reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

hej wieczorkiem
Ja wlasnie cwicze nowe pazurki na klawiaturze:tak: A nas dzisiaj w bradford taka ulewa zlapala ze szymon wolal mama wracamy do domu:laugh2:
BozenaM- dzieki za pazurki w super atmosferze:tak:- milo bylo nam was poznac a szymon w domu powiedzial ide do mojego kolegi;-)
Agnieszkauk- a ja myslalam ze za 3latki odpowiadaja ich rodzice:szok:
Doris78- co tam jeszcze wrzucasz do koszyczka oprocz jajek?????????????????
katin- moga sobie chciec:-D:-D:-D:-D
natalka- wrrrrrrrrrrrrr ale najwazniejsze ze sobie radzisz;-)
A mnie jeszcze czeka suszenie i prostowanie bo jutro do leeds jade a wieczorem babski wieczor w knajpce:tak::-p

reklama
witam w ta przebrzydla pogode
wstalam i pada:wściekła/y::wściekła/y: jak to mozliwe,ostatnio tak ladnie bylo,ale zapomnialam ze w Anglii mieszkam:-D u nas dzis tatus do malej w nocy wstawal,ja sobie pospalam,choc musze przyznac,ze jestem tak strasznie zmeczona:-( niewiem czemu,moze to pogoda,a moze to ja powinnam wstawac do malej w nocy caly czas:-:)-:)-:)-( juz sama nie wiem.
dzis mielismy razem jechac do miasta do banku-klucic sie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:bo wsciekli jestesmy i musimy wyjasnic sprawe w banku.chodzi o to ze pobieraja nam z konta direct debit za auto kazdego 7 dnia miesiaca(czyli powinni zabrac kase wczoraj) remi wchodzi wczoraj na internet i sprawdza nadze konto,a tu kasy za auto nie zabrali-niby fajnie bo kasa dalej jest,ale bed\ziemy miec pozniej problemy- malo tego okazalo sie ze direct debit jest skasowany(napewno nie przez nas):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a i przyszedl lis z banku wczoraj, ze staralismy sie o jakis kredyt i go nam nie przyznali:szok::szok::szok::szok::szok: szok, co sie dzieje.moj remi znowu zly.jak sie wali to wszystko,pierw praca,pozniej auto,a teraz bank.
jak nie urok to sraczka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja wierze ze wszytko bedzie dobrze:tak:,ale ile mozna:-(
ampar3-w sumie to rodzic powinien odpowiadac za dziecko,ale w naszej sytuacji nic sie nie dalo by za bardzo zrobic,bo jezeli ten sasiad nie mialby pieniedzy na oplacenie szkod jakie zrobilo nam jego dziecko, to musielibysmy zalatwic to przez sad,i pewnie by nam placil w ratach(on tez nie ma stalej pracy)robi jak zadzwonia do niego agencji
ale na szczescie wszystko udalo sie zmyc,teraz remi auto zawsze chowa do garazu:-D:-D:-Dnawet na 5min:-D:-D

Dzien dobry:-):-)Ale pogoda:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a ja mialam do Bradford autobusem jechac:baffled:mam nadzieje ze sie zmieni bo mnie Kubus zameczy o to:sorry:
KASIA J-i co ustalilyscie z tesciowa??podpowiedz cos,please:-)bo my wczoraj tez mialysmy to zrobic,wkoncu na niczym stanelo:baffled:
a my wogole bedziemy miec sniadanie o 20 godzinie:-(bo rodzice ida na rano do pracy:wściekła/y:
AGNIESZKAUK-to dobrze ze macie garaz:tak:a z tym waszym kontem dziwna sprawa:szok:
AMPAR-ja wkladam do koszyczka kawalek kielbasy ,kawalek chleba, pare jajek ,sol i pieprz no i potem na snaidaniu tymi swieconymi produktami sie dzielimy.Ale jeszcze wkladam do dekoracjii jakies kurczaczki,baranka i czekoladowe jajko dla Kuby i kroliczka,bo on jajek prawdziwych nie je:-D
No i chyba to wsio:tak:
BOZENA M-i co zdecydowalas w sprawie pracy??/oj powiem Ci ze wazne jest zeby lubic prace,ja kiedys pracowalam tylko dwa dni w tygodniu,ale to byla tak beznadziejna praca,ze nawet dwa dni mi sie chodzic nie chcialo:no:
KATIN-a u mnie juz ten mlodszy chce rzadzic:-D:-Dostatnio taki zly i byl i do mnie powiedzial-;dlaczego dziewczyny zawsze musza rzadzic??:-D:-D

doris78ja tez pracuje w niedziele,wiec sniadanie zacznie sie bezemnie:-( jestesmy zaproszeni w niedziele do chrzesnego nikoli,a w pon do drugiej znajomej.my w zeszlym roku kupilismy koszyk z kwiatkiem w ziemi:-D:-D:-D w morrisonie.wysypalam ziemie,kwiatka przesadzilam a koszyk umylam:-D:-D
ja do koszyczka tak jak doris-standardowy sklad wkladam,choc powim ze w zeszyl roku w kosciele ludzie wkladali wszystyko(mandarynki,cale szynki,ogorki:szok::szok:) ale to kazdego indywidualna sprawa.
niewiem tylko co zrobic do jedzenia,musze sie zatanowic,mam pare pomyslow(na slodko-czarne pierozki w sosie wisniowy, zapiekane jajak w szynce w foremkach na mufinki i mozwe jakas zapiekanka, hmmmm sama nie wiem)
a wy co przygotowujecie??

WItam!
Jak widac na obrazku do rpacy nie poszłam.
Zadzeonili so mnie z agencji dopiero po 7 zpytac dlaczego nie przyszłam, ja mwoie ze maz mialm WAM poiwedziec szukał WAS przed 6 rano a oni na to ze dopero rpzyjechali bo sie spoznili i czy ja zcekalam na nich.Kurcze kaza mi byc 5.30 a sami sa po 7:/.Ale powiedzialm z enie moge i zapytali czy znam kogos kto szuka wiec kolega poszedł.

Doris- ja włansie w tej firmie najbrdziej odczulam Polaków.Ja jak juz wiekszosc z WAs wie mam bielactow<takie plamy an rekach>, nie jest zarazliwe, no ale nieładnie mze wyglada.Ja jzu sie do tego przyzwyczaiłam mama to kulka latek i nic na to nie poradze.Ludzie maja gorsze problemy i zyja.A w tej firmie mieli okazje do nasmeiwani sie podrzucania tekstó itp.....tak wiec moj maz zadecydowal i w sumei ja tez ze jak ma tak byc jak osatnio i mam sie zle czuć to lepiej nie isc.A pieniadze sa potrzebne ale nie za wszelka cene.Tutaj w przeciwinenstwie do PL moge ta prace szybciej znalesc.

Katin - jak dalej hchecie ta prace to masz tel:
07961977383
0784463332
, powiedz ze szukacie rpacy ze mieszkacie w Bradford itp......ona mówila z ejak mama kogos kto szuka niech zadzowni.WIEC JAK KTOS CHCHE TO TE NR TO DO NICH.

Ampar- ja tez dziekuje, i zapraszam jak bd miala czas w swoim grafiku:):-D.Pozdrów Szymonka od Marcela.Mówi ze fajny kolega ale dlatego ze jest mniejszy od niego:D:tak::-D:-D:-D

Witam Was. A u mnie słoneczko próbuje się przebić, może mu się uda:-D.
Wczoraj mi się nie udało zejść. Nie usnęłam ale tak mi tam dobrze było na górze, że już zostałam.
Doris kupiłam wczoraj farby w tesco, zobaczymy co z tego będzie:-);-) Z tym koszyczkami to dobry pomysł w tych secand handach, muszę poszukać, czasu coraz mniej. Albo zrobię tak jak Agnieszka
U mnie też śniadanie później, ale na obiad:-D:-D:-D
Ty temu swojemu synowi powiedz że tak już jest ten świat skonstruowany że baby rządzą i już.
BożenaM Nie ma tego złego co byna dobre nie wyszło. Mówię o pracy. Powiedz mi jeszcze to jest ta agencja w kirgate, bo wczoraj jak podałaś tą nazwę to tylko ta mi się dopasowała. :-)
AgnieszkaUK u mnie śniadanie będzie na obiad bo mój Ł też pracuje, może nawet pracujecie razem :-):-)
Widzę że znowu jakieś wymyślne dania przygotowujesz. Ty to masz dryg do tego.
Ampar Mój koszyczek też będzie standardowy o ile kupie koszyczek:-D:-D:-D.

Wiecie czego jeszcze szukam a za cholerę znaleźć nie mogę kleju takiego białego wodnistego odo papieru. Pół tesco wczoraj obeszłam:wściekła/y:. Nie chce takich sticków tylko biały klej.

Tak mi się śmiać chce z moje Matyldy. Rozmawiałyśmy o tym że jajka znoszą kury, a kury są u dziadka (przez Mati nazywanego Nionio). Teraz jak się pytam kto znosi jajka to ona odpowiada że Nionio:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Jeszcze mu tego nie mówiłam:-D:-D:-D

Roksanna1- a jaka ty masz agencje w KILGATE?
Ta agencja jest z Manchesteru i przyjezdzaja do formy i czasami sa w JOB Center zeby zarjestrowac ludzi.A pozatym ni am ich w Bradford.Z tego co mi mwoiła np dzisiaj siedza w firmie do poludnia.
A co do koszyczka to w PL sklepie w Pikniku sa, a ja kupiłam w Patsonie za 3Ł, i sa rózne okragłe podłuzne i rozne rozmairy.A w Pikniku sa nawet kolorowe:):tak:

Bożena bo jak podałaś nazwę "top coś tam" to sprawdziłam sobie na stronie bradford24.pl i tam znalazłam jedną z wyrazem "top" w nazwie. Właśnie w kirgate:
Top Recruitment tel. 01274 395302
71 Kirkgate, Bradford, BD1 1TE
Dzięki za info o koszyczkach może zdążę

reklama
HEJ
Wieje dzis bardzo.ale musze powiedziec ze jest ciepło:tak:
Bozena dzieki za telefony, pytałam sie ciebie jeszcze co robisz z maluszkiem jak jedziesz do pracy?/
Roksanna zabawna ta twoja niunia:-D:-D

Do góry