reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Tak jak piszę marti nie ma się czym przejmować ja byłam w takiej samej sytuacji:) bez języka i dałam radę człowiek jest tak przejęty bobasem że nie ma czasu się zastanamiac jak się dogadać:) i samo jakoś poszło:)

reklama
Ja bede rodzic w szpitalu w tullnie a tu do szpitala idzie sie dopiero w 38tyg ciazy i ponoc nie trzeba wczesniej rezerwowac miejsc tak jak w wiedniu tak przynajmniej mowil mi ginekolog no zobaczymy jak to bedzie.

W linz tez nie trzeba rezerwowac chociaz dzwonilam na ambulatorium bo polka tam pracuje i mowila ze kazda urodzic musi. A do szpitala tez jakos w 37 chyba sie idzie:)

Ja osobiscie to juz bym chciala urodzic i miec to za soba ;) no ale mysle ze 8tyg to juz szybko zleci szczegolnie ze za chwile swieta. Dziewczyny jak to jest z tym tyciem pod koniec ciazy? Bo mi cos ta waga nie idzie w gore. I apetytu to w sumie tez za wielkiego nie mam.

U mnie waga od tyg w miejscu stoi ;) przytylam 10 kg jak narazie wiec nie wiem ile przytyke jeszcze ;) a apetyt to u mnie zalezy :) raz jem wiecej raz mniej ;)

Ja przy pierwszym dziecku przytylam 16kg a teraz tylko 5 poki co w sumie to sie ciesze bo po porodzie to pewnie bede wazyc spowrotem 52kg ale bylam przygotowana na przynajmniej 13kg na plusie a tu taka niespodzianka ;) no nic w pon wizyta zobacze ile mala wazy i czy wszystko z nia ok.

Dziewczyny nie martwcie sie. W szpitalu zawsze znajdzie sie ktos kto po polsku mowi. Ja w styczniu po operacji w pelnej narkozie podobno tylko po polsku mowilam. I jak juz sie na dobre obudzilam, to sie dziwilam, ze polska pielegniarke do mnie wyslali :-D

Ja na polska pielegniarke raczej chyba nie mam co liczyc ;) ale te kilka dni przezyje. Partner mowi dobrze po niemiecku wiec nie ma tragedi. A tu ginekolog na wizycie robi wogole ktg przy koncowce ciazy czy jak to jest? Bo w pl to co 2 tyg na ktg chodzilam.
U mnie zas sie zapowiada problem z zasypianiem:(
Jak tam wasze samooczucie? Na swieta zostajecie tu czy jedziecie do pl?

reklama
A samopoczucie ok. Spac tez nie moge. A na swieta w pl bedziemy od 19 grudnia do 3 stycznia ;) a czy za pobyt w szpitalu sie placi???;)

Do góry