reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

SylwiaM że tak powiem trochę Ciebie brakowało na tym forum :-). Szkoda że teraz Doris nie będzie przez jakiś czas. Ja się zastanawiam jak ona to przeżyje. :no::-D Będzie ciężko.

Póki co ja uciekam, szykuję się na play grupę, może jakiś obiadek upichcę przed.
Będę wieczorkiem

reklama
katin - no wlasnie, ale jak ma sie nie dymic przy nalesnikach, jak wylewasz zimne ciasto na rozgrzana patelnie :confused:

roksanna - ale z drugiej strony chodzi o to by postawilo w sytuacji zagrozenia

My tez zaraz smigamy do szkoly. Dzis ostatni raz i 2 tygodnie wakacji :-)

Katin i Roksanna1- odnosnie COlege to jeżeli pobieracie TaX WORKING, lub TAX CHILD CREDYT< lub tez HOUSING BENEFIT to nic sie nie placi tylko 50Ł za egzamin ale to musi kazdy.ALe ONi jak sprawdza wasze benefity i okzae sie ze rpzekraczacie jakies tam ich progi to trzeba niesttey placic ale cut mniej etraz moja znajoma z grupy tak miala!Ja sie załapałam, ale jakbym miala 150Ł wiecej to bym tez musiala placic a tak to tylko za egz zaplacilam 50 Ł.Jezeli ktos musi całe placic to za miesiac w tym roku było 52Ł zajecia sa 2 razy w tyg po 2,5 czyli 5 godz tygodniowo.Za przedszkole nic sie nie placilo w tym roku bo znajoma chodzi io daje tam dziecko!A zajecia z tego o wiem to sa:
- przy Uniwerku <ale tam to strasznie ciezko sie dostac>
- na Maninn...Lane
- na BD5 koło LIDLa CAR PARK CENTER<ja tam chodze>
- i gdzies na BD3<ale nie wiem dgzie>:/;-)
SylwiaM- tak musialabys wrocic chwilowo na entry 3 i zaliczyc pisemny kolega tak mail na 2 chodzil z nami 2 miesiace i poszedl na pisemny zdal i nas zostawil chodzi teraz na 2 niomw sumei w zeslzym tyg dal na 3.

Bozena, wiec ten PARK CENTER jest koło szkoły moich dzieci ,szkoła jest z tyłu.
Sylwia jak , to tyle czasu cie nie było ,a TY teraz spisz:wściekła/y:
Kasia j moje dzieci maja wolne dopiero od srody:-(dziwne to :tak:co szkoła to inny obyczaj:baffled:

Hej
Jak juz zadzwonilam do kolezanki ze nie przyjde do odgrodka i polozylam szymona to slonce wyszlo:wściekła/y:
To moze wszystkie sie zapiszmy do collegu i bedziemy sie motywowac:tak:;-)
Sylwiam- ty bestio:-p
Bozenam- jeszcze tylko 2h a maly juz ma sloneczko:tak:
Kasiaj- ja to cholerstwo wylaczylam bo tez tak mialam caly czas i balam sie ze nie zdaze a tu ponoc sie kary placi za wzywanie strazy bez powodu- po prostu artur wyjal baterie;-)
A ja mam juz obiad gotowy wiec czekam na szymcia i spadam na dwor jak sie obudzi

ampar - a niech przyjezdzaja, poczestuje ich nalesnikami ;-) ja mam tutaj czujniki w kazdym pomieszczeniu, a w niektorych nawet po dwa :szok:

katin - bo szkoly tutaj moga sobie ustawiac wakacje same, tzn jest wytyczna kiedy maja byc te podstawowe wakacje plus kilka dni ruchomych i szkoly sobie wtedy wybieraja kiedy chca :sorry: mam nadzieje, ze zrozumialas, boo nie wiem jakto ineczej opisac :zawstydzona/y:

Alez mi tu sloneczko piekne za oknem swieci :-)

Kasia j zrozumiałam do mnie własnie takim prostym jezykiem , prosze:tak: a napewno załapie:-D
u mnie tez pieknie,mały smiga przed domem .Musze mezulka pogonic do koszenia trawki i zywopłotu:tak:
Jeszcze brakuje mi mebli ogrodowych, w skepach strasznie drogie,a uzywane cieszko trafic.

A ja włansie sie szykuje po sojego niunka:dCiekawa jestem jak tam....
A pogoda wreszcie słonko, okna juz wszystkie zakonczyłam, firaneczki poprane poprasowane poiweszone:-D:-Dtakze chyba na dzisiaj koniec!.
Kurcze myslam ze w pon., świateczny gdzies sie wybierzemy, a firma mojego meza niestety roboli:/.........i jestem skazana do 14.00 siedzie c wdomu:angry::angry:

Witam dziewczyny:-)

roksanna1 zapisy do collegu były wczoraj a następne będą 7 maja:tak:wiem na pewno bo sama idę ponownie bo zmieniam szkołe z racji zmiany adresu zamieszkania i podjęcia pracy:tak:
zadzwoń do collegu to może uda Ci się załapać na ten termin;-)
Bożena ja mam szkołe 2 razy w tygodniu po 3 godziny:tak:czyli 6 godzin tygodniowo:tak:no ale niestety wymiękłam:-( nie dałam rady po nocnej zmianie iść na 9 rano do szkoły. Jak pójdę 7 maja zmienię szkołę na bliżej domu i późniejsze godziny:tak:

reklama
Hejka:-):-):-)

My dzisiaj korzystamy z marcelem z ładnej pogody i prawie cały dzień na ogrodzie jesteśmy:tak: Tylko w porze obiadowej byliśmy w domku bo mnie coś brzuch bolał i musiałam poleżec chwilę:-( Teraz już mi lepiej ale ostatnio coś zbyt częśto mnie boli:-(
Położna oczywiście stwierdziła, że to normalne:baffled: Dla nich wszystko jest normalne:baffled:

To kiedy robimy spotkanie???? Ja proponowałabym jakiś park, jakby pogoda była ładna:-) No albo u mnie bo już trampolina rozłożona to dla dzieci będzie jakaś atrakcja:tak:
Marcel to już ją uwielbia ale potrzebuje towarzystwa:-)

Do góry