reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Czolem kobitki!!!
Na wstepie gratuluje Madzi slicznej dziewczynki i zycze spokojnej i udanej podrozy do Polski!!!
My dzis bylismy u midwife i mlody nie dal sie zbadac tzn.posluchac serduszka,tak wojowal. W zwiazku z czym wyslali nas do szpitala,podlaczyli pod aparature,ale tam rowniez nie chcial za bardzo sie ujawnic. Na sam koniec zrobili nam skan i okazalo sie wszystko jest w porzadku a Maks chyba gral w pilke nozna:-):-):-)
Troche sie wystraszylismy ale przynajmniej wiadomo ze jest ok,maly glowka do dolu i za dwa tygodnie bedzie juz gotowy do przyjscia na swiat. Zobaczymy czy bedzie chcial. Poza tym jestem jedna z niewielu ktorym NHS zafundowal trzy skany:-D.
Niunka jak tam Szymus,wyzdrowial?
Jak tam Kasienko Twoi chlopcy?
Druga Kasienko jak sie klimatyzujesz po powrocie z Polski? Jak Michas?
Mw80 nic sie nie martw,miejmy nadzieje ze sie obejdzie bez wywolywania porodu,czego Wam zycze z calego serduszka!!!
Karola ja tez ogladalam zdjecia z chrzcin i urodzin. Gabrys to istny gwiazdor!!!

Ach pochwale Wam sie:sprawilismy sobie z mezem na gwiazdke wspolny prezent,kupilismy nowe autko!!

Pozdrawiam Was cieplutko!!!!:-):-):-)

reklama
no i jednak chyba swieta bede miala w jednopaku:baffled: bo termin na wywolanie mam na 27grudnia.ale nie poddaje sie-polozna zaproponowala mi masaz szyjki...i chyba sie zgodze:confused: do srody mam podjac decyzje.juz sie na czytalam tyle na ten temat, ze mam dosyc.A kolejne 10 dni czekania to chyba mnie psychicznie wykoncza:no: ech dzieki za pocieszke dziewczyny
Ja tez sie zgodzilam i na wieczor ruszylo a w sobote Blania byla wieczorkiem juz z Nami :tak:polecam nie boli ale nie przyjemne ale skuteczne :-)

Dzień dobrym Paniom. Juz mam dosyć tych przygotowań do podrózy. Wczoraj pracowałam do 22, potem jeszcze Tesco zaliczylismy, bo mój kochany mąż na sam koniec zostawił kupowanie prezentu dla chrześniaka i pare innych drobiazgów. Połozylismy się spać ok 1 a o której usnęłam nie wiem, Teraz do pracy do 14.30 a w nocy wyjazd. Cieszę się,że już jutro będe w kraju.
Poza tym na USG powiedzieli mi ,że mam nisko łozysko połozone i musze mieć jeszcze jeden skan w 34 tygodniu i jak się nie przesunie to będe miała cesarkę:baffled::no:. Nie podoba mi się ta wiadomość. No ale mam nadzieje,że okaże się to fałszywym alarmem i nie będzie takiej konieczności, bo mimo bólu itd , wolałabym rodzić naturalnie.

Niech te święta Bożego Narodzenia
przyniosą nam wiele radości,
Niech uśmiech zagości w domach,
Niech ogarnie nas ciepło wigilijnej świecy,
a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach,
Niech samotność odejdzie w niepamięć,
Niech zima otula nas białym puchem,
jak ciepły koc przy kominku,
Niech bieluteńkie gwiazdeczki
skrzypią wesoło pod naszymi butami
na wieczornym spacerze.
Niech dobry Bóg namaluje
szczęście na naszych twarzach,
Niech miłość dotyka nas delikatnie,
lecz bez ustanku,
Niech marzenia płyną wysoko w górę
i spełniają się...

Magda, Michał i Tuptusek

:tak:no i stalo sie ..mam juz kolo siebie moje 3115g szczescia:-D rozdwoilam sie z nathanem wczoraj o 7.28 i moge powiedziec...Ufff bo ciezko bylo.teraz tylko cyc, kupki i i inne wynalazki mojego malego czlowieczka.dzieki dziewczyny za wsparcie.pozdrowki od pelno prawnej mamy z leeds:-)

MW80 SERDECZNE GRATULACJE!!!!
Mała Kruszynko! Z okazji Twego przyjścia na świat życzymy Ci, abyś każdą wylaną łezkę odpłaciła rodzicom tysiącem uśmiechów i żeby każdy dzień Waszego wspólnego życia był uroczysty jak święto.

Jestem w szoku...tak szybko jestes juz w domku??ok 7:30 porod a o 11 z minutami na forumBB:-D:szok:...twarda dziewczyna:-)....czekamy na foteczki z niecierpliwością!!!!!!

A wszyskim Wam dziewczyny...waszym rodzinom i kochanym dzieciaczkom życzenia od nas:

W ten wigilijny dzień zaśnieżony,
kiedy w kościele uderzą dzwony,
przyjmijcie gorące życzenia radości,
a w Nowym Roku szczęścia,
zdrowia i pomyślności życzy
Monika z synkiem Szymonem

Gdy pierwsza gwiazdka na niebie zabłyśnie
niech was aniołek od nas uściśnie
na wigilijnym stole opłatek położy
i w naszym imieniu życzenia złoży.

najserdeczniejsze swiateczne życzenia składa:

Karolina i jej chlopaki:-)