reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

reklama
My tez od rana na spacerku. Teraz przerwa na gotowanie obiadu. Pogoda piekna az szkoda w domu siedziec ;)

My dzisiaj zrobilismy sobie wycieczke do wiejskiego sklepiku do Mannsdorf an der Donau.. kupilismy zielone szparagi, salate, sok z bzu i dobre pesto z Bärlauch... Potem pojechalismy do Parku na Hirschtetten i zafundowalismy sobie podwojne lody... teraz odpoczywam na kanapie a maly urzadza w brzuchu imprezke :-D

Napisane na SM-C115 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej hej. Eryk jednak nie miał grypy, a szkarlatynę. H za to miał anginę. Ja też, ale kilka dni wcześniej dostałam od ginekologa antybiotyk, który i na anginę zaradził. Szyjka 2cm, ale w końcu zamknięta. Za to Olie ma skręconą pępowinę. Poważnie, "jak nie urok to sraczka"! W czwartek jedziemy na kontrolę.
Powiem Wam, że przestałam się już tym wszystkim przejmować. Nerwy nic nie dadzą, a ja mam już serdecznie dość. Będzie co będzie, więcej dzieci już nie planuję, a najchętniej to bym się dała powycinać przy cc.
Dziś taka piękna pogoda, to pół dnia spędziłam na leżaku, teściowa się Erykiem zajęła, a . z teściem montowali mi kuchnię.

Jak tam dziewczyny u was??? Korzystacie z pogody?
A czy podajecie cos do picia dzieciaczkom oprocz mleka?;)

Aniag odpoczywaj, odpoczywaj...wcale się nie dziwie, że masz dosyć już, ale uśmiech drugiego synka wynagrodzi wszystkie trudy ;) a na kiedy masz termin?

Happy a Ty na którego?

Anitaka, przy cycu nic nie musisz podawać, w Twoim mleku jest wystarczająco dużo wody, aby Łucja mogła ugasić pragnienie :) Zobaczysz, że jak przyjdą upały to po prostu będzie chciała cyca dodatkowo dosłownie na chwilkę, żeby zaspokoić pragnienie :) Ja przy mm nawet nie dopajam. Tzn podaje, ale wylewam bo ona niechce, a z kupkami wszystko ok więc nie muszę :)

reklama
A ile razy dziennie podajesz malej mleko?? U mnie to od kilku dni w dzien masakra. Mała placze. Nie chce jesc. A wiem ze juz glodna jest to musze ja pokolysac na rekach i wtedy je. Ciagle placze.nawet na spacer jak idziemy to zaraz placz jak tylko do wozka ją dam. Nie wiem co jej jest. Ale odkad byla szczepiona to tak placze. A tym bardziej jak chce ją polozyc na chwile. Nawet na rekach ciezko ja uspokoic. W pozycji lezacej to w ogole. Szybciej jak wezme ją na prosto. W.nocy spi ladnie i je.ale jak sie przebudzi nad ranem to.dalej placz. Czasem to juz bezradna jestem bo ani tak ani tak i tylko placze;)

Do góry