reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Happy79 glukozę robiłam w labor.at i była już z cytryną, także nie było źle :) Na krew zawsze chodziłam z marszu, ale na glukozę trzeba mieć termin, przynajmniej w tym labor, także jeśli nie masz to sobie zrób. Zrobią też od razu inne badania z krwi

Ostatnia edycja:
reklama
Karolask dzieki za info :)
Happy aa co do glukozy to ja dostalsm taka o smaku cytrynowym i wcale zla nie byla :) ale pani mowila ze moze mi jeszcze wycisnac cytryne :p
Tak reszte badan zrobia ci odrazu przynajmniej powinni :)

Ale duze juz te wasze dzieciaczki moja to sie dalej taka malenka wydaje a tu w sobote juz 6tyg bedziemy konczyc :)

A my jutro miesiac ;) ale leci czas. ;) za tydzien mamy wizyte u pediatry. Ciekawe ile wazy moj lobuz ;) w ciuszki na 56 juz sie zaczyna nie miescic. Niektore juz dawno poszly w odstawke ;)

ja glukoze mialam z takim rozowym syropem, terminu robic nie musialam, pierwszy raz nie dalam rady i zarzygalam im podloge i M tez bo byl ze mna:p bo ja w cazy wstret do slodkiego mialam, pozniej musialam powtarzac i juz dalam rade :p

ja tez chyba pojde do pracy na karenz bo gadalam z szefm i musze sie dowiedziec ile moge dorobic i chetnie mnie wezmie bo jednak chce mi sie do ludzi , ja lubie pracowac

Bubcia no ja tez w ciazy antyslodka :p do 5 mca nawet sok pomaranczowy byl za slodki... zastanawiam sie jak to u mnie bedzie ;-)
Ja pracuje na wlasny rachunek ale z domu wiec tez chce jak najszybciej wrocic do pracy ale na razie nie planuje niczego na 100%. To moje pierwsze dziecko wiec zobacze dopiero po porodzie ile sie zmieni i wtedy zaczne planowac.

Kupowalyscie wage dla niemowlaka do domu?

Hehe Bubcia fajne musieli mieć miny jak M też się przyłączył do Ciebie :)

Happy ja nie kupowałam i niechce, bo bym pewnie codziennie ważyła i się schizowała przyrostami. Mam swoją wagę, na której staję ja, a potem z małym golaskiem na rękach :D hehe dokładność do +/-100 gram. Póki co pokrywa się z pomiarami u lekarza :) A sprawdzam tak co tydzień jak sobie przypomnę :p

Ostatnia edycja:
Ja tez wagi nie mam. Pewnie tak jak mowisz karola tez bym zaraz sie martwila ze cos nie tak. Ja juz jak jej te krosteczki wyskoczyly sie balam ze moze cos jej jest ale juz schodza a nowych nie widze ;)

Znacie moze godziny otwarcia tej polskiej Biedronki na Davidgasse?

Dzieki za rady... to chyba jednak nie zdecyduje sie na kupno wagi ;-)

reklama
Do góry