reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Wlasnie ja tez mam jutro wizyte. Juz doczekac sie nie moge jak zobacze malenstwo. Mam nadzieje ze bedzie grzeczna i nie bedzie wtedy tak brykac ;)

reklama
Fana witam i gratuluje :)
Co do wagi wg. usg to też słyszałam, że +/- 500g. Czasem i więcej. Koleżance przed porodem wyliczyli chłopca na 3500, a wyszedł sn 4250.
Mojamała w 36 miała obliczoną wagę na 2500 i mimo braku miejsca daje popalić. Upodobała sobie okolice lewego jajnika. Jak przyłoży to nie mogę się ruszyć :D
Piszcie, piszcie jak tam po wizytach i jak rosną dzieciaki :)

Wyczytałam to gdzieś w komentarzach na fb ale jak szukam w internecie to nie ma nic:) ja chodzę do pediatry do 16 bez a mieszkam w 2 to kawał drogi a ta ordynację mam pod nosem:) Ale Was tu dużo czytam cały czas tylko z pisaniem gorzej:) czytam że jest tu parę dziewczyny z chora tarczyca ja do tej pory nie miałam z tym problemu jakiś czas temu robiłam badania kontrolne i tsh mi wyszło za wysokie powiedzcie czy np przeziębienie mogło mieć na to wpływ? Bo aż się boję ze jak będziemy się chcieli starać o 2 dziecko to będzie problem :/ mam iść powtórzyć wyniki nie długo.

Gabi jest jakas p. Kwapinski tam ale nie wiem czy przyjmuje nowych. Pewnie trzeba zadzwonic i zapytac o nia czy mozna sie zapisac. Jak bede cos wiedziec więcej
dam znać
Pozdrowionka dla Ciebie

marti krwiak powinien sie wchlonac. Nie martw sie tylko czesciej odpoczywaj.

A ja wczoraj mialam prenatalne. Usg wyszlo bardzo dobrze. Lekarz widzi chlopaka ale to jeszcze wczesnie... Pobrali tez krew. Mieli zadzwonic dzis gdyby wyniki byly nie za dobre... na razie cisza.

gabi a ile masz tsh? Powiedz to swojemu lekarzowi jak zaczniecie sie starac. Najczesciej nie ma problemow z dopasowaniem lekow. Najwazniejsze, ze wiesz o tarczycy.

Happy coś ponad 4 byłam z tym u lekarza i mi powiedział że po wynikach widzi że mam oslabiony organizm i trzeba powtórzyć wyniki i ze nie ma przeciwwskazań na staranie się o dziecko i jak on to ujol że mogę dac mężowi trochę przyjemnosci :p. Co ciekawe ja pochodzę z gór i nigdy nie miałam problemu z niedoczynnoscia i mąż też, mieszkamy tu on 3 lata ja 2 i on już dostał tabletki i bierze od 4 miesięcy. Chyba klimat nie korzystny dla nas hehe...:)

Moi znajomi z Pl tez oboje biora euthyrox odkad mieszkaja w Austrii. W mojej rodzinie nikt nie mial chorej tarczycy. Cos nam porzeprowadzka nie posluzyla ;-). Albo to stres... Wydaje mi sie ze jak kolejne wyniki znow pokaza tsh powyzej 4 to na pewno cos powinnas brac.

reklama
Do góry