reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

reklama
O właśnie... w C&A te rajstopki były :) Ja mam 50/56 z H&M to też przydługawe są. Ola Twoja to się w nich pewnie gubi :p

A co do szczepienia to my idziemy na tą wizytę w sobotę, ale odwołałam szczepienie na Meningo... będziemy tylko mierzyć, ważyć i osłuchiwać kontrolnie przed wyjazdem do PL :)

Anitaka wszystko zależy od lekarza. U nas w ordynacji, robią odrazu przy wizycie i ustalają tak wizyty, żeby nie trzeba było co kilka dni z małą biegać z każdym badaniem. Ja tam ekstra na drugi koniec Wiednia jeżdżę :D ale mam wszystko w jednym miejscu. U nas przy 2MKP było szczepienie na Rota.
Ale wydaje mi się, że większość pediatrów tak ustala terminy.
Ja mam zamiar zaszczepić na to co w MKP, jeśli będzie dobrze przechodzić, a z dodatkowych tylko na kleszcze. Ale to się jeszcze pewnie 100 razy zmieni ;)

Hej dziewczyny mam takie pytanie chodzi o coś na chorobę lokomocyjna dla 2,5 letniego dziecka syropy odpadają bo po każdym wymiotuje :( z Polskich aptek to już chyba o wszystkim czytałam i nic ciekawego nie znalazlam, może tu w aptece jest coś ciekawszego :)

Hej Gabi, na facebooku któraś mama wrzuciła to. Czy pomaga pojęcia nie mam. Próbowałaś babcinych metod? Zakleić pępek, nie karmić tuż przed podróżą, usunąć zapachy z auta, założyć osłonki na szyby, podać coś miętowego itd.?

Załączniki

• 1458058640171.jpg
    1458058640171.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 43
Karolaska tak tylko moje dziecko nawet sobie plastra nie pozwoli przykleić bo myśli że jej się coś stało:p zawsze te bez lękowe sposoby działały tylko teraz jak po Wiedniu jeździmy to ja naciaga nie wiem czy to są nerwy czy się pogorszylo. Teraz do Polski pojedziemy i aż się boję:( ale o tych bransoletkach też czytałam i chyba spróbuję:) dzięki:)

Szkoda ze ja o nich nie wiedzialam w ciazy.
Bo przez pierwsze 3msc myslalam ze umre z domu nawet nie bylam wstanie wyjsc. A pol apteki wykupilam na mdlosci i nic nie pomoglo.

Karolask mam pytanie ile finanzant wyplaca co msc na dziecko?

Eh to ja w c&a nie moglam sie doszukac mniejszych rajtuzkow.

reklama
Do góry