reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

My teraz niby zle nie mamy bo za 600€ caly dom 106m i ogrod z basenem ale tak jak mowicie stare budownictwo i powoli trzeba bylo by wszystko remontowac a wlasciciel ani o tym mysli. A w zimie ogrzac ten dom to tragedia nie idzie sie wyplacic za ogrzewanie.A nowe to jednak nowe i plac zabaw dla dzieci i kawalek ogrodka aa moze kiedys tez byc nasze ;)

Ten czas tak szybko leci ze ani sie nie obejrzymy a beda te nasze maluchy gonily. Karola a jakie masz nosidelko?

Vixen nie dziekuje zeby nie zapeszyc we wtorek wszystko bedzie jasne wiec siedze jak na szpilkach[emoji14]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hehe wierzę Ola, pamiętam jak my czekaliśmy na decyzję, a tu już prawie 5 miesięcy jak mieszkamy :-)

A z tym noszeniem, to noście póki możecie, naprawdę. Wiem, że to bywa męczące, ale dzieci tak szybko rosną, jeszcze zatęsknicie za prztulaskami, noszeniem itd :p mój synek już ma nie raz takie akcje, że się wytrze jak matka buziaka na pożegnanie da [emoji23] ja bym tak chciała nie raz poleżeć razem, poprzytulać się, ale gdzie tam, 30 sekund i trzylatek ma milion miejsc gdzie aktualnie musi być i milion rzeczy do zrobienia :)

Oj vixen masz racje. Ja juz tesknie za tym jak byla malutka. A teraz korzystamy i sie przytulamy ile wlezie[emoji14]bo ten czas tak szybko ucieka za chwile 6msc ani sie nie obejrzymy a bedzie miala rok. Z tym ze dziecko w kazdym wieku ma swoj urok :)

Ja przytulam ile się da. Muszę się nacieszyć :) Ola nosidło klamrowe Fidella. Jeszcze nie opanowane i trochę za duże. Nim usiądzie mam nadzieję będzie ok. Nie chce na siłę regulować. Tu przymiarka :)
uploadfromtaptalk1468052682762.jpg

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• uploadfromtaptalk1468052682762.jpg
    uploadfromtaptalk1468052682762.jpg
    56,2 KB · Wyświetleń: 223
Karolask ee fajne cos chyba jak tulla przynajmniej tak wyglada. Ale ogolnie fajnie lezy i kolorek super :)
Jak wam idzie rozszerzanie diety u maluchow?

Ola za nami marchewka, ziemniak, koperek i zielony groszek. Wszystko z ogródka mojej mamy. Potem szparagi, kalafior i pietruszka. Aaa no piętka z chleba omemlana i maliny jadła, ale póki co nigdy więcej. Myślałam, że na zawał zejde jak zobaczyłam kupke z kropkami. Myślałam, że to krew, a to pestki :D

Super to nosidlo karolask. Pewnie maz bedzie tez nosil ;) lucja to w ogole taka mala przytulanka. Uwielbia sie tulic. Nad ranem jak spi z nami w lozku to szuka raczkami czy ktos jest bo roleta spuszczona ;) jak namaca to sie tulimy i spi dalej. A jak jest na rekach to tak slodko przymyka oczkani sie tuli ;)

My dajemy narazie sloiczki na zmiane z tym co ja malej zrobie. I narazie jest ok. Mala najbardziej oczywiscie lubi owocki i banan z biszkoptem ;) bulke ostatnio tez mamlala. Ale wszystko dajemy w malych ilosciach zeby sie powoli przyzwyczajala.

reklama
My narazie jedziemy z warzywami, ale niedługo owoce będziemy wprowadzać. Część rozdrabniam widelcem, a część do łapki ;) Z tym parowarem to był strzał w 10tkę. Myje, kroje, wrzucam i samo się robi. A powiem wam, że byłam w szoku że nie solone ziemniaki mogą smakować normalnie :D

Do góry