reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Anitaka te 38 h w czasie wywolywania porodu bylam w pokoju sama (sa takie 3 do dysozycji na czas porodu) z mezem, mielismy lozko, sofe, pilki do skakania, osobna lazienke, radio, swoje ctg, pokoj ok 30 mkw. Maz spal i jadl w szpitalu gratis. Pozniej po porodzie bylam w pokoju 4-osobowym w trojke 2 doby, sama 2 doby, z 1 laska tez 2 doby. Zalezy jak trafisz. Nie bylo ciasno, gorzej dla maluchow, bo jak jeden zaczynal plakac to caly pokoj na bacznosc stawal :-)

ja po 2 tygodniach kichania i smarkania, dostalam tydzien wolnego i z cieplego lozeczka Was pozdrawiam :-D chwilo trwaj, chwilo jestes piekna :tak:;-)

Hej dziewczyny ja mam dzis dzien lenistwa do niczego nie potrafie sie zmotywowac jeszcze ten wiatr na polu. Caly dzien bym spala. Wizyte mam w poniedzialek i zobacze co tam u malej slychac juz nie moge sie doczekac. A wasze samopoczucie jak tam?
Dziewczyny jezeli po porodzie z dzieckiem jest wszystko ok to mozna juz wyjsc na dzien nastepny jak to jest?

@ola przy Ambulante Geburt (oczywiscie przy porodzie naturalnym) mozesz wyjsc po 3h jesli chcesz i z Toba i malenstwem wszystko oki. Jedna z dziewczyn w szpitalu, ktora byla ze mna w pokoju tak zrobila, przywiezli ja po porodzie przebadali i po kilku h do domu... :rofl2:

Kurcze fajnie tylko ze to trzeba miec swoja polozna ja niestety nie mam. Ale mam nadzieje ze jak bedzie wszystko ok to po 2 dobach nas wypuszcza. Ta nieznajomosc jezyka mnie przeraza :(
Ja dzis tylko wypralam ubranka dla malej jutro bede prasowac. Zrobilam obiad i nic mi sie juz nie chce jakas zmeczona jestem od tego nic nie robienia ;)

reklama
Nie ma się Czego bać. Za dużo tam nie będą z wami gadać pewnie,jedynie co rano przy obchodzie. Ja lezalam tu 2 razy w szpitalu. Raz prawie 2 tygodnie i jakoś poszło. Co nie wiedziałam to translator i już.

Do góry