reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Anitaka mi Pani dała spis jakie dokumenty mam przynieść i to jest problem bo wpisała jakieś kosmiczne "unterhaltsvertrag " i nie wiem skąd to wytrzasnac:(
Zdjęcie gdzie robiłaś? Bo u mnie na wsi nie mam gdzie :o
jeszcze jedno - jak skladalas wniosek to dla swojego narzeczonego też? Czy on musiał osobiście? Po odbiór na bank musimy być osobiście tylko ciekawi mnie czy ja mogę złożyć wniosek w imieniu mojego faceta

reklama
Kulka jak znajdę chwilę to poszukam Ci oświadczenia, że partner Cię utrzymuje. gdzieś to komuś pisaliśmy z mężem już. Może im wystarczy razem z tym wspólnym kontem. A ike mieszkacie razem pod jednym adresem już?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Dwa lata jestesmy razem zameldowani. To juz nasze 3 miejce zamieszkania ale wszystkie stare meldezetle mam. Dziekuj Ci z góry!!:* bo mnie już tu trafia z tej niewiedzy..:(

Kulka nie mogę tego znaleść :( zmienialiśmy kompa ostatnio i gdzieś wcieło... spróbuj zaznaczyć we wniosku, że mieszkasz z partnerem i zanieś wasze wszystkie meldunki i jego Anmelde i Lohnzettle. Może wystarczy tak. Jak się nie uda to postaram się znaleść chwile i Ci to napisać ;)

Karola lepiej :D Tylko plecy mi wysiadkę robią i bez pasa chodzić nie mogę.
Szukam chusty do noszenia. Poczytałam i zgłupiałam jaką wybraćo_O Przeglądam willhaben i mam już dość. Poluję na jakąś niedrogą (i ładną bo ja wstrętny wzrokowiec jestem). Zamówiłam pieluchy wielorazowe i wypsztykałam się z pieniędzy:(

Aniag szukaj, szukaj. My wczoraj mierzyliśmy kuchnie na nowym mieszkaniu i uratowała nad tyłek bo nie dało się z wózkiem po tej budowie dotrzeć :)
uploadfromtaptalk1465468656742.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1465468656742.jpg
    uploadfromtaptalk1465468656742.jpg
    61,5 KB · Wyświetleń: 209
Aniag dzięki :) mąż wie jak foto robić, żeby chudo wyszło hihi

Fiolet-Yaro Elvish Navy Rose (40% Len, 60% Bawełna)

Niebieski- Didymos Jan (100% bawełna)

Na początek polecam bawełne, nie musi być pasiak. Ja zaczęłam od pasków, żeby było łatwiej się nauczyć, ale bez też się da bez problemu. No i w okazyjnej cenie się trafił :)
uploadfromtaptalk1465469554927.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1465469554927.jpg
    uploadfromtaptalk1465469554927.jpg
    57 KB · Wyświetleń: 211
reklama
Do góry