reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

hej! widze, ze cisza nastala, tylko Beabea "z zagramanicy! pisze :)

Beabea, wspolczuje zebow... brrrrrrr. Ja ide za tydzien we wtorek - kolejny dentysta do wyprobowania - tym razem polecony przez kolezanke, podobno bardzo dobry (ona strasznie pingelig, wiec jak ona mowi, ze dobry to moze i naprawde dobry).

co do staranek - ja testuje za kilka dni.... zobaczymy co z tego wyjdzie. z drugiej strony zastanawiam sie czy w ogole testowac, czy lepiej poczekac do @. No bo jak dostane @ to wiadomo, ze sie nie udalo. Nie chce sie robic verrückt z tym testowaniem.... bo jak nie wychodzi to mi przykro. Z drugiej strony to bedzie dopiero trzecie testowanie, wiec nie wpadajmy w panike.... ;-)

nazira, Beabea ma racje, rzeczywiscie sa takie porady dla Polakow w Wiedniu, na to nie wpadlam. I to aktionleben tez jest niezle podobno. Nie wiem jak u ciebie z niemieckim ale napewno dasz sobie rade. Mozliwosci jest wiele, tylko badz silna i nie daj sie :)

no to ja powracam do moich spraw pracowniczych. Leniuchowiczkm milego leniuchowania a urlopowiczkom milego wypoczynku :rofl2:

reklama
Witam Dziewczyny,
Sory, ze ostatnio rzadko zagladam ale nie moge oderwac oczu od mojej malej niuni. Mozna siedziec i gapic sie godzinami :-)

Poziomeczka nie testuj sie za czesto, niech to bedzie niespodzianka.

Beabea zycze udanej zabawy na weselu i milego wypoczynku w PL. Zembami sie nie przejmuj bo i tak nie odrosna.

Dziendobry upalnie :-)
-paula nie dziwie sie zapatrzeniu:yes: napatrz sie napatrz poki grzecznie lezy i nie ucieka ;-) Potem bedziesz juz tylko ganiac za mala a czas przy maluchu szybko leci wiec bedzie to nim sie obejzysz :-)
Poziomeczka tez bym poczekala z tym testowaniem,lepiej milo sie zdziwic niz rozczarowywac;-)A zreszta jak w koncu wyjda 2 kreseczki to moze bedziesz miala jak moja kuzynka z niedowiary zrobila jeszcze 4 testy heheh a potem jeszcze lekarz :-DNo ale oni prawie rok sie starali wiec jak w koncu sie udalo to uwierzyc nie mogli

trudno jest nie testowac.... taka jestem ciekawa.
ale bede grzeczna i poczekam spokojnie na @. Albo na jego brak :-)

-paula, napatrz sie napatrz, potem mala bedzie tylko niedobra, za 10 lat bedzie sie tylko z toba klocic, ze jestes staromodna i nic nie rozumiesz, hihihihi

cos sie chmurzy za oknem, mialam dzis wychodne z kolezankami zaplanowane ale nie wiem, czy nas burza nie zlapie...

poza tym nic ciekawego, w pracy - niby sezon urlopowy - a roboty co niemiara

Beabea udanej zabawy weselnej! wyszalej sie!

Poziomeczka ale przedstawilas optymistyczny scenariusz :-) No ale prawdziwy, trzeba sie liczyc z tym, ze za kilkanascie lat dziecko ci powie ze sie nie znasz i nic nie rozumiesz:tak:.

Odebralismy juz paszport Julki i chyba w sobote ruszamy do PL. Babcia i ciocie juz ni moga sie doczekac malej. Ja tez juz nie moge sie doczekac.

Hej dziewczyny
Juz od rana sie stroje:biggrin2::biggrin2:,spac nie za bardzo mogłam,niedlugo lecę do fryzjera,wskakuje w suknie i myk na impreze:tak:Czeka nas kolo 2 godzinek jazdy.Gorzej z moim R.bo przyjechał z Wiednia nad ranem dopiero a poza tym bedzie kierował a wiec trzeba bedzie jutro wrocic i nie popije;-)a wiec jest niepocieszony....

paula wyślij nam jak mozesz jakąś fotke Twojej coreczki,bitte!
Dzięki dziewczyny za zyczenia udanej zabawy,mam nadzieje potancowac:happy2: za wszystkie czasy!!Mała zostaje z rodzinka,ciekawe czy ich wykonczy:confused::confused:,biedni jeszcze nie wiedzą co ich czeka....
Ok to lecę,pa

czesc dziewczynki,

dzis czwarty dzien po terminie planowanej @.....
dwa dni temu robilam test ale wyszedl negatywny....

na razie jestem na luzaku i poczekam jeszcze ze 2 dni i zrobie kolejny test....

w miedzyczasie sama jestem ciekawa co to oznacza... czy to tylko jakies zaburzenie po urlopie (w koncu bylam tak daleko) czy to rzeczywiscie skutek rozluznienia na tymze urlopie i naprawde wrocilismy we trojke... :-)
zobaczymy. narazie pozostaje to zagadka :-)

-paula, przeslij zdjecia, no wlasnie!

Beabea - jak weselicho??

milego dzionka!

Hej z kraju,niespodziewanie mi wyjazd wypalil i siedze sobie w klodzku.Nie mam dostepu do neta wiec nie mam jak klikac.Chcialam tylko sie przywitac i odezwe sie po powrocie tj koniec sierpnia lub poczatek wrzesnia.Zycze udanych wakacji,urlopow:yes:

Hej. Jestem w Wiedniu od ponad roku i jestem w ciazy 35 tydzien.:-) Do rozwiazania juz nie duzo pozostalo i w zwiazku z tym mam pytanie czy ktoras z was rodzila Semmelweisklinik??? Ten szpital polecil mi lekarz prowadzacy i tam jestem zapisana. Jestem ciekawa jak tam jest z punktu widzenia kogos kto tam rodzil??? Czy sa tam jakies polozne lub pielegniarki polskie??? Zaczynam sie coraz bardziej bac z tego tez wzgledu ze nie znam jezyka.:-(Prosze o odpowiedzi, Pozdrawiam.:-)

reklama
czesc dziewczyny! i co tu tak pusto?

malwina1209, niestety nie moge ci pomoc, nie mam doswiadczenia z tym szpitalem.

Beabea, kiedy wracasz z ojczyzny?
-paula, jak tam twoja malutka?

dezwijcie sie!
buzka

Do góry