reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Jest dokładnie tak jak pisze Gabi, na wszystkich lekach tak piszą, bo leków na ciężarnych nie testują, więc muszą się zabezpieczyć... Gdy w ciąży byłam chora i miałam straszny kaszel, to lekarz przepisał mi syrop (wiedział o mojej ciąży), wykupiłam receptę, a potem jak czytałam ulotkę to też był coś w stylu, że za zgodzą lekarza lub że brak danych.

Aniag78 zdrowia dla mamy! Super, że wypad do Polski udany :) Może jeszcze trafią się te meble.

Zawsze tylko odpowiadam na Wasze pytania, a nigdy nie piszę, co u nas :p W sumie wszystko po staremu, Filip rośnie, za nie całe 2 tyg idzie już do żłobka! Zaczynam się stresować i pewnie będę bardziej przeżywała niż on :) Ja już za miesiąc powrót do pracy, nawet się cieszę, mam tylko nadzieję, że szybko się wdrożę w nowy rytm dnia.

Ostatnia edycja:
reklama
No ja też byłam bardzo przeziębienia na początku ciąży ale nie poszłam do lekarza bałam się antybiotyków i leczylam się domowymi sposobami brałam witaminę C i właśnie wtedy wyczytałam ze w ciąży ja można brać tylko za zgodą lekarza. A i Kasia idź do dentysty bo mi w Polsce na początku ciąży gin tez kazał iść bo zęby w ciąży są bardziej wrażliwe.

Cześć Kobietki:-)
Witam po przerwie urlopowej:-) ...oj brakuje chęci do pracy:-/
Gratuluję kochanych Fasolek:-) i zdrówka również dla tych w brzuszka i tych już większych pociech życzę:-)
...a więc tak zmieniłam ginekologa w jednym trymestrze, z Truskolaskiego na Dinhof:-) fajna i kompetentna kobietka:-) W związku z tym musiałam troszkę czasu poświęcić w WGKK ale wszytko się udało szybko zalatwic i mam otwartą e card dla nowej gin. i nie trzeba płacić za prywatna wizytę jeszcze w tym kwartale. ...nadal nie wiem ile kosztuje taka wizyta ale jak nie zapomnę to popytam następnym razem:-)...tak z ciekawości ;-)
Dowiedziałam się również ze jak nasz gin jest na urlopie to bez problemu możemy iść do kogoś innego jeśli mamy taką potrzebę i WGKK płaci za to a i ze zmianą jak trzeba to tez nie ma problemu;-)
...zapisana jestem do Donauspital i z tego co mi powiedziano szpital wykonuje w ramach ubezpieczenia te badania przeziernosci karkowej i polowkowe także fajniuchno:-)
Pozdrawiam wszystkie Mamuśki i dobrego końca tygodnia życzę:-)
...sorki ze się rozpisałem ale może komuś coś się przyda;-)

Kapelutek mozesz wydluzyc Karenz do 2,5 roku,albo skrocic nawet do mutterschutz, ale nie mozesz zmienic modelu Kinderbetreuungsgeld.Jesli wrocisz do pracy w trakcie jego trwania musisz pamietac o swojej Zuverdienstgrenze.Dowiesz sie w GKK ile wynosi roczna i miesieczna.
Na kaszel w ciazy polecam Brusttee.Mozna ja pic w ciazy.Do tego inhalacje z roztworu soli fizjologicznej i ewentualnie homeopatia

Ostatnia edycja:
dziewczyny ja troche z innej beczki, za co z gory przepraszam, bo byc moze juz to gdzies bylo;) czy znacie jakies sensowne strony gdzie mozna znalesc mieszkania do wynajecia, badz kogos kto pomaga w szukaniu mieszkania. z gory Wam serdecnie dziekuje;)

Dziewczyny dajecie hippa mleko I tez u dzieci po nim sa zielone kupy? Mi dr. Piwiedziala ze to od hippa. Zastanawiam sie czy tak czy szukac problemu w czyms innym. .. maly ma 8msc.jest wczesniakiem. Jak byl malusi zle bylo po aptamilu a pozniej byl novalac na kolki a teraz hipp I znowu zielono. Kupilam bebe 2 ohne starke I nie wiem czy sprawdzic czy to skrobia jest winna. Innych objawow brak jak bole brzuszka czy wysypki wiec alergia na bialko odpada raczej.

reklama
Powiedzcie mi kobietki czy na te badania przeziernosci karkowej zabierala któraś męża:O:-)?
Dają jakieś fotki a może video:-)?
Mam termin w Donauspital:-)

Do góry