reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

reklama
Anitaka mojej cały czas coś wyskakuje. To tylko hormony. Raz znika tego samego dnia, raz po jakimś czasie. Jak jest jakiś większy czerwony pryszczyk to ja jej przemywam buzię swoim mlekiem. Zostawiam na trochę, a potem zmywam przegotowaną wodą, bo klei się do wszystkiego :D

Hej jak dawno mnie tu nie było... mam teraz ,,harmider'' nie mogę ogarnąć spraw... a brak jezyka mi tego nie ułatwia... non stop z gorki. Przepraszam ale nie jestem chyba w stanie nadrobić zaległości w Waszych postach... wybaczcie mi. Witam wszystkie nowe na forum :)

Hej Mazia91 :)
Chyba faktycznie długo Cię nie było, bo ja odkąd tu jestem to jeszcze się nie natknęłam na Twoje posty. To tak z pół roku już będzie. Oczywiście mogło mi coś umknąć :)

Bubcia sprawdziłam MKP. Nam to badanie uzupełniał Pediatra. Ale może inne mamuśki coś wiedzą więcej na ten temat. A jak mała? Nie ma nawrotów?

karolaska ok dzieki, to my mamy 1.03 wizyte i od razu usg bioderek wiec mam nadzieje, ze zrobi tez ta kontrole a najwyzej bede na szybko ortopedy szukala
a nawrotow narazie nie ma wiiec chyba jest ok :) tylko, ze moje dziecko jest nieodkladalne, nie lubi wozka, nie lubi jezdzic samochodem, nie lubi bujaczka, nie lubi sie kapac , tylko rece ;)

Ooj bubcia to u mnie na odwrot. Mala w.wozku spi w dzien nawet. Wczoraj kupilismy bujaczek i dzis tak spala nawet. Jedynie w aucie marudzi troszke ale to przez kombinezon bo bylo jej niewygodnie. Mam nadzieje ze sie przyzwyczai bo 18.03 czeka nas 1000 km do przejechania. ;)

Bubcia pewnie zrobi odrazu. A przy takiej żądnej noszenia małej to bez chusty faktycznie ani rusz ;)

Anitaka pewnie do PL się na święta wybieracie. My dopiero 25.03. ale mamy do zrobienia nieco ponad 500. Pytałam ostatnio lekarza czy w ogóle można z taką malizną bo słyszałam, że do 3ciego miesiąca to nie jest wskazane, a normalnie ok 6h jedziemy. Powiedział, że mała zdrowa więc jak zaplanujemy sobie odpowiednio czas na przerwy, karmienie, przewijanie, zmiane pozycji małej itd. to będzie ok. No i będzie mieć wtedy prawie 3 msce już. Mam tylko nadzieję, że nie będzie protestować w aucie :p

My jutro wlasnie wybieramy sie do wiednia paszport wyrabiac wiec mamy mala wycieczke ;)
A do pl wybieramy sie za 2 tyg wiec mala bedzie miala 6tygodni ale my mamy 400km wiec jak dobrze pojdzie i mala bedzie spac to za 4h dojedziemy ;)

reklama
No my jedziemy jakos 9 h wiec z.mala moze byc dluzej ale zobaczymy. A my jedziemy paszport wyrabiac w poniedzialek. Bo rano mamy jeszcze w linz sprawy do zalatwienia a potem jedziemy do wiednia ;)

Do góry