reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

Dziendobry

A ja sie znow wyspalam :-) Mlody kolejna noc ma przespana od A do Z. Coraz lepiej mu to idzie, tylko trzeba go wieczorem pozadnie nakarmic :tak:

Sylwia - ksiazke podrzuci Ci Magda, bo tam macie jakies wspolne plany :tak: tak chyba bedzie najszybciej....

BozenaM - najlepsza chyba i najbezpieczniejsza metoda na odchudzanie jest ruch, i tez zdrowsza, tylko trzeba byc systematycznym :baffled:

Ampar - to jest restauracja przy polskim kosciele w Leeds, jest otwarta w soboty chyba od 17 do 21, a w niedziele od 12 do 16, tylko zeby sie zalapac na watrobke to trzeba byc tak zaraz po otwarciu, zauwazylam ze wiekszosc zamawia wlasnie watrobke albo schabowego; ja tez nie robie watrobki, raz sprobowalam i to z niej wyplynelo.... :szok: pomimo oczyszczania i namaczania :dry: znalazla sie w koszu od razu....

4 muchy - rozumiem, ze wakacje sie udaly, jak dzis Adas wstawal po dwutygodniowej przerwie?

reklama
Dzień Dobry

Wakacje udane, Adaś bardzo zadowolony.A po przerwie wyjątkowo wstał bardzo szybko. U mojej mamy byliśmu 2 dni tam się bawił z Kingą ( niecałe 4 lata). Dwa dni domowej zabawy to akurat bo później we dwójkę są nie do zniesienia. Potem byliśmy w Kościerzynie i tam jest więcej chłopców w podobnym wieku jak Adaś. My też zadowoleni. Złożliśmy wniosek o paszport dla Julki:-):-) Złożyliśmy wniosek w Kościerzynie. To była dobra decyzja bo pani urzędniczka o wiele milsza i fotograf świetnie sobie poradził z kręcącą się Julką. Byliśmy też z Adasiem u logopedy. Generanie Adaś ma problem z wymową sz, cz, ż, innych podobnych, a w tym wieku już powinien. Dostaliśmy plan działania i jak ćwiczycz. Przy następnym pobycie w Polsce pójdziemy sprawdzić jakie mamy postępy:-D:-D

Ja swoje ubranka sprzedałam jako bonus do wózka znajomj w Polsce. Była bardzo zadowolona. :-)

Witam sie i ja dzisiaj:-):-)
AMPAR-ja dalam ogloszenie na stronie leeds i odrazu ktos zadzwonil i kupil:tak:
4MUCHY-tutaj na stronie Bradford oglasza sie logopeda,bierze za 30 minut 10 f:-)
a jakie to sa cwiczenia???bo ja cwicze z Kuba sama,kaze mu powtarzac wyrazy z cz,sz,rz i kaze mu takie wyrazy czytac i udaje mu sie potem to powiedziec samemu.Ale najgorzej jest jak on cos gada ciagiem ,to niestety zapomina o tym:tak:
KASIA8118-oj widze ze juz masz nas dosyc:-:)-:)-:)-(szkoda:-:)-:)-(
MONIKA-a Ty jak nadal w dwupaku??
MARZENA M-a jak sie przeprowadzicie,co wtedy z Damiana szkola???dalej bedzie do tej samej chodzil??ale to chyba daleko,co??

Ostatnia edycja:
Doris78 jasne że nie mam was dosyc:-).Tak jakoś dzień mi szybko wczoraj zleciał że nie miałam czasu pisac,ale dzisiaj jestem już na posterunku zwarta i gotowa do pisania:tak:;-).Tylko z kim tu pisac:confused: wszystkie gdzieś wywiało:baffled:.A mi chyba zawiało lewe oko bo od wczoraj mam czerwone i opuchnięte i jakoś tak dziwnie mi w nocy ropiało że ledwo je mogłam rano otworzyc:-(.

Kasia8118-oj przyznaj sie pewnie R ci dal w oko,bo na niego krzyczalas:-D:-D:-p:-p;-);-);-)
Ja narazie jestem ,a potem mykam na dwor z Dawidem,mam nadzieje ze zdaze bo jakos tak ciemno sie robi za oknem:dry::sorry2::baffled::baffled::baffled:
NEFRETETE-A Tu co sie obijasz nic nei piszesz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no i kiedy wpadasz na ta kawke???

Hej
Mnie cos tknelo i poszlam po przedszkolu do lekarza z malym i znowu zapalenie ucha:-( Juz mam dosc - glupi katarek i zaraz ma problem z uchem:no: Ale mam antybiotyk a nie tylko paracetamol;-)
SylwiaM- a co autko zmieniasz?
Doris78- dzieki za podpowiedz:tak: Ja jak nie sprzedam wszystkiego to tez tam wystawie bo mam cala piwnice zawalona:angry:
Kasiaj- o fuuuuuuuuuuuuuuuuuj:-p Dlatego ja nie robie bo nie umie i nie jem i nie lubie itp I dzieki za namiary;-)
Kasia8118- a co znowu za paczka? Nic nie mowilas:-pA w sprawie oka to podobno dziala jak ci jakas starucha napluje- ale to chyba na jeczmien, sama nie wiem:-D:-D:-D

Ide troche podzwonic bo mi sie nazbieralo

Witam:-)
doris jak się porzeprowadzimy będę Damiana woziła dalej do tej samej szkoły:tak:na razie nawet nie myśle o zmianie, nie chce mu przysparzać kolejnego stresu:no: szczególnie, że widzę jak Damian robi tu postępy w nauce języka:tak::tak:w tej szkole on 2 razy w tygodniu ma nauczanie indywidualne i ja naprawde widzę, że są olbrzymie efekty:tak:a najważniejsze, że on uwielbia tą panią od indywidualnego nauczania:tak:nie chcę ryzykować, że zmienię mu szkołę na gorszą:no: zresztą za krótko chodzi do szkoły, żeby juz robić jakieś zmiany, pewnie zmianą szkoły bym mu tylko zaszkodziła:-(jakoś te dojazdy przeżyjemy;-)
dziewczyny mam pytanie deo Was:baffled:
dzisiaj dostałm jakieś pismo, ze w ciągu 15 dni przyślą voucher na 250f na start do założenia Child Trust Fund (CTF) -jest konto oszczędnościowe i inwestycyjne dla dzieci.:baffled: że należy się to dzieciom urodzonym w dniu lub po dniu 1 wrzesień 2002:baffled: czy Wy tez coś takiego dostałyście???????

reklama
Marzena m-TAK to jest taka wplata na konto oszczednosciowe dla dziecka,revenue kazemu dziecku takie cos daje na dobry start:-)jak zalozysz konto ,to muisz ten voucher im dac i oni kaske przeleja :-)
Ja nie zakladalam takiego konta,bo nie wiem jak nasze losy sie tutaj potocza,narzie planujemy zostac ale wiadomo roznie to bywa:tak:
A z ta szkola masz racje, ja tez nie zmienialam tylko dowozilam.a z tym dodatkowym nauczaniem fajna sprawa,Kuba nie ma czegos takiego.Ciekawe czy to zalezy od szkoly:baffled::baffled::baffled:

Do góry