiek sie uczy na wlasnych bledach, tak to by nie wiedzial o istnieniu butli)
Podziel się: