reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Lilijka87 bazar.at, willhaben.at, immo.at, flohmarkt.at, jobwohnen.at

Mala90
niestety nie pomogę, u nas zielone kupy bardzo sporadycznie przy ząbkowaniu.

Anet ja nie brałam, bo był niestety w pracy, ale już na inne USG szedł ze mną :) Ja dostałam dużo fotek, ale robiłam to badanie prywatnie. Żałowałam, że mąż nie mógł iść ze mną, bo naprawdę super było widać dzidzię, jeszcze całościowo, a później maluszek już coraz większy, więc wszystko osobno pokazują :)

reklama
Dzięki Vixen:-)
Postaram się mojemu wypisać parę godzin wolnego;-):p może się uda i go wpuszczą:-) ...a jakieś wideo bobasa można gdzieś nagrać ;-) ? ...juz nie mogę się doczekać...na każde usg czekam z utęsknieniem:-)

anet:) Napewno wpuszcza, jak ja bylam to praktycznie wiekszosc babek z mezami/partnerami byla. Daja zdjecia, ja dostalam chyba dwa. No i przygotuj sie na czekanie.

Anet a czemu mieliby nie wpuścić? Przecież to ojciec dziecka i ma prawo je zobaczyć ;) Filmiku niestety nie dostałam, tylko fotki. Na pewno gdzieś prywatnie można sobie zrobić USG i dostaje się nagranie.

Mala90 a moze to po jakims wprowadzanym pokarmie, a nie mleku? Skoro maly ma 8 m-cy, to juz wprowadzasz na pewno pokarmy stale.
Anet, ja co prawda w innym szpitalu bylam (w Melk), ale maz jak najbardziej byl ze mna.Na wizyty u lekarza chodzilismy tez razem.Zdjecie dostalismy.No, ale niestety nie bylo to prywatnie, takze zadne tam 3d, czy filmik, ale i tak pamiatka jest.
Echhh kiedy te badania byly...

Ostatnia edycja:
Aniag dużo zdrówka dla mamy:-) fajni masz urządzenia pokoiku dal szkraba. My narazie mamy kawalerkę wiec o pokoju mogę po marzyć chodź ostatnio kupiłam Elizce naklejki na ścianę z Kubusia Puchatka i ma nad lozeczkiem przyklejone:-)
Vixen fajnie ze wszystko dobrze dzieci tak szybko rosną l;-) ostatnio byłam w Polsce i zostawiłam Elizke z mama i pojechałam na zakupy to czułam się jak bym ręki nie miała :p tak ze wogole ci się nie dziwię Ty przynajmniej trochę bez Filipa wychodzisz :-) chodzi już?:-)
Anet witaj z powrotem:-) fajnie ze tak ci się wszystko udało załatwić ;-) mój mąż był ze mną może na 2 wizytach w Polsce wlasnie na tej przeziernosci karkowej i polowkowym i jednej tutaj niestety praca:-(
Mala90 ja niestety nie pomogę moja mała nie robiła zielonych kup u nas byłya walka z kolkami i zatwierdzenie teraz jest spokój nawet. Ale daje jej dalej mleko na alergie pokarmowa z polski. Może dziewczyny mają rację:-)

Mala teraz mi się przypomniało nie ma twój szkrab czasem takich czerwonych świecących policzków bo moja miała i czytałam ze to tez jest jednym z objawów skazy białkowej. Elizce to zniknęło więcej objawów nie miała teraz pije jogurty je ser masło i nic jej nie jest:-)

Dzięki Vixen i Mb:-) ...jasne że ojciec dziecka ale sama nie wiem czego się spodziewać ale jak mówicie że można to wezmę pod pache;-) mojego i już
:-D;-)
...musze wylookać gdzie można sobie video wykupić z usg;-) ...fajnie byłoby mieć:-)
Dobrej nocki:-)

Gabi89 haha wiem o czym piszesz, jak pierwszy raz wyszłam bez Filipa, to też czułam się jak bez ręki :p Chociaż ostatnio bardzo rzadko wychodzę bez niego, przez wakacje mamy przerwę w naszych zajęciach z aerobiku, jedyne co to tydzień temu znowu zaczęłam udzielać korepetycji, to się wyrwę raz w tyg na 2 h :p Jak moi rodzice byli w Wiedniu, to korzystaliśmy z mężem i prawie co wieczór robiliśmy sobie wychodne :D Tak, w końcu się doczekaliśmy i już chodzi! Nieśmiało zaczął jakieś 2 tyg temu, a od dwóch dni już na całego gania po domu <dumna> Myślałam, że to już nigdy nie nastąpi!

Anet:) na jednym forum znalazłam, że mamy miały filmiki z USG z tej prywatnej kliniki: 3D/4D-Ultraschall - Woman & Health, Frauenarzt, Gynäkologie 1010 Wien USG 3D/4D robią też :: Preise Babyschall - Dr. Wisleitner :: i Gynschall - Institut für Pränatale Diagnostik & Gynäkologische Sonographie - PREISE. Podejrzewam, że jednak w Polsce taniej Cię to wyniesie.

reklama
Alergii na mleko krowie nie ma.bo ani wysypki ani krwi w kupce jak twierdzi lekarz. A co do pokarmow to jedyne co je to sloiki z hipp dynia marchewka wwrzywka z mieskiem I owoce pkus kaszki. Problem w tym ze na novalac zolty na kolki bylo ok kupki zolte. A na tych mlekach zwyklych zielone jakby cos w nich noe odpowiadalo bo ten novalac byl delikatniejszy... teraz kupilam beba ohne starke I tam tez mniej laktozy no I beZ skrobii. Zobaczymy... a jak przecjodzicie na mleko inne to odrazu nowa butla czy stopniowo mieszacie? Zastanawiam sie czy nie dac odrazu bebe bo taki w mieszanie czy jest dobre to sama noe wiem...

Do góry