reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

My teraz niby zle nie mamy bo za 600€ caly dom 106m i ogrod z basenem ale tak jak mowicie stare budownictwo i powoli trzeba bylo by wszystko remontowac a wlasciciel ani o tym mysli. A w zimie ogrzac ten dom to tragedia nie idzie sie wyplacic za ogrzewanie.A nowe to jednak nowe i plac zabaw dla dzieci i kawalek ogrodka aa moze kiedys tez byc nasze ;)

Ten czas tak szybko leci ze ani sie nie obejrzymy a beda te nasze maluchy gonily. Karola a jakie masz nosidelko?

Vixen nie dziekuje zeby nie zapeszyc we wtorek wszystko bedzie jasne wiec siedze jak na szpilkach[emoji14]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hehe wierzę Ola, pamiętam jak my czekaliśmy na decyzję, a tu już prawie 5 miesięcy jak mieszkamy :-)

A z tym noszeniem, to noście póki możecie, naprawdę. Wiem, że to bywa męczące, ale dzieci tak szybko rosną, jeszcze zatęsknicie za prztulaskami, noszeniem itd :p mój synek już ma nie raz takie akcje, że się wytrze jak matka buziaka na pożegnanie da [emoji23] ja bym tak chciała nie raz poleżeć razem, poprzytulać się, ale gdzie tam, 30 sekund i trzylatek ma milion miejsc gdzie aktualnie musi być i milion rzeczy do zrobienia :)

Oj vixen masz racje. Ja juz tesknie za tym jak byla malutka. A teraz korzystamy i sie przytulamy ile wlezie[emoji14]bo ten czas tak szybko ucieka za chwile 6msc ani sie nie obejrzymy a bedzie miala rok. Z tym ze dziecko w kazdym wieku ma swoj urok :)

Ja przytulam ile się da. Muszę się nacieszyć :) Ola nosidło klamrowe Fidella. Jeszcze nie opanowane i trochę za duże. Nim usiądzie mam nadzieję będzie ok. Nie chce na siłę regulować. Tu przymiarka :)
uploadfromtaptalk1468052682762.jpg

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• uploadfromtaptalk1468052682762.jpg
    uploadfromtaptalk1468052682762.jpg
    56,2 KB · Wyświetleń: 220
Karolask ee fajne cos chyba jak tulla przynajmniej tak wyglada. Ale ogolnie fajnie lezy i kolorek super :)
Jak wam idzie rozszerzanie diety u maluchow?

Ola za nami marchewka, ziemniak, koperek i zielony groszek. Wszystko z ogródka mojej mamy. Potem szparagi, kalafior i pietruszka. Aaa no piętka z chleba omemlana i maliny jadła, ale póki co nigdy więcej. Myślałam, że na zawał zejde jak zobaczyłam kupke z kropkami. Myślałam, że to krew, a to pestki :D

Super to nosidlo karolask. Pewnie maz bedzie tez nosil ;) lucja to w ogole taka mala przytulanka. Uwielbia sie tulic. Nad ranem jak spi z nami w lozku to szuka raczkami czy ktos jest bo roleta spuszczona ;) jak namaca to sie tulimy i spi dalej. A jak jest na rekach to tak slodko przymyka oczkani sie tuli ;)

My dajemy narazie sloiczki na zmiane z tym co ja malej zrobie. I narazie jest ok. Mala najbardziej oczywiscie lubi owocki i banan z biszkoptem ;) bulke ostatnio tez mamlala. Ale wszystko dajemy w malych ilosciach zeby sie powoli przyzwyczajala.

reklama
My narazie jedziemy z warzywami, ale niedługo owoce będziemy wprowadzać. Część rozdrabniam widelcem, a część do łapki ;) Z tym parowarem to był strzał w 10tkę. Myje, kroje, wrzucam i samo się robi. A powiem wam, że byłam w szoku że nie solone ziemniaki mogą smakować normalnie :D

Do góry