reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Hej Hej:-):-) U rodziców byłyśmy cały dzień dlatego dopiero teraz jestem:-)

Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie co do usg czy może byc zemną mąż i dziecko w trakcie tego badania:confused:?Domyślam się że mąż tak ale nie wiem jak to jest z dziecmi:baffled:.

Wszędzie napisane jest, że na samo badanie nie mogą wejsc dzieci. Jedynie pod koniec babka zawoła i pokaże dzidzię:tak: Ale jak byliśmy na pierwszym scanie to ja już chciałam wejsc sama a Rafał miał wejsc później z małym ale pani powiedziała, że nie ma problemu i że mogą wejsc od razu:tak:
Chyba zależy od humoru badającej:baffled:

sylwia.m koniecznie musisz mi opisac jak wyglada to badanie,ja mam 7kwietnia i tez sie boje jak ja to wytrzymam tak dlugo bez jedzenia :baffled:

jak przychodzisz to melujesz się u takiej pani. Ona wypyta Cię o pare rzeczy np o to czy wiesz co to jest "born in braford" project i takie tam duperelki. Potem zawołają cię na pobranie krwi, dostaniesz do picia napój z glukozą (z tego co wiem zupełnie inny niż w polsce, mi nawet ten smakował:-p) i powiedzą ci że musisz czekac 2 godziny bez jedzenia, pijąc tylko czystą wodę :tak: W między czasie babka z tego programu "bib" weźmie cie na rozmowę (oczywiście jeśli zgodzisz się przystąpic do tego), tam cie zważą, zmierzą i spytają ile razy tygodniowo sie kąpiesz i jak długo:-D:-D Proponują też dodatkowy scan w 34tc:tak:
No i potem czekasz i czekasz i czekasz i umierasz z głodu:-D aż wreszcie miną dwie godziny, wezmą jeszcze jedną próbkę krwi i jesteś wolna:tak:
Aha pamiętaj że nie możesz nic jesc, nawet żuc gumy przed badaniem

aniteczka1981 tutaj nie robia dopochwowego usg,no chyba ze cos jest niewporzadku,ale nawet jakby to mojej mamy nie wyprosili podczas tego usg,a ja bylam zaslonieta od pasa w dol tak ze i tak niczego nie bylo widac :tak:

Ja jak poroniłam poprzednią ciążę to też miałam dowcipne usg i nie wyprosili mojego małża;-)

Dziewczyny a Wam midwife nie zabronily pic kawy???Ja mialam zakaz(przynajmniej do ukonczenia 4mc) moglam sobie zastapic zielona herbata

Mi nie zabroniła :no:a czytałam nawet że ileś tam jednostek (nie pamiętam ile ale wiem że odpowiadało to 3 filiżankom, czyli jednemu kubkowi;-)) kofeiny jest nawet wskazane bo pomaga zapobiegac rakowi czegoś tam.

Sylwia możesz wziąść ze sobą wodę na badanie cukru ,a nawet powinnaś bo po tej glukozie mdli trochę

Hehe jak to napisałaś to już i tak byłam po:-p:-D Ale miałam wodę:tak: Mnie na szczęście nie mdliło:-)

no, to tyle:-D:-D:-D

reklama
Hej z wieczora:tak:.U mnie lipa humoru brak i ogolnie jestem jakaś taka nerwowa i zmęczona :-(.A mały biegał dzisiaj po mieszkaniu jak opętany nie wiem co się z nim dzieje nie poznaje dziecka skąd w nim tyle energii:baffled:.Nic mi się nie chce:no:.A jutro jesteśmy zaproszeni do znajomych na impreze:sorry2:.Mam nadzieje że się jutro obudze w dobrym humorze i pełna energii:tak:.

Hej hej:-):-)Ja dopiero teraz sie odzywam bo mi sie modem do internetu pospul ,ale moja kochana siostrra mi pozyczyla i mam:-):-)
Ale zadna za mna nie tesknila:-:)-(zartuje:-)
KASIA8118-u mnie tez pozwolili wejsc Kubie po sorawdzeniu wszystkiego:tak:
ANITECZKA -no paznokcie fakne ,fajne:-):-)
BOZENA M-NO to juz umiesz super robic akryle:-)

A ja jednak stwierdzilam ze sobie nie robie akryli:tak:Chcialm sobie zrobic ze wzgledu ze nie chce mi sie moich ciagle robic,ale Sylwia powiedziala mi ze przy akrylach tez trzeba robic,pilowac i ...a mi sie nie chce:no:Kurcze moze ktos kiedys wymysli takie pankocie co nie trzeba bedzie nic robic,to sobie zrobie:-D:-D

Jstysiak to mój szwagier, pasjonat fotografi robił nam zdjęcia:tak: więc miałam free;-) Niestety on w Polsce mieszka więc nie częśto mam szansę na taką sesję:-(

kasia8118 ja nie chce straszyc ale przez pierwszych kilka miesiecy non stop chodzilam zmeczona i przysypialam w dzien,kompletnie nic mi sie nie chcialo teraz juz troszke lepiej :tak:

Sylwia.m tak jak napisłam w kometarzu rewelacja:tak:Pytam bo chcemy małej w prezencie na roczek taka sesje zrobić.A narazie musimy skończyc mieszkanko :sorry2:i ztego co sie orientowalm to troche kosztuje:dry:
A szwagrowi gratuluje tak wspanialej pasji.Naprawde wie co robi:tak::tak::tak:
Kasia8118 nie martw sie na zapas, napewno juto bedzie cudowny:-):-):-)daj mu szanse;-)

reklama
Do góry