reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
marynka ja sie powtorze poszukaj uniwersalnych w drogeriach albo w media markt w necvie tez mozesz szukac uniwersalnych a nie po modelu okapu:tak: Wspolczuje zabkowania i nieprzespanych nocek.
U nas cudne slonce dzien w dzien od piatku i kozystam z tego ile wlezie :-) Mam nadzieje,ze u was tak samo cudnie jak i u nas

Kobietki dostałyście już KBG? Ja niestety jeszcze nie, zawsze do 10go a nawet wcześniej pieniądze już były. Jak do poniedziałku nie przyjdą to zadzwonię spytać, aż się boję co mi tam powiedzą po przygodach jakie miała Ela ;O

Ja czekam na decyzje bo jeszcze nie mam.Wczoraj bylam aby zapisac Rafiego do ubezpieczenia meza bo wochengeld sie skonczylo wiec i ubezpiezenie tez skonczone.Pani poinformowala mnie,ze w poniedzialek wyslali decyzje wiec czekam co tam naszkrobali...No jak nie dojda do poniedzialku to dzwon nie ma na co czekac :-)

Ech, wszędzie ta biurokracja. Zadzwonię na pewno, pewnie znów powiedzą, że czegoś im brakuje, mimo że mają komplet dokumentów.

vixen89 dziwna sprawa, ja mam zawsze do 10-tego dnia miesiaca, za luty przyszly 5-tego. A moze to zwiazane z pieczatkami, pisalas, ze oddalas, oby sie nie zawieruszyly. Ja wszystkie dokumenty, ktore skladam kopiuje, a te pieczatki zapomnialam i oddalam z marszu nie kopiujac :zawstydzona/y: przekonam sie po 18 miesiacu Mlodego czy dotarly :-)

a okop smiga jak szalony :tak: dzieki za rady!

Maryńka też pomyślałam, że to może coś z pieczątkami, ale teoretycznie mam czas na dostarczenie ich do 22go marca, więc za luty normalnie kasa powinna przyjść... Poza tym bez pieczątek zmniejszają o połowę a nie całkowicie cofają. Oddawałam je osobiście, to mam nadzieję, że ich nie zapodziali. Niestety też nie mam kopii tych stron. No nic, w poniedziałek będę się dowiadywać, zobaczymy czego się dowiem :)

Vixen mi rowniez juz wyplacili pieniadze. Mysle, ze nie ma to zwizku z pieczatkami; moja znajoma normalnie dostawala pieniadze, a po jakims czasie otrzymala zawiadomienie, ze wstecz(!) ukrocili jej KGB,bo nie oddala pieczatek na czas. Oczywiscie pieczatki sie gdzies zawieruszyly i dobrze, ze miala zrobione kopie. W KK maja straszny balagan. Ale moze najlepiej zadzwon i zapytaj.

Nie dawało mi to spokoju i podeszłam z małym do WGKK. Jednak chodziło o te kartki z MKP, pan poszedł sprawdzić i że to jeszcze jest "in Bearbeitung", powiedział, że w przyszłym tygodniu powinnam już mieć pieniądze na koncie. Masakra, oni są wieczni, byłam je dowieźć jakoś w pierwszej połowie lutego i przy mnie kobieta wklepywała wszystko w komputer, myślałam, że już automatycznie wszystko było załatwione :/

reklama
Czy mozecie mi polecic jakies sprawdzony nocleg w Zakopanym lub okolicach lub okolicach Jeleniej Gory?

Ostatnia edycja:
Do góry