reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

reklama
Kasia8118 dla Ciebie wszystko;-):-D

SylwiaJ witaj:-) i się rozgosc:tak: Troszkę masz do nas daleko i pewnie nie dołączysz do nas na jutrzejszym spotkaniu:-(

4MUCHY- dzieki za odpowiedz, kurcze zaraz o tym poczytam, z tego co mi mama mowila to jednej jakiejs choroby dzieciecej nie przechodzilam wiec jak akurat tego to i mnie lada chwila wysypie-ale jaja!!!! A czy w jego wieku ospa nie jest niebezpieczna??
a tak wogole to spojrzalam wlasnie na zdjecia chorych dzieciaczkow na necie i ta wysypka wyglada jakos chyba inaczej, bo Kevin ma takie grudki bardzo blisko siebie, a te dzieci maja takie wyrazne duze krosty

Prosze wszystkie uczestniczki forum o jakies rady dotyczace ospy wietrznej, bo nie wiem czego moge sie spodziewac jutro w przychodni-recepty na paracetamol????

Ostatnia edycja:
SYLWIA -Witaj faktycznie masz do nas daleko:-):-):-):-)ale to nie szkodzi mozesz z nami pisac ile chcesz:-):-)
ULCIA -Moj Kuba w taki sam sposob sie zarazil na poczekalni:-)ale na to nie ma lekarstwa:-)
MOJADZIDZIA-Dziekiza linka,teraz wiem o co chodzi :-D:-D

Ulcia - jesli to faktycznie ospa, to nie ma lekarstwa, leczenie jest objawowe, mnie pamietam mama smarowala takim bialym plynem, ktory mial lagodzic swedzenie, a jesli sie pojawi goraczka, no to hmmm.... paracetamol :baffled:

Sylwia - ale Maciek ma taka gule, wielkosci mniej wiecej duzej truskawki :-( ide jutro na baby clinic zapytac co i jak

Sylwia.J - witaj u nas i pisz czesto, moze sie wkrotce postanowisz przeprowadzic ;-):-)

Sylwia.J witaj serdecznie na forum, pisz dużo:-):-):-):-), co Ci do głowy przyjdzie:-):-):-)

kasia8118 nie wiem czy będę jakoś do kupy się nie mogę zebrać.

Ulcia.C jeżeli faktycznie będzie to ospa to chyba najbardziej musisz uważać żeby się nie drapał bo zostaną blizny po krostach. Jeśli chodzi o lekarstwa to nie wiem czegom możesz się spodziewać, bo Adaś chorował jak byliśmy na wakacjach w Słowenii i na początku myśleliśmy że komary pogryzły. Potem myśleliśmy że to jakieś uczulenie, na słońce albo jakieś jedzenie. Kupiliśmy mu tylko wapno. Że to ospa dowiedzieliśmy się po powrocie z wakacji:-)

a jakie mial objawy Kubus?? bo z tego co wiem to sa stadia choroby, moj maly wyglada jak z alergia na bialko ale wiem ze nie ma napewno 2 tyg wyeliminowalam znow wszystko i powrocil do pepti nie ma opcji by zjadl cos co moglo zawierac laktoze, ta wysypka jest dziwna, male wrecz drobne grudki jedna przy drugiej i nie swedza, skora taka chropowata przy masowaniu, nie ma goraczki, jedynem miejscem na ciele gdzie nie ma wykwitow czerwonych to klatka piersiowa, plecy procz odcinka ledzwiowego, lydki i dlonie, szyja, a na buzi ma tylko na polikach!!!!
wlasnie kontaktowalam sie z mama ja tego nie przechodzilam wiec zalapie jakby co od niego na sama mysl wszystko mnie swedzi:-(

reklama
oj ulciaC no to nie masz za ciekawie,ale zeczywiscie jezeli to ospa to zapewne dostaniesz jakas masc na zlagodzenie objawow swedzenia i poobcinaj krociutko paznokietki,z tego co pamietam u siostrzenca to tez podawano mu wapno A nie uzylas nowego plynu do prania lub plukania,a moze balsam do ciala albo plyn do kapieli? Ja nie wiem nic z wlasnego doswiadczenia (juz wkrotce) ale pamietam ze bratanica miala taka spora wysypke bardzo chropowata skore po tym jak bratowa zmienila plyn do kapieli-ta sama firma j&j tylko inny rodzaj :baffled:

Do góry