reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Termin mialabym na 16.06 ale cc wedlug lekarza ma byc 2 najpozniej 9.06. Oboje z mezem urodzilismy sie 2-3 tygodnie przed terminem i usg pokazuje tez szybszy termin... wlasnie "gimnastykuje sie" bo moze maly jednak odwroci sie i bedzie szansa na sn..

Napisane na SM-C115 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Anitaka, może płacze bo musi Cie blisko mieć, może jeszcze w szoku. Nie ma gorączki itp.?
Moja jak mnie nie widzi to marudzi, albo jak nie może zabawką do buzi trafić to się normalnie wkurza i złości.
Teraz ma w miarę stałe pory jedzenia. W dzień je 5 razy co ok. 3 h i budzi się raz w nocy. W sumie teraz to nad ranem bo ok. 4:00 Ale czasem jej coś co jakiś czas się przestawi :p
No i nie trzymamy się rozpiski z pudełka. Wcześniej jadła więcej i rzadziej na dobę, ale ulewała więc je teraz częściej ale mniej, a ulewanie się zdaża bardzo rzadko :)

Happy słyszałam, że maluchy lubią się obracać na ostatnią chwilę nawet ;)

Anitaka no niestety male dzieci maja swoje humory u nas ostatnio podobnie mala przy jedzeniu wymysla wierci sie kreci ostatnie noce tez nie naleza do najlatwiejszych.
U nas mala tez nie chciala w wozku lezec mysle ze dlatego ze juz jest wszystkim zainteresowana co sie wokol niej dzieje. Wiec przerzucilismy sie na spacerowke mamy tam wkladke dla niemowlaka i mala jest w pozycji pol lezacej i juz wiecej widzi i jest spokoj fajnie zasypia na spacerze itd.
Ostatnio tylko nie chce sie rozstac z cycem. Wczesniej jadla odkladalam ja i byl spokoj. Teraz caly czas najlepiej przy cycku.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

A u mnie ma swoja pote kapania o 18 potem juz przed 19 spi.zje i budzi sie przed polnoca a potem gdzies 3. No i teraz juz szybko wstaje a zawsze spala do 9 a nawet 10. A mala to caly czas ma mnie przy sobie. Czasem dam ja do bujaczka ale to zawsze jestem obok i do niej musze mowic bo zaraz sie zlosci. A w.kuchni nawet jak gotuje to bujak na stole i jest cicho ale dlugo nie posiedzi. Chyba musze zakupic naprawde chuste bo ona tylko rece i rece. A wydaje mi sie ze tez moze po tym.szczepieniu cos pamieta. Sama nie wiem a goraczki nie miala i nie ma dalej. Zobaczymy co dalej bedzie bo u mnie na cycu to tylko w nocy wisi dlugo.

Anitaka maluchy też szybka się nudzą "żądne" świata. Moja np. dzisiaj ledwo jadła, bo wszystko ją ciekawiło tylko nie butla :( ale jak przerwiemy jedzenie to wrzask...

czesc Dziewczyny od jakiegos czasu tutaj zaglądam a dzisiaj chciałam zapytac, czy ktoras z Was wie jak dlugo czeka sie na paszport tymczasowy?

Do tyg czasu. I moga rowniez wyslac poczta jesli nie mieszk sie we wiedniu. A takze mozna przyspieszyc jesli jest bardzo potrzebny ;)

reklama
Do góry