reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
poziomeczka Dzieki za pocieszenie tez mam nadzieje, ze dam rade:-),a wiec nastawiam sie
pozytywnie.

Jakby mogla mi ktoras podac numer telefonu na privat to dam znac jak bede rodzic;-).

vici Wiosna idzie ty nam tu nie wpadaj w dola!!!

no vici! co z toba!?:confused:

juz niedlugo kwiecien, bedziecie mogli rozpoczac staranka :tak:
tak wiec glowa do gory!

moze masz przesilenie wiosenne! nie martw sie, niedlugo przejdzie!

ja wlasnie wrocilam ze spotkania z kolezanka, bo pracuje tu blisko mnie. bylo milo. ale teraz musze spadac do nauki, bo niedlugo mazus z pracy wroci i tyle bedzie mojego uczenia :happy2:

franiu, pewnie, ze dasz rade! grunt to pozytywne nastawienie!:-)

Frania20 wyslalam zapa do grupy zamknietej narazie malo tam sie dzieje ale mysle z czasem sie rozwinie :-)
Zreszta dziewczyny ja zdiecia poprosze :p co z wami wstydzicie sie czy jak :-D
Ja sama nie wiem co mnie dopadlo,tak jakos blleeee jest i juz.Ale mysle,ze bedzie dobrze :-) Wiecej slonca,sukienki,obcasik i bedzie git...byleby te zimowe rzeczy juz w odchlan polazly ...
No widze,ze niebawem beda nowe dzidziusie jak ten czas zapiernicza :szok: Mam nadzieje,ze jak juz ogarniecie wszytsko po to wrocicie i wateczek dalej bedzie kwitl:tak::tak:I Poziomeczka ma racje nastawienie wiele robi.Choc przyznam wam,ze moj maly niedojadal a ja w glowie tylko cycki mialam i tak sie wscieklam jak mi delikatnie podpowiedzieli,ze moze mleko bym dala.Normalnie w dola przez nich wpadlam,plakalam i wogole...Tak bardzo sie na cycki nastawilam ,ze mysl o mleku modyfikowanym jakies spazmy u mnie wywolaly.Wiec nastawienie swoja droga ale nic na siel :-)

Hej Vici: jak Ciebie znowu dolek zlapie to pisz... po to mamy forum ;) Ja jeszcze zostane jakis czas tutaj :p. Najwyzej bede pisala sama do siebie :p Przepraszam, ze nie uzywam emotikonek, ale wstalam dzis o 4:30, bo jechalam z kuzynka meza do Sopronu na masaze, maseczki i takie tam... teraz zasypiam przed komputerem, jutro zapoznam sie z obsluga forum. :)
Frania20: Fajnie, ze dasz znac ze szpitala. Wszystko bedzie dobrze.
poziomeczka: Ty pewnie teraz siedziesz i uczysz sie :)... ja zastanawiam sie nad tym Twoim lekarzem... tylko, ze mam takie glupie troche obawy, bo on takie same nazwisko jak ja ma... :) Chociaz moze to nawet i lepiej, w szpitalu moze pomysla, ze ja to pewnie jakas daleka rodzinka i bedzie luz..
Pozdrawiam i wracam do pracy... a potem do lozeczka papa

a no uczylam sie troche ale potem przyszedl mazus i tak jak przewidywalam, bylo po nauce :-D

zreszta i tak srednio to rozumiem, wiec musze sie jutro w szkole dopytac profesorka.

bylismy w sklepie, male zakupy na weekend i zaraz napalimy sobie w kominku :tak:

happy, fajnie, ze bylas w Sopronie. wybieram sie tam juz od kilku tygodni ale jakos zawsze mi nie idzie. Chcialam jeszcze przed porodem, ale nie wiem czy mi sie uda....:baffled: Ja lubie tam jezdzic, zawsze to jakas odnowa biologiczna!

co do tego mojego lekarza:
dlaczego chcesz zmienic? Czy ten wasz jest niedobry?
powiem ci, ze moj jest ok ale z drugiej strony, patrzac wstecz na moja cala ciaze, to stwierdzilam, ze jakos tak koles nie umie Verbindung nawiazac... Nie jest niemily ale jakis taki.... jak by to powiedziec... zamyslony...
ale jest szefem oddzialu porodowego w St. Josef Spital i jest kompetentny.
Moze pojdz raz do niego i zobaczysz, czy ci on pasuje.

No a rzeczywiscie nazwa sie tak samo jak ty, hihihihi

a np. pytanie do Bei i frani: czy ten wasz Truskolaski to was mierzyl lub wazyl w ciazy?
i jak wypelnia Mutter-Kind-Pass? Bo ten moj np. mnie nie wazyl, nie mierzyl ale MKP wypelnial w miare dobrze, tzn. systematycznie i wnikliwie.

Najlepiej happy sama go wyprobuj i bedziesz wiedziec.

Milego weekendu dziewczynki!

Hej
ale sie zimno zrobilo,brrr
My dzis polazilismy po baumaxach i ,hornbachach rozejrzec sie za flizami i farbamy w razie czego;-)
Jejku jeszcze tydzien czekania na wiadomosc:crazy:
poziomeczka a propos naszego gina to jest tak ze na kazdej wizycie mnie wazy,mierzy cisnienie,robi usg,bada szyjke macicy i bierze wymaz do badania-od razu mowi czy jest stan zapalny.No i zostawiam za kazdym razem kubeczek z moczem w recepcji.Mutter-kind pass tez skrupulatnie wypelnia,no i jak trzeba to daje skierowania na krew itp.
VICI glowa do gory!!! mnie tez takie doly lapaly,brak checi do wszystkiego,ale jakos przeszlo...wiosna nam wszystkim potrzebna:tak:
frania a moze nam pokazesz jeszcze swoj brzuszek przed porodem:tak:????

Pozdrawiam weekendowo

witam poniedzialkowo!

my w sobote rowniez bylismy na zakupach, kupilismy dodatkowa szafe na rzeczy malutkiej. Wybralismy w Ikei model PAX, ktory mozna sobie samemu dowolnie dobrac, tzn ile szuflad, polek, jaki rodzaj drzwi itd.
Teraz mam nareszcie gdzie poukladac w porzadku rzeczy Majki.

Wczoraj byli tez tesciowie, tesciowa przywiozla mi torbe pelna rzeczy dla malej, ktore nakupila przez ostatnie miesiace :szok:
Wszystko slodkie i sliczne ale tez wszystko rozowe! Myslalam, ze padne. Ja sie staralam przez cala ciaze kupowac rzeczy roznokolorowe, bo nie chce miec lalki barbie w domu! No ale teraz mam wszystko w pieknym rozu...... :-D
Ale i tak milo, wszystkie rzeczy wyprala i poprasowala. Niezle!
Teraz nie moge byc gorsza i swoje rzeczy tez musze poprasowac..........:baffled: hihihi

Poza tym tez mnie jakis maly dolek wczoraj zlapal.... Moze to juz zmeczenie, moze przerazenie przed tym innym nowym zyciem, ktore mnie niedlugo czeka... Ale jakos humoru nie mam.... eh...

co do gina: moze sama sie tez do niego przepisze na nastepna ciaze, hihihi. Przynajmiej jest blizej mnie. A co ile robil ci usg w ciazy?

Czesc !!!
Jak tam wasz weekend???
Wszystkiego najlepszego wszystkim z okazji dnia kobiet;-);-);-).
U mnie oki leci pomalutku, mala ciagle w brzuszku i tak wyczekujemy z mezem.
poziomeczka Co do ginekologa to tak jak beabea napisala, a usg robi (w ciazy) przy
kazdej wizycie. Tylko jak juz bys chciala do niego isc polecam na 9 rano i przyjdz 15min
wczesniej, bo w innym przypadku mozliwosc, ze nawet godzine bedziesz czekac.
Dzieki za numer i jak idziesz w srode na taniec brzucha???
beabea Dodalam fotki jedna z 6miesiaca,a druga z 9:-DMysle, ze widac roznice.

reklama
Hej!
W sobote dowiedzialam sie, ze moja przyjaciolka tydzien temu urodzila dziewczynke. Jejku jak ten czas szybko zlecial, jeszcze niedawno pisala mi, ze jest w 3 miesiacu! Przyjaciolka i dzidzia czuja sie bardzo dobrze.
Ja niestety jestem znowu przeziebiona (juz 4 raz wtym roku!). Leze w lozku, bo w srode lecimy do Monachium, a w piatek zaczyna sie nasz urlop! Juz nie moge sie doczekac.
poziomeczka: jezdzisz do Sopronu do Rosengarten? Ja jestem tam regularnie- co 1-2 miesiace... z kuzynka i ciotkami meza... taki babski wyjazd.

Dziewczyny: moze ktoras z Was wytlumaczyc mi jak dodac emotikonki, bo kompletnie sie zagubilam.
Pozdrawiam!

Do góry