reklama
Lilka455
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny tak mnie wystraszylyscie tymi 6 osobowymi salami, że zadzwoniłam do położnej i zapytałam jak to jest z pokojami rodzinnymi. Powiedziała, można powiedzieć przy zapisie do szpitala, ale to nie oznacza że dostaniemy takową sale ponieważ może być zajęta i tak wszystko wyjaśnia się w dniu porodu. Wychodzi na to że nie ma tam jakiejś kolejki, która się sugerują tylko naszym fartem albo się uda albo się nie uda. Taka przyjemność kosztuje nas 49 euro za noc (opłata za męża)... Ja na pewno skorzystam, termin mam na styczeń więc łudze się że aż tyle kobitek nie planuje dzieci na zimę i dorwe ten pokoik ciszy i zadumy haha
Hej. Czy miałyscie podczas ciazy problem z wrastajacym paznokciem ? Ja wlasnie teraz jak juz jestem w 4 miesiacu ciazy dotknela mnie taka niezbyt przyjemna sprawa poniewaz nagminnie to jednak boli. Jezeli mialyscie cos takiego to czy wyciecie w poczatkowej fazie wrastajacego paznokcia u kosmetyczki jest bezpieczne dla dziecka ? Moze ktoras z was cos slyszala w tym temacie ?
karolask87
Moderatorka
Konstantyna pojęcia nie mam czy to bezpieczne, ale wydaje mi się, że lepiej teraz się tym zająć. Jak już brzuch urośnie to nawet się nie schylisz, żeby tego paznokcia obciąć jeśli to u nogi. Może są jakieś sposoby na to bez znieczulenia, które mogło by szkodzić maleństwu
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Konstatyna26 sama nie miałam takich problemów, ale mój mąż tak i nie sądzę, żeby to miało być niebezpieczne, bo niby dlaczego? Chodził do podolożki i polegało to na tym, że podcinała co trzeba było, żeby zaleczyć (jemu się już bardzo rozpaprało), a tak to przeważnie zakłada się klamrę. Nie dostawał żadnego znieczulenia. Według mnie lepiej wcześniej zacząć działać, mój mąż niestety doprowadził do tego, że mu mięso wychodziło na wierzch, chirurg zalecił zrywanie paznokcia a niestety po odrośnięciu było to samo i dlatego potem zaczął chodzić do podolożki.
Najlepiej wybrać właśnie Fußpflege gdzie mają Podologin, bo nie wszyscy się tym fachowo zajmują
Najlepiej wybrać właśnie Fußpflege gdzie mają Podologin, bo nie wszyscy się tym fachowo zajmują
ok bardzo dziekuje w takim razie od razu szukam kogos zeby to zrobili jak najszybciej
reklama
Cześć dziewczyny :-) chwile mnie tu nie bylo bo na ''urlopie'' w polsce nie ma czasu na nic hihi :-) pokupilam juz wiekszosc rzeczy i mam kilka spraw jeszcze a mianowicie: jakich uzywacie odciagaczy do pokarmu? Ja zastanawiam sie czy jest duza różnica pomiedzy mendela a canpolem, bo przebitka cenowa jest spora.. i czy zwlekac z kupnem do porodu czy juz zakupic ? A druga rzecz wyparzacze do butelek ktos uzywa ? I raczej wybrac mikrofalowe czy zwykle ? Jest tego wszystkiego naprawde duzo i nie chce kupowac zbednych rzeczy, choc musze sie przyznac ze czasem nie mozna sie powstrzymac jak wpadnie sie w wir zakupow :-) :-) :-)
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom