reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

cześć kochane!!!:-):-):-):-)
wyobraźcie sobie,że ścięłam kudełki i zafarbowałam na ciemne:tak:
tylko jeszcze nie wiem co to wyszło,bo mokre w turbanie się kiszą:-D:-D:-D
już nie jestem tleniona blondyna bo tutaj to mnie z kilometra widać:-(
z nową wagą nowa ja:happy::-):-D
a tak od rzeczy:-)to uwielbiam pchle targi a już wogóle strasznie mi się podobają tu w Anglii charity shop-y....zabewek za 10 p to już nakupiłam w cholerkę:tak::tak::tak:a i coś do kuchni się wyrwie czasami, my się dopiero dorabiamy:baffled:,bo cały dorobek został w Polsce..:-(
dziewczyny potrzebuję pomocy w tłumaczeniu dosłownie kilku zdań:sorry2::sorry2::sorry2:
czy ktoś zna dobrze w piśmie??? odezwijcie się na priva bo muszę jutro wysłać dokumenty:baffled::baffled::baffled:

reklama
A co to za Pchli targ?!!!!:)ja czasami lubie poszperac a takich rzeczach:), bo zabawek juz mam dosc w domu Marcel jakby tam zobaczył to pewnie sząłu by dostał.

Witaj Aniteczka!Ciebie chyabetz dawno an forum nie było.A co cie wzieło w zmianie włosków:), ja zcasami tez lubie eksperymentowac:), ale pozniej zazwyczaj rozpaczam:).Tez przyjechałam tutaj byłam blondi etraz ciemne:).:-):-D
A co do angileskiego to ja Ci nie pomoge:zawstydzona/y::-(
POMOCY
Kobiety pomózcie mi mam problem jak stracic troche kg w zaledwie 2 miachy.Kurcze szykuje mi sie weselicho w rodzinie a ja nie moge stracic wrecz przeciwnie.Po ciazy mam tak straszne problemy ze stratya wagi:-:)-:)-(

bożena akurat ja Ci mogę pomóc z kiloskami...powiedz tylko co chcesz wiedzieć,bo ja jestem całe życie z tym związana..:szok:
a co do włosów to miałam już zajechane to po pierwsze a po drugie to za bardzo się odróżniam od mojej dzielnicy,przez mój blond platynowy i już miałam nie przyjemne sytuacje..tylko gaz w w rękę i bym się pewniej czuła..:baffled::baffled::baffled::sorry2::sorry2::sorry2:

Dobry wieczor :-)

No niestety nie udalo mi sie dzis dotrzec na zadne ze spotkan, ale jakos sie nam te plany ciagle zmienialy. Rano stwierdzilismy, ze pojedziemy na msze do Leeds. Potem byl tam kiermasz ciastek i ciasteczek :tak: I zostalismy od razu na obiadku w polskiej restauracyjce. A potem bylo tak slonecznie, ze szkoda nam bylo isc na kulki i pojechalismy do parku. Teraz dzieciaki juz smacznie sobie spia.

BozenaM - ten obiadek jest 15 marca, wiec moze sie jeszcze zastanowisz :tak:

Sylwia - jasne, tylko musze ja odzyskac, ostatnio pozyczala ja ode mnie Magda

Ulcia - jest to rodzaj takiego targu, zwykle w niedziele z rana w jakims konkretnym miejscu (dziewczyny tu wrzucaly kiedys liste, gdzie one sie odbywaja w okolicy) i za psie pieniadze mozna rozne rzeczy kupic, zwykle uzywane, ale trafiaja sie czesto nowe

aniteczka - czekamy na fotke :-) ja tez lubie chodzic po tych sklepach, czasem niezle perelki mozna dostac

Hej hej:-):-):-)
ULCIA-jak tam maly??wstal na obiadek szybko???
ROKSANA-a jak Matylda?/zasnela po drodze??zjadl obiadek ten Twoj Niejadek???:-D:-D
ANITECZKA-Ulcia ostatnio pisala ze jest pomocna w kwestii tlumaczen,wiec moze napisz do niej:tak:
No i koniecznie musisz wpasc na spotkanie,musze zobaczyc druga Ciebie:tak::tak::tak:
KASIA J-a co w tej polskiej restauracyjce podaja???jak cenowo??i jak smakowalo???
BOZENA M-ja Ci nie pomoge niestety bo ja nigdy na diecie nie bylam:no::no::no:
MOJA DZIDZIA-i jak klawiatura naprawiona??
SYLWIA M-I co ciekawego na Foster sqare kupilas???

A ja dzisiaj sprzedalam cala wyprawke Dawidka za cale 40f:-D:-D:-Dno nic bedzie przynajmniej na kolderke wieksza i posciel:tak::tak:
Dziewczyny nie znacie moze kogos co by wzial rzeczy po chlopcu za darmo,sprzedawac mi sie nie oplaca,bo ile ja za nie wezme a wstawienie ogloszenia na bradford kosztuje az 5 f,wiec mi sie nie kalkuluje:no:te rzeczy sa na wiek 6 miesiecy do 14 miesiecy:tak:

doris - mozesz zawiesc do kosciola, albo dac ogloszenie na tablicy pod kosciolem, napewno jakis chetny sie znajdzie, albo zawiesc do pierwszego lepszego "charytatywnego" sklepiku, tam przyjma bez problemu, sa tez takie kosze na ciuchy uzywane po marketami (np pod tesco)
My do Leeds jezdzimy najczesciej na watrobke, jest przepyszna (6,10f) do tego do wyboru frytki lub ziemniaczki i jakies dwie sorowki. Poza tym podaja kurczaka, rybe, mielony, schabowy itp plus polskie jedzonko jak bigosik, nalesniki, pierogi. Wszystko smaczne, ale dzis bylismy po dluzszej przerwie i mam wrazenie, ze te porcje jakies mniejsze byly..... Poza tym polskie piwko, jest tam na miejscu polski pub.

no wlasnie mam taki zamiar zostawic pod jakims sekenhendem ,ale mowie najpierw spyatm,bo moze ktos bylby chetny:tak::tak::tak:
A co do porcjii to wiesz tutaj tez sie robi kryzys wiec robia ciecia:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Witam Dziewczyny

Wróciliśmy ostaniej nocy. Dzisiaj trzeba odpocząć po podróży bo jutro Adaś do szkoły a R do pracy, a ja z górą prania muszę się uporać. Pierwsze dwa dni w Polsce zima i Adaś jeszcze na kulig się załapał. A potem ocieplenie i strasznie mokro wszędzie.:baffled::baffled:

Czytałam że spotkanka mnie omineły:-(

Do góry