reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Hej
pogoda sie nie zmienila i nadal wieje i nie wiem jak wy ale ja mam dosc tego wiatru,w kolko przeciag sie robi w mieszkaniu i trzeba uwazac zeby mala nie zawialo.Echhhh
Paula jesli jestescie tu zameldowani to dobrze byloby i mala tu zameldowac,a skoro jest obywatelka polska to i w Polsce tez.Ja moja Nicole meldowalam w PL dopiero niedawno jak w kraju bylismy(trzeba tlumaczyc akt urodzenia dziecka na polski) w moim miejscu zamieszkania tam gdzie i ja zameldowana jestem.A w Wiedniu meldowanie spadnie pewnie tak jak i u mnie to bylo na bary twojego meza (nie sadze zebys miala sily i czas) w magistracie gdzie wy jestescie zameldowani do 2 tyg po porodzie o ile dobrze pamietam jest czas.
poziomeczko jak tam efekty staran ,bo u nas jak na razie pudlo:-(

reklama
no pudlo, pudlo! u nas tez. Jak widac po moich suwaczkach - zamiast ciazowego musze pocieszac sie urlopowym ;-)

niedlugo kolejna proba, zobaczymy co wyjdzie tym razem. Uzbroilam sie juz nawet w test owulacyjny, moze cos pomoze.
Aczkolwiek nie wpadajmy w panike - to bedzie dopiero nasza druga proba no a pierwsza sie nie liczy, bo to byla taka ostrozna proba dla wyprobowania, hihi

:laugh2:

poziomeczko, patrze na Twoj malzenski tickerek i nie moge w to uwierzyc - wyglada na to, ze bralismy slub tego samego dnia co Wy:-) czy to data 07.07.2007 ?:-D

dokladnie tak :-) 07.07.2007

ale fajnie, to jestesmy idelanie tyle samo stazem! :-)

Tylko ze inessitka wziela sie do roboty i juz z brzuszkiem chodzi - a poziomka sie ociaga :-)
ale pracuje nad tym! :-)

hej dziewczynki
czyzby to byla przedurlopowa cisza??? No to co bedzie jak urlop nastanie????
Ciekawe co tam u pauli czy jest juz mamusia ??Opisz nam prosze jak to wszystko przebieglo.
inessita a jak ty sie czujesz i jak przygotowania?
poziomko ale ci dobrze z tym urlopem:tak:Oj jak by mi sie przydal jakis tydzien w jakims egzotycznym kraju.Poki co sie nie zanosi:-(

no wlasnie paula, koniecznie daj znac jak tam Twoj nowy maly nabytek, hihi

urlopu sie juz naprawde nie moge doczekac, to prawda. Ale jeszcze nie moge uwierzyc, ze lece tak daleko....
w pracy stres i trzeba zrobic jeszcze tyle rzeczy przed wyjazdem.
wczoraj mialam ostatnie szczepionki, trzeba zadbac o wszystkie dokumenty itd...

poki co wracam do pracy...
milego dnia!

Witam dziewczyny, juz jestesmy w domu:-) Wypuscili nas w niedziele. Julcia jest grzeczna jak aniolek, je i spi.
Cesarke mialam z malymi problemami -w polowie mnie uspili, potem bylam 24godz na intensywnej terapi. Ale we wtorek juz mnie przewiezli na porodowke i juz moglam wysciskac moja Juleczke.
To tak w skrocie bo jest teraz u mnie mama i jeszcze na kilka dni wpadla tesciowa :szok:
Wy dziewczyny tez sie bierzcie do roboty:-D
Aha, macie namiary na jakiegos fajnego lekarza dzieciecego?

Hej witam
paula -OLBRZYMIE GRATULACJE Z OKAZJI NARODZIN CORECZKI !!!
Wyobrazam sobie jaki masz teraz kolowrotek w domu a pewnie wkrotce na wasze mieszkanie bedzie najazd znajomych,bo kazdy bedzie chciala malutka zobaczyc:tak:Jak znajdziesz czas to napisz ile wazyla i wogole twoje wrazenia ze szpitala i pierwszych wspolnych chwil.Jak szczesliwy tatus?A w ktorym bezirku mieszkacie,bo najlepiej szukac pediatry gdzies w miare blisko.Ja chcialam zapisac sie do polskiej p.doktor w 23 bez. ale miala tak duzo juz dzieci ze sie nie dostalam i chodze do austriaczki,ale poki co jestem z niej zadowolona i mam 10 min na nogach.Bedzie ci tez potrzebny ortopeda i laryngolog bo juz w 1 mies.trzeba isc na kontrole.
Pozdrawiam i jeszcze raz gratulacje
icon4.gif
icon14.gif
icon14.gif
icon14.gif
icon14.gif
icon4.gif

Gratulacje Paula!!!!!:-)

Super, dzielna jestes, wszystko przezylas i teraz azczynacie szczesliwe zycie we trojke! :-) no moze na poczatku - tak jak mowi Beabea - w szostke, dziesiatke, 15-tke... - bo rodzinka sie zjedzie, hihihi

Ciesze sie, ze doszla nam jeszcze jedna dziewucha do kolekcji :-)

Tez czekam na kilka slow, jak wrazenia ze szpitala i pierwszych chwil zycia!
Ale rozumiemy, ze jestes zajeta i poczekamy cierpliwie, nie dziewczyny?

Ja po drugim podejsciu a co z tego wyjdzie okaze sie najwczesniej za jakis tydzien.....

pozdrowienia na caly dzionek!

reklama
hej ale tu pusto az smutno zagladac:-:)-(Co z wami dziewczyny???????
U nas wochenende minelo szybciutko,w piatek wieksze zakupy,w sobote odwiedzila nas moja kuzynka a wczoraj bylismy w odwiedzinach u szwagierki z kolezanka a ze mieszkaja zaraz przy Dunaju to w drodze powrotnej zrobilismy sobie rundke na piechote od U1 do U6 zaliczajac:biggrin2:Donauinselfest.Bloto ,bloto i trociny oj nie udala sie ta impreza w tym roku.Mimo ze na zmiane nieslismy nasza pocieche na rekach to i tak jeszcze dzis to czuje no ale mala chciala wszystko widziec.:biggrin2:
paula jak sobie radzisz?
Zaczynam sie rozgladac za jakas kreacja na wesele i zaczynaja sie schody bo malo rzeczy mi sie podoba,jeszcze mniej dobrze na mnie lezy:wściekła/y: i po kazdym wypadzie na zakupy jestem wymeczona i rozczarowana:baffled:A poza tym bez wiekszych zmian....

Do góry