reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Lilijka87 bazar.at, willhaben.at, immo.at, flohmarkt.at, jobwohnen.at

Mala90
niestety nie pomogę, u nas zielone kupy bardzo sporadycznie przy ząbkowaniu.

Anet ja nie brałam, bo był niestety w pracy, ale już na inne USG szedł ze mną :) Ja dostałam dużo fotek, ale robiłam to badanie prywatnie. Żałowałam, że mąż nie mógł iść ze mną, bo naprawdę super było widać dzidzię, jeszcze całościowo, a później maluszek już coraz większy, więc wszystko osobno pokazują :)

reklama
Dzięki Vixen:-)
Postaram się mojemu wypisać parę godzin wolnego;-):p może się uda i go wpuszczą:-) ...a jakieś wideo bobasa można gdzieś nagrać ;-) ? ...juz nie mogę się doczekać...na każde usg czekam z utęsknieniem:-)

anet:) Napewno wpuszcza, jak ja bylam to praktycznie wiekszosc babek z mezami/partnerami byla. Daja zdjecia, ja dostalam chyba dwa. No i przygotuj sie na czekanie.

Anet a czemu mieliby nie wpuścić? Przecież to ojciec dziecka i ma prawo je zobaczyć ;) Filmiku niestety nie dostałam, tylko fotki. Na pewno gdzieś prywatnie można sobie zrobić USG i dostaje się nagranie.

Mala90 a moze to po jakims wprowadzanym pokarmie, a nie mleku? Skoro maly ma 8 m-cy, to juz wprowadzasz na pewno pokarmy stale.
Anet, ja co prawda w innym szpitalu bylam (w Melk), ale maz jak najbardziej byl ze mna.Na wizyty u lekarza chodzilismy tez razem.Zdjecie dostalismy.No, ale niestety nie bylo to prywatnie, takze zadne tam 3d, czy filmik, ale i tak pamiatka jest.
Echhh kiedy te badania byly...

Ostatnia edycja:
Aniag dużo zdrówka dla mamy:-) fajni masz urządzenia pokoiku dal szkraba. My narazie mamy kawalerkę wiec o pokoju mogę po marzyć chodź ostatnio kupiłam Elizce naklejki na ścianę z Kubusia Puchatka i ma nad lozeczkiem przyklejone:-)
Vixen fajnie ze wszystko dobrze dzieci tak szybko rosną l;-) ostatnio byłam w Polsce i zostawiłam Elizke z mama i pojechałam na zakupy to czułam się jak bym ręki nie miała :p tak ze wogole ci się nie dziwię Ty przynajmniej trochę bez Filipa wychodzisz :-) chodzi już?:-)
Anet witaj z powrotem:-) fajnie ze tak ci się wszystko udało załatwić ;-) mój mąż był ze mną może na 2 wizytach w Polsce wlasnie na tej przeziernosci karkowej i polowkowym i jednej tutaj niestety praca:-(
Mala90 ja niestety nie pomogę moja mała nie robiła zielonych kup u nas byłya walka z kolkami i zatwierdzenie teraz jest spokój nawet. Ale daje jej dalej mleko na alergie pokarmowa z polski. Może dziewczyny mają rację:-)

Mala teraz mi się przypomniało nie ma twój szkrab czasem takich czerwonych świecących policzków bo moja miała i czytałam ze to tez jest jednym z objawów skazy białkowej. Elizce to zniknęło więcej objawów nie miała teraz pije jogurty je ser masło i nic jej nie jest:-)

Dzięki Vixen i Mb:-) ...jasne że ojciec dziecka ale sama nie wiem czego się spodziewać ale jak mówicie że można to wezmę pod pache;-) mojego i już
:-D;-)
...musze wylookać gdzie można sobie video wykupić z usg;-) ...fajnie byłoby mieć:-)
Dobrej nocki:-)

Gabi89 haha wiem o czym piszesz, jak pierwszy raz wyszłam bez Filipa, to też czułam się jak bez ręki :p Chociaż ostatnio bardzo rzadko wychodzę bez niego, przez wakacje mamy przerwę w naszych zajęciach z aerobiku, jedyne co to tydzień temu znowu zaczęłam udzielać korepetycji, to się wyrwę raz w tyg na 2 h :p Jak moi rodzice byli w Wiedniu, to korzystaliśmy z mężem i prawie co wieczór robiliśmy sobie wychodne :D Tak, w końcu się doczekaliśmy i już chodzi! Nieśmiało zaczął jakieś 2 tyg temu, a od dwóch dni już na całego gania po domu <dumna> Myślałam, że to już nigdy nie nastąpi!

Anet:) na jednym forum znalazłam, że mamy miały filmiki z USG z tej prywatnej kliniki: 3D/4D-Ultraschall - Woman & Health, Frauenarzt, Gynäkologie 1010 Wien USG 3D/4D robią też :: Preise Babyschall - Dr. Wisleitner :: i Gynschall - Institut für Pränatale Diagnostik & Gynäkologische Sonographie - PREISE. Podejrzewam, że jednak w Polsce taniej Cię to wyniesie.

reklama
Alergii na mleko krowie nie ma.bo ani wysypki ani krwi w kupce jak twierdzi lekarz. A co do pokarmow to jedyne co je to sloiki z hipp dynia marchewka wwrzywka z mieskiem I owoce pkus kaszki. Problem w tym ze na novalac zolty na kolki bylo ok kupki zolte. A na tych mlekach zwyklych zielone jakby cos w nich noe odpowiadalo bo ten novalac byl delikatniejszy... teraz kupilam beba ohne starke I tam tez mniej laktozy no I beZ skrobii. Zobaczymy... a jak przecjodzicie na mleko inne to odrazu nowa butla czy stopniowo mieszacie? Zastanawiam sie czy nie dac odrazu bebe bo taki w mieszanie czy jest dobre to sama noe wiem...

Do góry