Pierwszy raz byłam na Flohmarkt w 23bez. duuuuzo tego i ciasno ale dałam rade heh. jak nie byłam zadowolona bo znalazłam tylko 3 fajne bodziaki sweterek czapeczke i spodenki bo mało było w roz.50/56. ale może jeszcze jakiś zalicze w tym sezonie bo patrzyłam na terminy i będzie teraz w pazdzierniku sporo ale kazdy w innym bez.a moze znacie jakies dobre second hand w wiedniu z fajnymi markowymi ciuszkami??ostatnio na polskim allegro udało mi się zlicytować 4pary bodziaków i spodnie legginsy z amerykanskiej firmy carters. super bawełna prawie jak nowe za 30 zł zestaw- super rzeczy są z nexta ale tu w wiedniu cięzko o nie... a wracając do poprzedniego mojegoo pytania, wiecie może gdzie kupie i jest wybór wykładzin?? chciałabym położyć jeszcze przed zima w sypialni bo niedługo dojdzie łóżeczko itd. żeby bło ciepło i przyjemnie w stópki.
reklama
ola8806 nic się nie bój, pani doktor będzie do Ciebie mówiła po polsku Dwa razy trafiłam na polskie pielęgniarki i w razie potrzeby one wszystko tłumaczyły. A tak to zazwyczaj pielęgniarka mówi po niemiecku, ale ona tylko każe rozebrać dziecko do zważenia, a jak jest szczepienie to daje papierek do podpisania, a potem już pani doktor przychodzi.
Ja też na jutro nie mam planów, więc godzina nie gra roli, napisz o której Ci pasuje, a ja się dostosuję Dobrze pamiętam, że Ty też mieszkasz w 17. Bezirku?
Beabea znajoma to samo miała, jest po fizjoterapii i wyszło jej, że musiałaby zdać 12 egzaminów. Ale np jej koleżanki, które są również po fizjoterapii, dowiadywały się mniej więcej w tym samym czasie i im wyszło 4-6 egzaminów, trafiły po prostu na inną osobę... Trochę to niesprawiedliwe. Ja nie musiałam nostryfikować dyplomu, ale wydaje mi się, że gdyby chciała uczyć w szkole to pewnie bym musiała, bo tu jednak system szkolnictwa trochę różni się od tego w Polsce.
mala90 na razie tylko raz byłam na flohmarkcie, niestety trafiłam na taki gdzie były same książki i zabawki, więc nic nie kupiłam Też było ciasno, tłum ludzi, ciężko było się z wózkiem przebić A moje dziecko nie toleruje nosidełka niestety. Co do sh to weszłam z ciekawości do jednego, nazywa się Humana, logo globus i napis "People to people", to jakaś organizacja chyba jest. W każdym bądź razie ciuchów dużo, ale cenowo hmm, np za zwykłą bluzkę dla mnie życzyli sobie 16€, gdzie w niektórych sklepach na przecenie to nową w tej kwocie spokojnie kupię. Ubranek dla dzieci nie widziałam, być może były na piętrze (bo ta filia akurat piętrowa była), no a z wózkiem nie miałam jak tam wejść. Może są tu typowe sh, jeszcze na taki nie trafiłam Patrzyłaś na willhaben? Może tam uda Ci się coś ciekawego upolować
Jeśli chodzi o wykładziny to za bardzo nie pomogę, w sobotę byliśmy w XXXLutz po dywan, wybór bardzo duży i były przeceny, chyba nawet 40%, niestety nie zwróciłam uwagi czy były wykładziny.
Pochwalę się, Synek ma już dwa ząbki Przebiły się dwie jedyneczki na dole, czyli te wzgórki o których wcześniej pisałam to jednak na ząbki były
Ja też na jutro nie mam planów, więc godzina nie gra roli, napisz o której Ci pasuje, a ja się dostosuję Dobrze pamiętam, że Ty też mieszkasz w 17. Bezirku?
Beabea znajoma to samo miała, jest po fizjoterapii i wyszło jej, że musiałaby zdać 12 egzaminów. Ale np jej koleżanki, które są również po fizjoterapii, dowiadywały się mniej więcej w tym samym czasie i im wyszło 4-6 egzaminów, trafiły po prostu na inną osobę... Trochę to niesprawiedliwe. Ja nie musiałam nostryfikować dyplomu, ale wydaje mi się, że gdyby chciała uczyć w szkole to pewnie bym musiała, bo tu jednak system szkolnictwa trochę różni się od tego w Polsce.
mala90 na razie tylko raz byłam na flohmarkcie, niestety trafiłam na taki gdzie były same książki i zabawki, więc nic nie kupiłam Też było ciasno, tłum ludzi, ciężko było się z wózkiem przebić A moje dziecko nie toleruje nosidełka niestety. Co do sh to weszłam z ciekawości do jednego, nazywa się Humana, logo globus i napis "People to people", to jakaś organizacja chyba jest. W każdym bądź razie ciuchów dużo, ale cenowo hmm, np za zwykłą bluzkę dla mnie życzyli sobie 16€, gdzie w niektórych sklepach na przecenie to nową w tej kwocie spokojnie kupię. Ubranek dla dzieci nie widziałam, być może były na piętrze (bo ta filia akurat piętrowa była), no a z wózkiem nie miałam jak tam wejść. Może są tu typowe sh, jeszcze na taki nie trafiłam Patrzyłaś na willhaben? Może tam uda Ci się coś ciekawego upolować
Jeśli chodzi o wykładziny to za bardzo nie pomogę, w sobotę byliśmy w XXXLutz po dywan, wybór bardzo duży i były przeceny, chyba nawet 40%, niestety nie zwróciłam uwagi czy były wykładziny.
Pochwalę się, Synek ma już dwa ząbki Przebiły się dwie jedyneczki na dole, czyli te wzgórki o których wcześniej pisałam to jednak na ząbki były
Ostatnia edycja:
hej Dziewczyny:-)jesli chodzi o jakies fajne second handy to znam jeden taki nazywa sie bodajrze SILVA w 16 bezirku ,mozna tramw.44 dojechac za wattgasse jeszcze 2 stacje).niestety nie pamietam ulicysporo ciuszkow dla dzieci i dla dorosłych tez duzy wyborjak sie tam wybiore to zapisze ulice i wam jeszcze podam
Witam Elize na swiecie i zycze zdrowka, a Filipkowi gratuluje zabkow
ja chlopakow tez wyciagnelam na Flohmarkt, kupilam kilka zabawek i pare gadzetow. nastepnym razem zastanowie sie co nam potrzeba, bo w sumie obeszlabym sie bez tych rzeczy...
mb_1 no wlasnie kontaktowalam sie z bmwf i podobnie mi odpisali, ze nie wolno mi uzywac tytulu "DI" tylko "mgr inz." no i ze dyplom uznaja, ale praca w zawodzie po nostryfikacji jedynie.
oj tak, ostatnie spotkanie bardzo udane, my z mikimar zaliczylysmy juz powtorke po sasiedzku, to co dziewczyny spotykamy sie z bobasami :-) moj Mlody zabkuje, meczy sie okropnie, jest niespokojny, no wyjsc z domu musimy, bo na spacerkach, na powietrzu aniol wcielony
ja chlopakow tez wyciagnelam na Flohmarkt, kupilam kilka zabawek i pare gadzetow. nastepnym razem zastanowie sie co nam potrzeba, bo w sumie obeszlabym sie bez tych rzeczy...
mb_1 no wlasnie kontaktowalam sie z bmwf i podobnie mi odpisali, ze nie wolno mi uzywac tytulu "DI" tylko "mgr inz." no i ze dyplom uznaja, ale praca w zawodzie po nostryfikacji jedynie.
oj tak, ostatnie spotkanie bardzo udane, my z mikimar zaliczylysmy juz powtorke po sasiedzku, to co dziewczyny spotykamy sie z bobasami :-) moj Mlody zabkuje, meczy sie okropnie, jest niespokojny, no wyjsc z domu musimy, bo na spacerkach, na powietrzu aniol wcielony
Ja co prawda nie mieszkam juz a At - ale bedac tam nie mialam za duzo mozliwosci nauki do niedoszlych tesciow w wiekszosci wpadala polonia, w szkole mialam tylko ang. ale sluchalam sluchalm i troche sie osluchalam. teraz mieszkam i pracuje w De w pzrybylam prawie 2 lata temu z minimalnym niemiecki i dosc dobrym angielskim. w chwili obecnej nie mam wiekszych problemow ze zrozumieniem i z nawiazaniem kontaktu no i niemcy sa tacy ze jak nie zrozumiesz beda mowic po angielsku ae faktem jest ze przebywam praktycznie o otoczeniu niemieckim . no i przede wszytim trzeba chciec chciec i jeszcze raz chciec
Patili
Fanka BB :)
Witajcie!
Produkcja postow ruszyla pelna para; nadrobic nie sposob
Gabi serdeczne gratulacje! Niech malenka Eliza rosnie zdrowo!
Mala ja znam sh typowo dzieciecy na Taborstraße; z U2 idzie sie glowna droga w strone Schwedenplatz i po lewej stronie jest sklep z sukniami slubnymi; sh zaraz obok. Kilka miesiecy zamawialam z NExta ciuszki; wysylka byla gratis. Ostatnio w h&m kupilam body na dlugi rekaw z bawelny organicznej 3sztuki za 10€; bardzo fajne jakosciowo.
Ola super, ze urlop udany i wrocilas wypoczeta.
Vixen gratuluje pierwszych zabkow!
Marynka zycze duzo sily i spokojnych nocek!
Rowniez chetnie sie z Wami spotkam. U mnie ze wzgledu, ze Kilian przestal mi sypiac w wozku, najbardziej pasuje mi kazdy dzien (poza srodami) po godzinie 14.
Na szlifowanie jezyka i poznanie nowych mam polecam spotkania Babyfee w Luftburg (Prater):
Kolariks Freizeitbetriebe - Babyfee die Termine! - Neu!
Produkcja postow ruszyla pelna para; nadrobic nie sposob
Gabi serdeczne gratulacje! Niech malenka Eliza rosnie zdrowo!
Mala ja znam sh typowo dzieciecy na Taborstraße; z U2 idzie sie glowna droga w strone Schwedenplatz i po lewej stronie jest sklep z sukniami slubnymi; sh zaraz obok. Kilka miesiecy zamawialam z NExta ciuszki; wysylka byla gratis. Ostatnio w h&m kupilam body na dlugi rekaw z bawelny organicznej 3sztuki za 10€; bardzo fajne jakosciowo.
Ola super, ze urlop udany i wrocilas wypoczeta.
Vixen gratuluje pierwszych zabkow!
Marynka zycze duzo sily i spokojnych nocek!
Rowniez chetnie sie z Wami spotkam. U mnie ze wzgledu, ze Kilian przestal mi sypiac w wozku, najbardziej pasuje mi kazdy dzien (poza srodami) po godzinie 14.
Na szlifowanie jezyka i poznanie nowych mam polecam spotkania Babyfee w Luftburg (Prater):
Kolariks Freizeitbetriebe - Babyfee die Termine! - Neu!
Ostatnia edycja:
vici
mama Victor´a & Raphael`a
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUU dziewczyny szalejecie hehehe nie poznaje tego watku ale to dobrze
mala ja kupilam ostatnio do pokoju wykladzine w hornbach i w przecnie bo koncowka dalam 3euro m2 wiec tanizna a fajna nie na gumie tylko grubym filzu.Ja wybralam jasnozielona bo niestety nie mieliby bezowej tyle ile bym potrzebowala.
ola fajnie,ze urlopik udany a,ze chlodno w pl no coz lato juz minelo
vixen gratki zebolkow a jak Filip znosi ich wyzynanie?Daje wam popalic czy jest znosnie? U nas Victor tylko 4 przechodzil ciezko...
mala ja kupilam ostatnio do pokoju wykladzine w hornbach i w przecnie bo koncowka dalam 3euro m2 wiec tanizna a fajna nie na gumie tylko grubym filzu.Ja wybralam jasnozielona bo niestety nie mieliby bezowej tyle ile bym potrzebowala.
ola fajnie,ze urlopik udany a,ze chlodno w pl no coz lato juz minelo
vixen gratki zebolkow a jak Filip znosi ich wyzynanie?Daje wam popalic czy jest znosnie? U nas Victor tylko 4 przechodzil ciezko...
aniag78
Fanka BB :)
Odnośnie flohmarktów, wybiera się któraś z Was do Klosterneuburg 12 października? My się przejedziemy, polujemy na plastikowe krzesełko do karmienia (drewniane się nie sprawdza, młody z niego wychodzi), stolik z krzesełkami i jakieś fajne ciuszki. Mi się uzbierał już porządny karton rzeczy do sprzedania, sami musimy się gdzieś wystawić :-)
Patili Next często ma wysyłkę gratis? Jak to wychodzi cenowo? Ja czasem zamawiam z Gymboree, Old Navy, Carters, ale jednak siostra musi mnie to później przesyłać, bo tak to by drogo wyszło
memyselfandus co tam Reniu?
maryńka przy ząbkowaniu najlepszym przyjacielem okazuje się Dentinox Gel, jest niezastąpiony, po spacerach oczywiście
vixen89 gratulacje Filipkowych zębiszczy Szybciutko mu wyskakują.
gabi89 gratuluję kruszynki, śliczne imię wybrałaś:-)
mala90 jeśli chodzi o angielskie i amerykańskie marki ubranek, to niestety rzadko można je w AT trafić i sprzedający je dobrze cenią. Ja z Cartersa zamawiam jak są wyprzedaże, ceny są ciekawe (np zestaw body długi rękaw, krótki i spodnie to wydatek 10-12 dolców). Za używane bluzeczki z Nexta babki na flomarkach krzyczą po 3-4 euro, gdzie normalnie kupuję po 0,50-1 euro firmówki europejskie Wiedzą co to jakość i firma:-)
Patili Next często ma wysyłkę gratis? Jak to wychodzi cenowo? Ja czasem zamawiam z Gymboree, Old Navy, Carters, ale jednak siostra musi mnie to później przesyłać, bo tak to by drogo wyszło
memyselfandus co tam Reniu?
maryńka przy ząbkowaniu najlepszym przyjacielem okazuje się Dentinox Gel, jest niezastąpiony, po spacerach oczywiście
vixen89 gratulacje Filipkowych zębiszczy Szybciutko mu wyskakują.
gabi89 gratuluję kruszynki, śliczne imię wybrałaś:-)
mala90 jeśli chodzi o angielskie i amerykańskie marki ubranek, to niestety rzadko można je w AT trafić i sprzedający je dobrze cenią. Ja z Cartersa zamawiam jak są wyprzedaże, ceny są ciekawe (np zestaw body długi rękaw, krótki i spodnie to wydatek 10-12 dolców). Za używane bluzeczki z Nexta babki na flomarkach krzyczą po 3-4 euro, gdzie normalnie kupuję po 0,50-1 euro firmówki europejskie Wiedzą co to jakość i firma:-)
reklama
Elzbieta1986
Zaangażowana w BB
Gabi89 Serdeczne gratulacje niech Eliza rosnie zdrowo
Vixen gratulacje dla Filipka z okazji pierwszych zabkow
Ania78 do Klosteneuburga mam daleko ale chetnie bym sie wybrala
ONLY Patili dzieki za info o second handach trzeba bedzie sie kiedys wybrac
Dziewczyny co wy gotujecie na obiad tak na codzien juz mi pomyslow brakuje chodzi glownie zeby maz mial co zjesc jak wroci z pracy.
U nas horror Kuba nauczyl sie wstawac i mysli ze za soba bedzie mial zawsze asekuracje puszcza siie i rzuca do tylu na pewniaka przez co musze byc caly czas przy nim
Odnosnie flomarktu dzieciecego cos ma byc u nas w tym tygodniu w 11 bezirku
Vixen gratulacje dla Filipka z okazji pierwszych zabkow
Ania78 do Klosteneuburga mam daleko ale chetnie bym sie wybrala
ONLY Patili dzieki za info o second handach trzeba bedzie sie kiedys wybrac
Dziewczyny co wy gotujecie na obiad tak na codzien juz mi pomyslow brakuje chodzi glownie zeby maz mial co zjesc jak wroci z pracy.
U nas horror Kuba nauczyl sie wstawac i mysli ze za soba bedzie mial zawsze asekuracje puszcza siie i rzuca do tylu na pewniaka przez co musze byc caly czas przy nim
Odnosnie flomarktu dzieciecego cos ma byc u nas w tym tygodniu w 11 bezirku