reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Lilka 455 co do badań prenatalnych to moja położna doradziła mi, że jeżeli jeżdżę często do Pl mogę je zrobić o wiele taniej.
Pewnie p. Ewa zapisała Cię do Wilhelminespital?

reklama
Ale piszecie, nie nadazam ;)
Moja Zosia to teraz juz taki urwis, turla sie po domu juz za nia nie zadazam bo zaraz juz cos gryzie co nie moze, to przeturla sie pod szafke i sie walnie glowa, to juz ciagnie ubrania z suszarki, moje dziecko to po prostu taki urwis, ze szok
Karolaska juz rozszerzacie diete? I jak laura szczesliwa? Zosia na szczescie krotkie wlosy to jakos slupki przezyjemy ;)

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Bubcia no zostało nam 3 dni do 6stego to matka była ciekawa czy dziecko w ogóle chce, bo coś zaczęła mamlać buzią ostatnio jak coś jemy, no i się okazało że wciągneła marchewkę ;) zobaczymy czy to jednorazowa ciekawość, czy faktycznie chce dalej smakować [emoji14]
A moje dziecko to taki leń, że jak siądzie na roczek to będzie dobrze, więc czekanie do samodzielnego siadania u nas nie wchodzi raczej w grę :D

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Asiorek87
Nie p. Ewa na prenatalne zapisala mnie do niejakiego dr. Hovhannesian podobno jeden z najlepszych i najtańszych 90€.
Jeśli chodzi o Wilhelminenspital to sama się tam umówiłam telefonicznie, zapis w szpitalu mam na wrzesień a datę porodu na 16 styczeń. Z tego co mówiła pani Ewa chcą zrobić tak że tylko w Wilhelminen będzie można było rodzic chcą połączyć wszystkie porodówki do tego jednego szpitala, ale co kiedy i jak tego nie wiem.

Asiorek ja dostałam namiary na tego dr Hovhannesian od dr Dinhof przejrzystość karkowa robiłam w Polsce a u niego polowkowe ale lekarz bardzo fajny i nawet trochę po polsku mówi części ciała np. Ciekawe gdzie w wilhelmin miejsce na taką wielką porodowke znajdą ja byłam się tam zapisywać tydzień temu termin mam na 8.10 a już mi położna mówiła ze szans na pokój rodzinny mogę nie mieć więc załatwiam poród ambulatoryjnejny, tylko ze to moje drugie dziecko. Pierwsze też tam rodzilam i miałam szczęście że do 3 trafiłam bo jak widziałam te kobiety w 6 to naprawdę im współczulam.

Wszystkie porodówki do W.?? Hehehe nie ma szans [emoji14] Ja też byłam w 3ce i na początku we dwie ostatnia doba we trzy. Spania po porodzie zero. Moja była grzeczna i spała ze mną w łóżku, ale te 2 małe skurczybyki z pokoju to syrena 24h na dobę. Jedna dziewczyna, swoją drogą Polka wyszła za mąż za turka. Zapachu tych potraw i tych wszystkich ludzi co stali ściśnięci jak śledzie na odwiedzinach długo nie zapomnę. Dopiero jak ochrzaniła męża, że mają nie przychodzić po 10cioro, to było już trochę luzu. Serio 10 osób w odwiedziny do jednej kobiety. Gabi wyobraź sobie, że oni przyszli wszyscy na raz i siedzieli w tej salce calutki dzień! Nie było czym oddychać normalnie...

Karolaska masakra kto im pozwolił tam siedzieć mojego męża wieczorem nie raz ochroniarz wypraszal. Dla mnie najgorsze były nie które mamusie które pachnialy strasznie pod pizamami nosiły ubrania te husty na głowie przecież to się człowiek poci nie wiem czy im nie wolno było się myć według wiary czy o co chodziło. Ja po porodzie to bym co 5 minut pod prysznic chodziła.

Gabi wiesz jak gorąco to w tych wszystkich warstwach co 5 minut musiałyby być pod prysznicem... wypraszali ich na koniec czasu odwiedzin. Wiesz dla mnie to jest nie pojęte, że sami widzieli, że ciasno itd. i mimo to wszyscy stali w środku. Mogli wyjść na korytarz czy do jadalni, ale nie koczowali przy łóżku...

reklama
Karolask. W linz na poczatku pierwszedo dnia bylam z dziewczyna...albanką. Jej dziecko tak samo plakalo... A ta spala i chrapala. W szpitalu moze przespalam z trzy godziny w ciagu trzech dni. Lucja byla grzeczna no ale sie budzila co chwile i nie spala. Ta albanka to tez dajcie spokoj... Nie zwracala uwagi ze ktos jest zmeczony... O 21 gadala na skeypie... I bylo tak glosno ze masakra.... Do niej tez duzo osob na raz przychodzilo.. I to od rana wtedy kiedy nie bylo odwiedzin. Nie wiem kto ich wpuszczal. Potem od drugiego dnia juz bylo nas trzy. I jeszcze glosniej. Szczesliwego rozwiazania zycze dla was dziewczyny ;)

Do góry