Witam z tej strony Kasia, chciałam was drogie mamy zapytać jak to jest z tym kursem dla mamy J.Niemieckiego? kiedy można go rozpocząć? w którym miesiącu dziecka ? Bo to są kursy darmowe gdzie można zabierać dziecko razem z sobą na ten kurs i tam można je zostawiać w żłobku coś takiego nie wiem czy to tak wygląda dlatego pytam.Moja ma już 6 miesięcy to może mogła bym już zacząć bo straszne nudy w domu... proszę o odp.
reklama
Kasia chodzi ci o mama lernt deutsch? Jak tak to ja właśnie chciałam się na to zapisać i się nie kfalifikuje bo jeszcze dwa lata temu przyjmowali wszystkie mamy a obecnie tylko mamy które skończyły tylko 8 klas. Zapisy zaczęły się 3 sierpnia i zaraz tam mi koleżanka dzwoniła i tyle jej powiedzieli.
k-a-l-a
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny ile dni/tygodni przed porodem spakowalyscie torbe do szpitala? tak, tak, wiem ze tutaj nie trzeba prawie nic ze soba brac , wiec mam tu na mysli ciuszki dla dziecka na wyjscie
Czy jest cos czego nie wzielyscie ze soba i zalowalyscie?
Czy jest cos czego nie wzielyscie ze soba i zalowalyscie?
anet:)
Fanka BB :)
Kala myślę ze body, pajacyk , czapeczka, ew skarpetki, fotelik(w tym wyniesiesz Bobasa ze szpitala-kazdy tak wynosi) ew pieluszka zeby przykryc fotelik przed wiatrem deszczem sniegiem sloncem...no nie wiem jaka pogoda moze byc :-) jak bedIecue wychodzic takze tego
..a torba chyba w 35 dopiero spakowana byla :-)
..a torba chyba w 35 dopiero spakowana byla :-)
reklama