reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

kasia.j masz rację ale jeszcze sobie pozwolę jej odpowiedzieć na jej ostatniego posta:-pbrakowało mi parę mądrych zdań ale właśnie mi podpowiedziałaś co mam jej odpisać:-p

reklama
Kurna, to jakaś psychiczna baba z przerośniętymi ambicjami. Jeśli robią to przez zabawę to ok. Swoją drogą jak nauczyć dziecko liczyć skoro nie mówi. My owszem liczymy, zawsze jak wiążemy kucki, liczę do tylu ile razy gumkę okręcam, Mati owszem razem ze mną, a poznaje że liczy po intonacji głosu, wyglada to tak: aAa, AAa, aaaa. Niech mi ktoś teraz odpowie czy to prawidłowo.:-):-):-):-):-):-)
Każde dziecko rozwija się swoim temem, jeżeli ONA tego nie rozumie to sama jest ograniczoną babą.
Zgadzam się w pełni z Kasią.j.
Monika1213 mam nadzieję że Cie te zastrzyki nie bolą:baffled::baffled::baffled::baffled:

Ach jeszcze chciałam dodać, że czasem też próbowałam ją zainteresować różnymi zabawkami, bardziej poważnymi, ale okazywało się, że jest za wcześnie. Sama decydowała co w którym wieku ją interesuje. No cóż nic na siłę.

Witam!
ALe sie kobietki rozpisałyscie.
KasiaJ- co do jakiegos pisma ze szkoły to nie nic nie dosatlismy:-(ale wpon maz zaprowadzi małego do przedszkoal to sie wszytsko podpytamy co i jak z tym free przedszkolem.

Ja włąsnie dzisiaj zaczełam weekend i ku mojemu zdziwieniu powiedziala mi Sueprvisiorka ze mam wrocic w poniedzialek :)
TO jest jak dla mnie suepr wiadomosc bo coraz bardziej mi sie tam podoba tymbardziej ze pierwsza praca w pozycji siedzacej:):-)
A własnie sie dowiedzialm od mojej przyjaciólki która tutaj tez jest ze jej dziadek w Pl dzisiaj zmarł,tak GO uwielbialm bo nie mialam okazji nie zdzyłam poznac swoch a On mi był jak mój dziadzius:-("do tanca, i rózanc")....[']

Tak wiec mam mieszane uczucia.
Odnoścnie jeszcze tego babiszona co katuje bo nie wim jak to innaczej nazwac soje dziecko to normalnie babka chyba ma jakies kompleksy i usiłuje robic z dziecka kogos kim chyba chchial byc ale nie udało sie!!!Ta kobieta ma chyba na tym punkcie beret ryty!!!!!!!!wybaczcie ale nie moge o niej czytać!
Mój Marcel ma 3,5roku i dopiero niedawno sam zaczał prosic zeby GO uczyc cyferek bo w ostatnim przedszkolu nawet był taki wymóg ze dzoeco powinno do ilus umiec liczyć.Tak wiec on tam zaczyna ale nie naciskam chche to mu mówimy nie chche to nic na siłe.Włąsnie wczoraj rozmawialm z ciotka przedszkolanka w PL i poiwem tak "dzieci 3 letnie powinny umiec policzyc do 3 i powinny umiec wskazac ktora to cyferka np 1 ...."itp....
Tak wiec Marzena poiwedz jej niech da na luzzzzzzz:-D:-);-)

dzieki dziewczynki za odpowiedzi. Alex sprężynuje (fane okeślenie:-D) juz od jakiegos czasu, a i siedziec bardzo lubi;-)
maruderka moja kochana przesypia kolejna godzine... po tych szczepieniach jakoś szybko sie meczy i zasypia co troche:baffled:

ta dziewucha to jakaś wariatka... jestem ciekawa czy ona taka mądra jest...:-D:-D:-D chyba ze sama jest na etapie tych zabawek i na siłe probuje zainteresować nimi dziecko, bo pewnie nikt inny nie chce sie z nią bawić, a dziecko musi:-D

A co tu taka cisza. :szok: Maciejka dzis bez protestu w lozku wyladowal, wypil mleczko i zasnal. Sprobuje jutro moze wyjsc z pokoju jak go wsadze do srodka, moze bedzie sam zasypial :confused:
Dzis dziewczyny wracaja z PL chyba. Moze jutro cos rozruszaja watek, opowiedza co i jak. B mi powiedzial, ze zima w Polsce niesamowita. Wczoraj wyskoczyl sobie na deseczke do Oszczadnicy i mowil, ze widoki nieziemskie.
Ide sie zrelaksowac przy jakis procencikach :-)

Dobry wieczor:-):-):-):-)
KASIA.J-oj Ty jestes super kolezanka,ze tak o nas pamietasz:-):-):-):-):-)
Wlasnie skonczylam rozpakowywanie i mam pol kuchni w ciuchach do prania:-D:-D
no i urlop udal sie,sniegu po szyje jest:tak:ale wiecej napisze jutro:-)
Sprawdzlam tylko ile napisalyscie i jest 30 stron,ale tak ladnie napisalas,ze dzisiaj wracamy wiec musialam sie chocciaz przywitac:-)

reklama
Do góry