reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bemowa, Jelonek i dalekiej Woli :)

reklama
My wychodzimy ok 13, ale dzis spasujemy pod katem spotkania z innymi dziecmi bo... w niedziele rano Adas mial na glowie 2 duze krosty - wygladało jak po ukaszeniu komara, dzis rano trzy nowe na raczce, troche podchodzace woda, moze to byc ospa, ale oczywiscie nie musi. Wole was (a raczej dzieciaczków) nie narażać, zobaczymy czy do wieczora pojawi się coś nowego.

Jesli chodzi o spanie to Adas o 19,20 to juz sie przyzwyczaił ze musi spac bo inaczej jest masakrycznie marudny, jak gdzies np zostaniemy dłużej w gościach to musimy wracac na spanie, chyba ze nocujemy u rodzinki to sie go kładzie i juz. Wczoraj dostał kaszke o 19 i obudził sie o ......... 22 !!!!!!!! później jeszcze o 24 ale dostał tylko jednego cycusia bo przerwy miał tylko 2 godz, a później to juz o 6 rano.

Asiu85 dobrze ze Olus juz czuje sie lepiej, zobacz o ile łatwiej Tobie jako Matce jest z wykształceniem medycznym.

Navna juz mam recepte jak bedziemy na spacerze to wykupie.

To miłego spacerku, a idziecie dziś do Klubu Mam?

Mnie dzisiaj w Klubie nie bedzie :-( ale do zobaczenia na spacerkach :-)
Yoda u mnie ospy nie było, byłaś u lekarza, wiesz już na pewno że to ospa ??? Już tydzień mam Twoja pieluszkę którą zostawiłas w Klubie.
Asiu dziś usłyszałam, ciekawa teorie, czy w to możliwe zeby od szczepien u dzieci czesciej wystepowały alergie ???

Hej dziewczyny!
BByłyśmy w klubie. Było bardzo fajnie tylko tłoczno. Przyszła też taka mama z tego mojego listopadowego forum. Naprawde fajnie:-).
Mam też dobre nowiny ugadałam się z dziewczynami, że nie musimy przychodzić w poniedziałki. Możemy sobie wybrać inny dzień i dostanę klucze :-). Pomyślałam też, że możnaby zrobić taki podział, że nanasze spotkania będą przychodzić mamy z dzieciaczkami do roku. Wtedy nasze maluchy nie będą taranowane i bite przez te 2-3 latki. Co wy na to?
Navna ja słyszałam o autyźmie, ale o alergiach to nie...

No to dobrze zrobiłam nie idąc dziś, chce mieć pewnośc jutro na tych szczepieniach że Maleńka moja jest zdrowa jak rybka. Super Asiu że się tak dogadałaś, a będziemy mogły tylko raz w tygodniu czy kiedy chcemy ??? Też jestem za tym żeby jednak był podział wiekowy bo inaczej bawią się dzieciaczki ledwo siedzące i pełzające a inaczej takie co już biegają :-)
Autyzm ??? Pierwsze słyszę. Podobno szczepionki to coś dobrego, pozytywnego i zapobiegawczego a im więcej się człowiek zagłebi to wychodzą jakieś dziwne rzczy na jaw. Rozumiem że na meningokoki nie bedziecie szczepić ???

reklama
Była u nas dziś lekarz, to nie jest ospa na 99%, podobno teraz jest jakiś okres takich dziwnych krost, ona jakos to madrze nazwała. Wiec mozemy spotykac sie z innymi dziecmi i mamami :)

Asiu85 cóż za operatywność, SUUUUPER pomysł z tym podziałem wiekowym, co prawda te do roczku tez juz w wikeu 10 miesiecy zasuwają (patrz Oluś) ale z takimi damy sobie radę :tak:

Czy to ma być jeden ustalony dzień czy z tygodnia na tydz możemy ten dzień zmieniać, bo same widzicie jak to jest czasami z dniem, ja wolałabym wczesniejsza godz moze 15.30 a najpozniej 16.

Do góry