reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Witam :) pytałam was kiedyś na temat dr Wiltosa jestem właśnie po pierwszej wizycie u niego i jestem bardzo zadowolona mimo ze trzeba u niego płacić :) A mam pytanie czy któraś z was była n a początku ciąży na wakacjach np Chorwacja bo za dwa tyg jedziemy ale nadeszły mnie obawy :( jestem dokładnie w 11 tyg :)

reklama
Wera w pierwszej ciazy w 4 miesiacu bylam w Hiszpanii i chodzilam srednio 20km dziennie z ciezkim plecakiem.. w tej ciazy sobie tego nie wyobrazam, zrezygnowalam nawet z wyjazdu do Polski. Jesli tylko sie dobrze czujesz i bedziesz o Was dbac to nic tylko sie cieszyc :-D moze wez nospe i jakies suplementy jak z wyzywieniem niewiadoma ;-)

dziewczyny do którego tygodnia ciąży trzeba zaliczyć pierwszą wizytę u gina żeby potem nie było problemu z kasą?bo coś mi się o uszy obiło że do 10?

dziewczyny do którego tygodnia ciąży trzeba zaliczyć pierwszą wizytę u gina żeby potem nie było problemu z kasą?bo coś mi się o uszy obiło że do 10?

Hejka:-)
W MKP pierwsze obowiązkowe badanko i wpis jest między 8-12tc ale myślę że jak wcześniej pójdziesz to dostaniesz ten papierek do pracy i będziesz pod ochroną;-)
...a i do szpitali niektórych trzeba się też czym wcześniej zapisywać ale to zależy do którego się wybierasz;-)
Gratuluję również Tobie Mokito i Kapelutku, zdrówka życzę!!

Ostatnia edycja:
dzięki za info, bo problem jest w tym że do 20 muszę siedzieć w PL(operacja dziecka) teraz mam na moje oko 7 tydz i we środę idę do gina tutaj a do Wiltosa jestem umówiona na 23 czyli ok 10 tyg, czytałam jakie niektóre z Was miały przejścia z tym KBG i dlatego zapytałam, ale poproszę mojego gina tutaj żeby mi dał jakiś papierek i jak coś może dogadam się z Wiltosem to mi przepisze wizytę(o ile będze taka potrzeba)
Jak dobrze że to forum istnieje:)

reklama
Mam pytanko do pacjentek dr Wiltosa;) czy dr wykonywal Wam badanie moczu i kierowal na jakies inne badania? Bo mi na 1 wizycie pobral tylko krew a ja bylam ta wizyta tak przejeta ze nie zapytalam o reszte badan? Czy zazywacie jakies witaminy dla ciezarnych? Mi dr powiedzial ze narazie nie trzeba wiec nie wiem. Biore tylko kwas foliowy. A jak to bylo u Was? Milego dnia

Do góry