reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Aha i będę w wyniku przeprowadzki zmieniac adres zameldowania z maleństwem na austryjacki. Wiem, ze nieco to skaplikowane, ale rodzac w Polsce jest to jedyna procedura aby wyjechać później z maleństwem i wszystko formalnie unormować. Co do ślubu to bardzo chetnie, ale planowaliśmy go troszke później ;)

reklama
Asiafizjo karola ma racje z tymi papierami z polski to bedzie troche problem znajomi strasznie dlugo czekali na decyzje rodzinnego i na reszte papierow z pl.Jezeli masz mozliwosc urodzic w Austrii to polecam porod tu ominiesz donoszenia papierkow z pl i opieka w austrii nie do porownania z opieka w pl.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

O to to Ola. Nic mnie tak nie cieszyło, że jak powiedziałam, że pod żadnym pozorem niechce nacięcia to nie cieli rutynowo jak w PL, nawet przy prawie 4 kilowym maluchu ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Dokladnie ja mam porownanie tu a w pl. Roznice nie do opisania i tak jak mowisz z tym nacieciem a to jest jednak mega komfort :)

Jak tam wam idzie przeprowadzka?
Heh poszlismy z ciekawosci w sobote patrzec na kuchnie do xxxl lutz wkoncu poszlismy do tanszego sklepu mobelixa pani zrobila nam projekt kuchni wybralismy taka jak chcielismy hehe cena mnie powalila 12tys € za same meble!![emoji32] a kuchnia malutka.

Ola może spróbujcie jak my w Mömax? Trafiliśmy na miłego Czecha w filii w 16. Bezirku, podaliśmy mu nasz budżet, na czym nam zależy w kuchni i postarał się zmieścić. 12 tys € to jakaś masakra [emoji33]

Vixen chyba przejedziemy sie do wiednia do mömax tak jak mowisz. Wy tez macie kuchnie z wyspa? Bo ja nie wiem co tam bylo takiego drogiego w tym :/

Ola wszystko zależy od tego co jest w środku, zawiasy mechanizmy itp to tak naprawdę może kosztować więcej niż sama płyta meblowa :D u nas podliczę koszt i jak tylko będzie jak zrobić foto między kartonami to pokaże :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Ola coś a'la wyspę, w sensie część mebli wystaje, nie są pod ścianą, ale to też nie jest tak, że są całkowicie oddzielone od reszty mebli, tak jak pisałam, mamy układ U. Chcesz to wyślę Ci fotki na priv zaraz po złożeniu mebli

reklama
Do góry