reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bemowa, Jelonek i dalekiej Woli :)

reklama
Czesc Dziewczyny, fajnie że już nas tyle i rzeczywiście musimy mieć swój dzień w Klubie :-)
Mychakp podziwiam że chce Ci się tak dojeżdzać ale tym bardziej nam miło :-)
Asiu85 też miałam Ci kilka słoiczków dać ale przypomniało nam się z Yodą dopiero na spacerze, wieć dostawę bedziesz miała przy najbliższej okazji. Dobrze że Olek tak szybko doszedł do siebie i Cię nie zaraził. Dzielny chłopak :-)
Yoda zaraz wyślę maila, bedziesz miała co czytać :-p Dobrze że Twój Adaś tak ładnie je bo jagody jak żelazo są nie do sprania :-) My dzisiaj buraczki wprowadzimy bo wczoraj już była tak głodna że szybko słoiczek otworzyłam. KArolinka jest fanką króliczka jak nic :-D

Witam się i ja w twn pochmurny i zimny dzień.
Jesień chyba się już zadomowi na dobre u nas.
Wczoraj jak byliśmy w przychodni to załatwiałam jeszcze jedną sprawe ( takie zaświatczenie do szkoły od rodzinnego). Stałam w kolejce do rejestracji po karte i podeszła jakaś starsza pani. Wyobraźcie sobie, że zrobiła awanturę, że stoje w kolejce, że nikt nie widzi, że jestem w ciąży i z dzieckiem na rękach. Nakrzyczała na innych ludzi. W szoku byłam :szok:.
Mychakp RECARO fotelik YOUNG SPORT 2.0 gr.9-36 kolory 2011 (1801492950) - Aukcje internetowe Allegro to jest ten fotelik
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy a to link do tych z Warszawy. Nie polecam tego pierwszego co jest najtańszy, bo niby z warszawy, a wcale nie i mają sporo negatywów.
Navna spoko ja też mam dla was paczki i ciągle zapominam...

Asiu85, znasz już trochę mój charakterek :-p więc ciesze się że są jednak ludzie którzy innym pokazują gdy coś nie tak robią. Mnie tylko cały czas zadziwia fakt, że nadal większość ludzi odwraca się i udaje że nie widzi. Jak ja byłam w ciąży na palcach jednej ręki mogłam zliczyć ludzi którzy mnie w kolejce puścili czy drzwi otworzyli. Nawet w kasach z pierwszeństwem dla ciężarnych musiałam ludzi uświadamiać co te kasy oznaczają i pod koniec ciąży jak już mi było bardzo ciężko domagałam się swoich praw wszędzie i zrób to też dla córci i oszczedzaj się a gdy ludziska udają że nie widzą otwórz im oczy.

Navna ja czasem domagam się swoich praw np. przy kasach z czystej złośliwości. Nie mogę przeboleć jak taka starsza pani wyprzedza mnie na ostatniej prostej do kasy. Ledwo się rusza, ale byle szybciej byle być pierwsza przed matką z wozkiem. Ja wtedy na spokojnie podchodzę, mowie przepraszam, ale to kasa pierwszeństwa dla kobiet w ciąży. Widok miny takiej pani jest bezcenna :-D.

Dokładnie Navana, trzeba się domagać swoich praw w ciąży, bo mało kto chce pomóc czy ustąpić. Także Asiu walcz jak napisalaś o swoje:-D , nawet jesli chodzi o starsze babeczki, oszczędzaj się :-)
Ide dzis z Bartkiem do lekarza bo katarek ma, mam nadzieje ze to tylko ząbki, a i ta pogoda brzydka, ehh :-(

hej dziewczyny padam tak mnie wykończył ten tydzień że nie mam siły na nic ! Kacperek coraz to więcej rozrabia i nie daję chwili wytchnienia do tego mój brat się wczoraj przeziębił i musiałam z nim w domu siedzieć dziś na szczęście jest lepie ale muszę znowu go na trening zaprowadzić a i jeszcze ja miałam jakieś paskudne zatrucie i do godziny 14 śpiewałam do klozetu normalnie wykończyć się można jedyny plus że sprawa naszego mieszkanka ruszyła i przez cały tydzień dzień w dzień po urzędach latałam MASAKRA ale już postanowiłam że w przyszłym tygodniu choćby się waliło i paliło mnie nie ma!! tak więc z racji tego że przyszły tydzień będę miała wolniejszy to w końcu wybiorę się z wami do klubu mam i nadrobie wysztskie zaległe spacerki ! :-) i tyle co zdążyłam napisać bo Kacpi się obudził BUZIAKI ;-)

Czesc
A nam dziś z Adasiem pomimo tej wieeeetrznej pogody udało się pospacerować ponad 3 godz w SPACERÓWCE !!!!! Adaś był zachwycony, 1,5 godz ogladał wszystko z otwartym dziobem, nie mógł się napatrzeć a jak już go przytuliłam do podusi zasnął w trybie natychmiastowym i przespał jedzenie ponad godzinę :)
Magdzik bądź dzielna, w przyszłym tygodniu widzimy się i będziemy podtrzymywać cię na duchu. Super ze sprawa mieszkanka idzie do przodu, trzymam kciuki :tak: Wcale Ci nie zazdroszcze biegajacego Kacpra, z jednej strony nie możemy się doczekać pierwszego kroczku a z drugiej dopiero wtedy zaczyna się zapierdz... A co ma powiedzieć Asia85 z zaczynającym chodzenie Olusiem i Maleństwem w brzuszku. Dziewczyny wielki szacuneczek dla was ;-)
Navna jeszcze dokładnie nie przejrzałam tych przepisów, ale sam podział już mi się podoba, nie dość ze miesiacami to jeszcze obiadki, deserki, super, i to z przeskokiem do konkretnego przepisu ze spisu treści, ktoś się nieźle napracował. Dzieki za nie. Na pewno skorzystamy z Adasiem :-)

Teraz sie zacznie, katarek kaszelek, jesień już mamy. Mam tylko nadzieje ze nie bedzie tak źle bo ja to panikara jestem.

A ja musze powiedzieć że byłam mile zaskoczona w ciąży życzliwością ludzi, miałam sporo miłych sytuacji, oczywiście "ślepych" na mój nie mały ośmio czy dziewieciomiesieczny brzuch też nie brakowało, ale chyba teraz z wózkiem jest gorzej, na palcach jednej reki zlicze sytuacje pomocy przy wózku.

Ale sie rozpisałam, już kończe, papa :laugh2:

Kupilismy fotelik...Asiu taki jak Wy:)...moj M jest nim zachwycony...
Jezeli chodzi o moje doswiadczenia z ciazy...to mialam kilka bardzo milych sytuacji a kilka takich ze sie splakalam...a najgorzej przezylam jak uslyszalam w sklepie, poproszona przez kasjerke o podejscie bez kolejki od jednej pani (a to one powinny najlepiej rozumiec)..."zrobila sobie dziecko i mysli ze jej wszystko wolno" i kilka razy "ma taki maly brzuch a stac nie moze w kolejce" a ja do konca mialam maly brzuszek:)
Najbardziej rozbawila mnie sytuacja w metrze...jedna z pan zwrocila panu uwage ze ja stoje i ze powinien mnie puscic...pan bardzo sie obruszyl...na co pani powiedziala "patrzcie a tego to matka w kapuscie znalazla":)
Milej nocki...ide ogladac z M jakis filmik...

reklama
Ponawiam swoją prośbę ;) Może na forum są mamy spacerujące w okolicy Fortów Bema i majątek wydające na rachunek telefoniczny bo co tu robić idąc samą wzdłuż rzeczki :) Ja jestem tym przykładem i chętnie wybiorę się na jakiś wspólny spacer :) Mój synek ma 7 miesięcy, jest kontaktowy, uwielbia ludzi i też chętnie pozna nowego kolegę lub koleżankę ;-) Pozdrawiam :)

Do góry