reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

reklama
Monika - Ty sie tez ostatnio nic nie odzywasz? Jak po wizycie u lekarza i po usg? Maluszek pomachal Ci lapka, a moze czym innym ;-):confused: I czy juz ustalili ostatecznie Big Day? Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku.

witam
mam dwa pytania
1. w jakim wieku wasze maluchy wystartowały ze staniem na nóżkach i próbami chodzenia z podtrzymywaniem?
2. zastanawiam sie czy młodego przykrywać już kołderką... jak narazie przykrywam go kocykiem i zastanawiam sie czy dać mu poduszeczke i kołderke:confused:
wczoraj po południu Alex siedział mi na kolanach i tak mi sie pręzył aby wstać, że musiałam go postawić, a działo sie to na moim brzuchu. w końcu już mnie wszystko bolało i postawiłam go na podłodze, trzymając pod paszkami... i zrobił pare kroczków:szok: jeszcze tylko nie wiedział co ma iść pierwsze głowa czy nogi ale zrobił:tak: czy to nie za wcześnie? jeszcze nawet nie raczkuje:sorry2:
9.30 mamy szczepienie i pewnie znów koło południa będzie ryk:wściekła/y:

witam dziewczynki z rana:-):tak::-)
no wlaśnie monika co u ciebie? jak sie czujesz?;-)
nefretete- mój mały ma teraz 10 m-cy i od miesiąca mniej więcej raczkuje i od jakiegoś czasu staje przy meblach ale jeszcze nie chodzi przy nich:happy:
dla twojego maluszka to chyba worek będzie najlepszy bo się nie rozkopie..ja już dosyć długo nakrywam mojego kołdrą..a na poduszce to śpi od 3 miesiąca,bo wcześniej na płaskim spał,żeby sie nie udusił w nocy w razie jakby się obrócił..
a w tym wieku jak twój synuś to normalne,że się pręży..za jakiś czas będzie spreżynował :-D:-D:-Da jaka radocha będzie dla niego:tak::-D
sorki za chaotyczność ale ja dopiero drugą kawkę piję,bo coś jeszcze śpię:baffled::baffled::-D:-D:-D

Hejka
Kasia8118 ja cały czas jestem, ale was tylko czytam, perturbacje z kompem c.d.
Nefretete101 moja tak wcześnie startowała. Potem przy meblach stała i w stojaku. Jak miała 6 miesięcy to jak ją łapałam za rączki z leżenia do siedzenia to ona na równe nogi. Ale nie pozwalałam jej za długo.
Marta84 fajna metoda. Mnie by się przydała bo Matylda mało mówi, pomimo 2 lat.
MarzenaM mnie się wydaje, że to prowokacja złośliwa. Też czasem buszuje po tych forach. Czesto są pytania czy moje dziecko jest geniuszem bo....

Cześć Aniteczka :-):-):-) ja pije pierwszą ale mam takie wielki kubki, że robią za dwa:-):-):-)

Hej dziewczyny
ja narazie w dwupaku ,ale jesli mi na kolejnej wizycie potwierdzą to juz niedługo bo okolo 10-15 marca na cesarkę ,
niestety dwa razy dziennie mam zastrzyki z insuliną ,we wtorek kolejna wizyta a w następny jeszcze jedno usg .:tak: by potwierdzić czy wszystko ok i czy już wyciągnąć juniora czy za chwilkę :tak:

Czesc dziewczyny!
Dzisiaj byla u mnie HV, zamiast przyjsc o 12 byla o 10. Na mieszkaniu taki syf:zawstydzona/y:mala na przebieraku cala zasrana. Myslalm, ze sie zapadne pod ziemie a ona do mnie, ze b. dobrze sobie radze - buhaha
nefretete101 - moja postawona na nogach sprezynuje i jest zadowolona, ale polozona na brzuchu swiruje, przebiera nogami i po 5 min zaczyna wyc. Od malego nie lubi lezec, teraz chce tylko siedziec.
roksanna1 - z tym gadaniem u dzieci to roznie bywa. Moj chrzesniak w wieku 20 mc mowil pelnymi zdaniami (jak dorosly):szok: a jego o rok starszy brat dopiero zaczynal sie brac za siebie:) Wyszlo tak, ze mlodszy go uczyl:-):-)
wlasie wpadla znajoma pozniej poodpisuje

Witam dziewczyny :-)
przepraszam Was ale nie bardzo mogę w tej chwili odpowiadać każdej z osobna:-(
zadałam tej mamie geniusza pytanie na forum " czy ona pisze to wszystko poważnie czy jest to taka prowokacja ?"

dostałam taką odpowiedź:

"No wiesz ... wszystko zalezy od rodzica. Moje dziecko odkad skonczylo roczek dostaje TYLKO i wylacznie zabawki edukacyjne. Takie, ktore mowia do niego jakie sa literki, cyferki, ksztalty i kolory. Ja poswiecam mu duzo czasu i siedze i bawie sie z nim, wiec nie widze nic dziwnego w tym, ze po kiluknastu miesiacach zabawy takimi zabawkami dziecko potrafi juz pewne rzeczy.
Nie wiem jakich masz znajomych i co robia ze swoimi dziecmi, ale dzieci moich kolezanek w identycznym wieku wszystkie umieja to samo, co moj maly i nie widze w tym niczego dziwnego. Co do jezykow sprawa jest prosta - Opiekunka mowi do malego po polsku, ja i maz po angielsku, a maz jak jest z nim sam to po francusku i wierz mi, ze maly lyka wszystko bez roznicy co to za jezyk.
Ja sobie postawilam za cel wychowac madre dziecko, a nie ciele gapiace sie w telewizor."

no co do nauki języka to może i w takiej sytułacji ma rację ale jak napisała, że dzieci jej koleżanek są takimi samamymi fenomenami to już nie wiem co jej odpisać, :no:

reklama
Czesc dziewczynki,

Ja tak na chwileczke. Babcia poszla z Maciusiem na spacerek do parku, to mam jakas godzinke dla siebie. Wskakuje zaraz pod kocyk z herbatka i mam zamiar sobie poczytac ksiazke :-)

Monika - to zalapalas sie na tutejsze normy skoro dali Ci juz insuline :-( To juz niedlugo zostaniesz po raz drugi mamusia :-) No i bedziesz wiedziala dokladnie kiedy. A jak Kuba sie czuje, chrypa mu juz przeszla?

Marta - oni zawsze tak mowia, taka ich angielska poprawnosc :baffled:

MarzenaM - ja bym sobie dala spokoj, dla mnie to jawna prowokacja, a jesli nie to pogratulowac takiego dzieciaka, tylko ze madre dziecko w dzisiejszych czasach to za malo, dla mnie istotne jest by sobie potrafilo radzic w roznych nieprzewidzianych sytuacjach i przede wszystkim mialo wlasne zdanie (nie ulegalo wplywom), a tego niestety z tych mowiacych zabawek sie nie nauczy

Do góry