reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

W drogeri Müller jest teraz promocja na sloiczki z Hippa.

Moze mi ktos polecic jakis fajny i sprawdzony niekapek?

reklama
Odwiedziliśmy Mullera - super drogeria! Kupiłam ciekawe słoiczki i kaszki, których w Bipie bym nie dostała. Minusem jest, że możemy odwiedzać ten sklep tylko jadąc na większe zakupy, bo mamy do niego około 40km :-( Doszły mnie plotki, że mają otworzyć filię bliżej, oby:-D

Co do niekapków też stoję przed wyborem. Naczytałam się, że niestety często powodują wadę zgryzu. Kobietki polecały często te z Aventu i Tommy Tippe. Zastanawiam się teraz mocno, czy niekapek, czy może kubeczek ze słomką:baffled:

Mamusie, wybieracie się w maju do Klosterneuburga, na flohmarkt dziecięcy? Może któraś już tam była wcześniej i może powiedzieć, czy opłaca się jechać, bo słyszałam, że to jakiś gigantyczny flohmarkt:szok:

Patii, aniag nie polecam niekapkow Aventu. Maja twardy dziubek. My mialysmy NUK, taki maly z uchwytami po bokach. Ze slomka tez mialysmy, ale troche pozniej i korzystamy do dzisiaj.

mb_1 chyba coś jest w tych NUKach, pracuję w przedszkolu, na początku miałam przyjemność pracować z najmłodszymi dziećmi (12-17 miesięcy) i prawie wszystkie dzieci w grupie miały niekapki NUK :)

"Obmacałam" w sklepie niekapka z Aventu i rzeczywiście końcówka smoka jest tak twarda, że nie wiem jak dziecko może ją ssać:szok:
Skusiliśmy się na Nuka, którego Erik z zamiłowaniem... gryzie za uchwyty:-)

vixen one sa miekkie, takze mysle, ze to jest powodem. Dziecku latwiej jest zlapac, poza tym po sutku, czy po smoczku widzi roznice jak mu sie twardy ustnik wpycha :-D Poza tym bez problemu wymienisz ta koncowke, a nie wiem, czy przy avencie jest to mozliwe

mb_1 taki niekapek na pewno kupię też swojemu maluszkowi, gdy już pojawi się na świecie i będzie taka potrzeba :) Wiem, że może to nie jest najważniejsza kwestia, ale są też ładne :p

Jezeli chodzi o szkołe rodzenia to magistrat 11 organizuje je w roznych bezirkach za darmo, pozatym warto tez sprawdzic w swoim wlasnym szpitalu czy takie zajecia dla przyszlych rodzicow nie sa organozowane. Wybieramy sie do Polski z dzieciątkiem no i ochrzcic tez chcemy w ojczystym kraju ale najpierw musimy wyrobic malemu paszport, maly ma 2 tygodnie ale problem jest zeby zrobic zdjecie synkowi u fotografa, co pojawilismy sie w studio maly juz zasnął takim mocnym snem ze nie dalo sie dobudzic, podejscie narazie bylo jedno, a moze któras z mam robila w domu zdjecie malemu i wywolywala u fotografa, z tego co wiem tło ma byc białe wymiary 3,5 na 4,5 moze uda mi sie cyknąć fote w domu hmmm....

reklama
Dzis kupilismy niekapek firmy Nuk. Kilian doslownie sie na niego rzucil i ciumkal przez dobrych 10 min. Oczywiscie niewiele wypil, ale najwazniejsze, ze byl nim zainteresowany; na nauke przyjdzie jeszcze czas.

Bylismy rowniez w kosciele ustalic w koncu date chrztu i obecnie szukamy jakiegos fajnego lokalu. Najpierw zastanawialismy sie na firma cateringowa, ale niezaleznie ile osob z rodziny zdecyduje sie przyjechac, stwierdzilismy, ze moze i wydamy wiecej w restauracji, ale o nic nie bedziemy sie musieli martwic. Czy zna moze ktoras z Was restauracje Altes Jägerhaus kolo Lusthaus?

Elzbieta my robilismy Kilianowi zdjecie do paszportu jak mial 4 tygodnie. Fotograf dwoil sie i troil, zeby go wlasciwie uchwycic, zgodnie z biometrycznymi wytycznymi... W koncu wybralismy jakies zdjecie, a fotograf byl na tyle fair, ze zaproponowal, ze jezeli w ambasadzie nie uznaliby nam owego zdjecia, to mielismy przyjsc i wtedy zrobilby jeszcze raz zdjecie za darmo!

Do góry