reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Czesc kobitki!!!
Rowniez witam nowa kolezanke!
U mnie cisza,ale jestem juz spokojniejsza bo Krzysiek wrocil wczoraj z Polski.
W nocy mialam lekkie skurczyki ale rano nie bylo po nich sladu,wiec czekamy dalej.
Niestety z tesciowa coraz gorzej,mozna spodziewac sie najgorszego w kazdej chwili,tak nam sie to wszystko zle poukladalo. Z jednej strony ogromne szczescie,z drugiej ogromna tragedia. Boje sie tego dnia bo niewiem jak to bedzie. Dzis zaczynam szykowac torbe do szpitala ale niewiem nawet co w nia wlozyc.To nie Polska aby lezec ze 3 dni albo dluzej w szpitalu. Dziewczyny napiszcie czy musze brac ubranka dla dzidzi czy tylko na wyjscie?
Ale sie rozpisalam...
Pozdrawiam cieplutko.
Acha przypomnialo mi sie ze 3 lutego w Leeds bedzie dyzurowal konsul i zapisalismy sie na to spotkanie. Mam nadzieje ze do tego czasu maly juz sie urodzi to nie bedziemy musieli z nim jechac az do Londynu.
A 2 lutego bedzie w Bradford.

reklama
kasiu.j
o jakim papierku od proboszcza mowisz? My bylismy w tym tyg. u proboszcza w sprawie slubu i od razu pytalam o chrzciny i mowil ze nic nie potrzeba do polski.

Kama - dobrze ze tooj juz wrocil. powiem ci ze spakowalam same najpotrzebniejsze rzeczy , typu ciuszki dla maluszka , kremik do buzki , nawet balsamik do cialka, pampersy , kocyk , pieluszke , cala dokumentacje , wez wode fizjolodiczna do obmycia buzki, waciki, no i dla ciebie wszystki potrzebne rzeczy nie zapomnij o podpaskach i wez kika par majteczek , bo jak masz te jednorazowe to one sie nie sprawdzaja, ( nie trzymaja sie dobrze) Reczniki dla was obojga, wode do pica, jak cos mi sie przypomni to ci jescze napisze. Pewnie masz juz te wszystkie rzeczy rzegotowane , ale coz;-)

No koncze bo wybieramy sie na spacerek.
Zyczymy milego weekendu

A napiszcie mi prosze gdzie moge kupic wode fizjologiczna? W Bootsie? i czy tak to sie tlumaczy? physiological water? Bo jesli chodzi o pojecia medyczne to moj angielski jest na kiepskim poziomie. Krzysiek mial mi przywiezc z Polski ale to byla ta jedna rzecz ktorej zapomnial,chociaz mial napisane na kartce.

czesc
Niunka nie martw sie bo ja tez teraz bylam prawie 2 miesiace w pl codziennie latalam albo do lekarza z miskiem albo ze mna albo po urzedach ehhe ale coz trzeba to przejsc, najwazniejsze to wez rozszerzony akt urodzenia Szymka to ci najbardziej potrzebne, w pl najpierw musisz go umiejscowic hehe czyli zameldowac gdzies a pozniej wyrabiassz akt urodzenia i czekasz ok miesiaca na pesel a pozniej juz wyrabiasz paszport, ja tez jade pozalatwiac paszport, chrzciny i nie wiem jak to bedzie bo my nie mamy slubu
aaa w pl wybierz sie z szymkiem na usg stawow bidrowych to u nas rutynowe badnaie kazdego dziecka w 3 miesiacu i chyba 6 i my jeszcze bylismy u okulisty bo tez tego wymagaja w 3 miesiacu.
kama - jesli chodzi o sol fiz. to nie mam pojecia gdzie kupic ja mialam ja z pl ale trudno nic sie nie stanie jak nie bedziesz miala. wez pidzame na zmiane i ubranka dla dzidzi jak najbardziej wskazane :) mi sie tez bardzo przydaly tonik i platki- przemywalam sobie twarz i czulam sie o niebo lepiej
a ja wczoraj wybralam sie na disco z kolezanka :) ale juz przed 23 bylam w domu hehe stesknilam sie za mlodym ale powiem wam naldowalam troche baterie i czuje sie lepiej.
lece bo tesciowa wrocila ze spacerku (byla dzis sama pierwszy raz )

no my dzisiaj tez zalatwilismy powazna rzecz:tak:udalo nam sie uniknac paszportowej wycieczki do londynu.fajnie ze konsul pojawil sie w leeds:happy2: i tak miesiac czekanie i bede miala powaznego obywatela;-)panstwa Polska.

Mw80 napisz jak sie malenki chowa. Ja tez mam umowione spotkanie z konsulem w Leeds 3 lutego,ale czy zdazymy to tez nie widomo. Bo oprocz tego ze niewiadomo czy Maks sie urodzi do 3 lutego to jeszcze musimy go wczesniej zajerestrowac. Zobaczymy...Jak nie to i tak jestem umowiona w Londynie na 10 marca.

Hej . Szybki ostęp do kompa więc daje znać,że mamy się dobrze. Witam nową koleżankę .Fajnie,że nam się grono powiększa.
Edytko kochana dużo latania macie ale to taki fajny okres , przygotowania do ślubu..
Kochane ja mam pytanie , jak po angielsku jest rozszerzony akt urodzenia?? Ja już umówiłam sobie spotkanie w konsulacie na czerwiec, bo chcemy wyrobić małej paszport,żeby lecieć i chcrzić w Polsce. Napiszcie takie małe Vademecum, jakie papiery musimy mieć, zwracam się do tych Mamuś, które mają już ten etap za sobą. Będziemy miały to w pigułce. Nie wiem czy uda nam się wyrobić paszport na 5 lat, więc myślałam o tymczasowym. Czy wtedy uda mi sie wyjechac do kraju i wrócić na tym paszporcie, czy jest to tzw bilet w jedną stronę?? Bo ja już tyle wersji słyszałam,że szok...
Pozdrawiam i całuski dla Was...

hej

My niedzele spedzilsmy bardzo milo , bo bylismy u Karoliny i Gabrysia na kawce, ale juz duzy ten maly kedziorek:-);-), swietny bobas, a jak swietnie biega i sie domaga wszystkiego.
Mam fotki Szymka i Gabrysia jak znajde czas to cos wkleje , a moze wyprzedzi mnie Karola.

Cfcgirl- wejedz na strone konsulatu polskiego i tam jest wszystko wypisane co potrzebujesz do wyrobienia paszportu.

papa pozdrawiam

reklama
Do góry