reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Hej
pogoda sie nie zmienila i nadal wieje i nie wiem jak wy ale ja mam dosc tego wiatru,w kolko przeciag sie robi w mieszkaniu i trzeba uwazac zeby mala nie zawialo.Echhhh
Paula jesli jestescie tu zameldowani to dobrze byloby i mala tu zameldowac,a skoro jest obywatelka polska to i w Polsce tez.Ja moja Nicole meldowalam w PL dopiero niedawno jak w kraju bylismy(trzeba tlumaczyc akt urodzenia dziecka na polski) w moim miejscu zamieszkania tam gdzie i ja zameldowana jestem.A w Wiedniu meldowanie spadnie pewnie tak jak i u mnie to bylo na bary twojego meza (nie sadze zebys miala sily i czas) w magistracie gdzie wy jestescie zameldowani do 2 tyg po porodzie o ile dobrze pamietam jest czas.
poziomeczko jak tam efekty staran ,bo u nas jak na razie pudlo:-(

reklama
no pudlo, pudlo! u nas tez. Jak widac po moich suwaczkach - zamiast ciazowego musze pocieszac sie urlopowym ;-)

niedlugo kolejna proba, zobaczymy co wyjdzie tym razem. Uzbroilam sie juz nawet w test owulacyjny, moze cos pomoze.
Aczkolwiek nie wpadajmy w panike - to bedzie dopiero nasza druga proba no a pierwsza sie nie liczy, bo to byla taka ostrozna proba dla wyprobowania, hihi

:laugh2:

poziomeczko, patrze na Twoj malzenski tickerek i nie moge w to uwierzyc - wyglada na to, ze bralismy slub tego samego dnia co Wy:-) czy to data 07.07.2007 ?:-D

dokladnie tak :-) 07.07.2007

ale fajnie, to jestesmy idelanie tyle samo stazem! :-)

Tylko ze inessitka wziela sie do roboty i juz z brzuszkiem chodzi - a poziomka sie ociaga :-)
ale pracuje nad tym! :-)

hej dziewczynki
czyzby to byla przedurlopowa cisza??? No to co bedzie jak urlop nastanie????
Ciekawe co tam u pauli czy jest juz mamusia ??Opisz nam prosze jak to wszystko przebieglo.
inessita a jak ty sie czujesz i jak przygotowania?
poziomko ale ci dobrze z tym urlopem:tak:Oj jak by mi sie przydal jakis tydzien w jakims egzotycznym kraju.Poki co sie nie zanosi:-(

no wlasnie paula, koniecznie daj znac jak tam Twoj nowy maly nabytek, hihi

urlopu sie juz naprawde nie moge doczekac, to prawda. Ale jeszcze nie moge uwierzyc, ze lece tak daleko....
w pracy stres i trzeba zrobic jeszcze tyle rzeczy przed wyjazdem.
wczoraj mialam ostatnie szczepionki, trzeba zadbac o wszystkie dokumenty itd...

poki co wracam do pracy...
milego dnia!

Witam dziewczyny, juz jestesmy w domu:-) Wypuscili nas w niedziele. Julcia jest grzeczna jak aniolek, je i spi.
Cesarke mialam z malymi problemami -w polowie mnie uspili, potem bylam 24godz na intensywnej terapi. Ale we wtorek juz mnie przewiezli na porodowke i juz moglam wysciskac moja Juleczke.
To tak w skrocie bo jest teraz u mnie mama i jeszcze na kilka dni wpadla tesciowa :szok:
Wy dziewczyny tez sie bierzcie do roboty:-D
Aha, macie namiary na jakiegos fajnego lekarza dzieciecego?

Hej witam
paula -OLBRZYMIE GRATULACJE Z OKAZJI NARODZIN CORECZKI !!!
Wyobrazam sobie jaki masz teraz kolowrotek w domu a pewnie wkrotce na wasze mieszkanie bedzie najazd znajomych,bo kazdy bedzie chciala malutka zobaczyc:tak:Jak znajdziesz czas to napisz ile wazyla i wogole twoje wrazenia ze szpitala i pierwszych wspolnych chwil.Jak szczesliwy tatus?A w ktorym bezirku mieszkacie,bo najlepiej szukac pediatry gdzies w miare blisko.Ja chcialam zapisac sie do polskiej p.doktor w 23 bez. ale miala tak duzo juz dzieci ze sie nie dostalam i chodze do austriaczki,ale poki co jestem z niej zadowolona i mam 10 min na nogach.Bedzie ci tez potrzebny ortopeda i laryngolog bo juz w 1 mies.trzeba isc na kontrole.
Pozdrawiam i jeszcze raz gratulacje
icon4.gif
icon14.gif
icon14.gif
icon14.gif
icon14.gif
icon4.gif

Gratulacje Paula!!!!!:-)

Super, dzielna jestes, wszystko przezylas i teraz azczynacie szczesliwe zycie we trojke! :-) no moze na poczatku - tak jak mowi Beabea - w szostke, dziesiatke, 15-tke... - bo rodzinka sie zjedzie, hihihi

Ciesze sie, ze doszla nam jeszcze jedna dziewucha do kolekcji :-)

Tez czekam na kilka slow, jak wrazenia ze szpitala i pierwszych chwil zycia!
Ale rozumiemy, ze jestes zajeta i poczekamy cierpliwie, nie dziewczyny?

Ja po drugim podejsciu a co z tego wyjdzie okaze sie najwczesniej za jakis tydzien.....

pozdrowienia na caly dzionek!

reklama
hej ale tu pusto az smutno zagladac:-:)-(Co z wami dziewczyny???????
U nas wochenende minelo szybciutko,w piatek wieksze zakupy,w sobote odwiedzila nas moja kuzynka a wczoraj bylismy w odwiedzinach u szwagierki z kolezanka a ze mieszkaja zaraz przy Dunaju to w drodze powrotnej zrobilismy sobie rundke na piechote od U1 do U6 zaliczajac:biggrin2:Donauinselfest.Bloto ,bloto i trociny oj nie udala sie ta impreza w tym roku.Mimo ze na zmiane nieslismy nasza pocieche na rekach to i tak jeszcze dzis to czuje no ale mala chciala wszystko widziec.:biggrin2:
paula jak sobie radzisz?
Zaczynam sie rozgladac za jakas kreacja na wesele i zaczynaja sie schody bo malo rzeczy mi sie podoba,jeszcze mniej dobrze na mnie lezy:wściekła/y: i po kazdym wypadzie na zakupy jestem wymeczona i rozczarowana:baffled:A poza tym bez wiekszych zmian....

Do góry