reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

hej
Ja 1 maja urodziłam synka w Wilhelminien i jestem bardzo zadowolona z opieki.

Mam pytanko, czy któraś z Was orientuje się czy do wniosku o Familienbeihilfe jest mi potrzebne Anmeldebescheinigung małego? I podczas składania wniosku o anmelde muszą być obecni rodzice z dzieckiem czy wystarczy jeden rodzic bez dziecka(my mamy anmelde) i czy potrzeba udowadniać zarobki itd skoro my anmelde już posiadamy?

reklama
Aneta tobie tez ogromne gratki. Ja zalatwialam anmelde a potem reszte. Bylam z malym bez meza wiec nie musza byc oboje rodzice. Mialam fotke i akt ur i nasze dokumety tylko nie pamietam czy byly potrzebne...ale chyba nie.

Gratulacje Aneta :-)
...po anmelden... możesz sama, chcieli tylko moj anmelden i kopię dowodu i dokumenty Synka ale jednak warto mieć kopie męża bo nie wiadomo co im sie uwidzi... ja zanim zaczelam te paierkowe zalatwienia zrobiłam kopie dokumentow w domu zeby mieć na wszelki wypadek ;-)
...jak skladalam o familienbeihilfe w Finanzamcie to nie było im potrzebne anmeldebescheinigung tylko meldezettel,geburtskunde i bestatigung Derzeit meldung
Pozdrawiam!!

dzięki za gratulacje

Ja załatwiłam dopiero akt urodzenia i ubezpieczenie, reszta dopiero przede mną :szok:, w tym tyg planuję iść po anmelde ale u mnie sprawa wygląda tak, że jak się im uwidzi zobaczyć zarobki męża(ja tutaj nigdy nie pracowałąm)to lipa bo od lutego był na bezrobociu, i jest zameldowany ponownie od maja, a z AMS dostawał śmieszne pieniądze przez te 3 mc(CIEKAWOSTKA-ponieważ liczą średnią z dwóch lat, a nie jak większość myśli że za rok)

Ostatnia edycja:
Możecie mi powiedzieć jak jest z Tymi dotacjami na mieszkanie ? Jakie trzeba spełniać kryteria ?
żeby można sie było o nie starać ?

reklama
Dziewczyny czym zajmuje sie eltern kind zentrum? Czy ktoras z was do takiego nalezy i moglaby sie pochwalic czym sie zajmujecie?

Do góry