reklama
Witam wszystkie Mamy z Austrii.
Milo mi dolaczyc do tego grona bo pewnie nie raz bede potrzebowala pomocy. Do Wiednia przeprowadzilam sie ok 2 tygodni temu. Nikogo tutaj jeszcze nie znam oprocz mojego taty. Powodem wyjazdu bylo zajcie w ciaze z nie odpowiednim facetem. Nie wiem za bardzo co mam robic bo ani nie znam miasta ani nawet jezyka, ale w Polsce nie moglam zostac bo bym sobie nie dala rady sama a z tego co mi tata podpowiedzial tutaj sa lepsze mozliwosci. Mam dopiero 22 lata i nie planowalam jeszcze bycia mama. Stalo sie... swoje przeplakalam a teraz nawet sie ciesze
Zaczelam od szukania pracy, w czwartek ide na rozmowe (na szczescie po polsku) ale co dalej? Dostane od razu umowe wiec chyba ubezpieczenie tez? Czy w takim razie bede mogla isc juz do lekarza bezplatnie? Jestem w 12 tygodniu a tylko raz bylam u ginekologa w Polsce na podstawowych badaniach i usg. Tutaj narazie mnie na to nie stac zeby isc prywatnie, czy moge sie ubiegac o jakies dodatki socjalne?
Jesli ktos bedzie mi wstanie odpowiedziec na pytania ktore mnie nurtuja dotyczacych praw w Austrii bylabym bardzo wdzieczna
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Jesli teoj tata jest tu ubezpieczony to niech ubezpieczy cie na siebie i tak jak pisza dziewczyny wal do lekarza a potem do szpitala sie zameldowac bo tu inne zasady jak w POlsce
Wiem ze Miechowiecki przepisuje pieczatki za 50 euro ostatnio kolezance robil
W ktorej dzielnicy mieszkasz ????
mrousse ja w piatek bardzo chetnie , w przyszlym tygodniu juz mam ponieszialek wtorek i czwartek zajety
Ta pogoda mnie dobija , tyle zaplanowalam a na razie to siedze tepo przed netem i zastanawiam sie co robic zeby nic nie robic
Klaudiusia ta Dr nazywa sie Zipora-Liora Bunzl a tel 004312142692 , tylko kolezanka radzi jej nie przerywac, dopiero jak skonczy to pytac itd, bo inaczej z fajnej babki zmienia sie w nielubiaca polki zrzeda .
Laski mnie czeka jeszcze w piatek Ktg na 9 , ale to do 12 obroce , wiec jak cos , macie ochote na spotkanie , odezwijcie sie na Priva, wymienimy sie numerem i podam adres, bo orientacyjnie to zaraz przy stacji u4 , Roßaue Lande .
Pati a do ktorej pracujesz ?
Laski mnie czeka jeszcze w piatek Ktg na 9 , ale to do 12 obroce , wiec jak cos , macie ochote na spotkanie , odezwijcie sie na Priva, wymienimy sie numerem i podam adres, bo orientacyjnie to zaraz przy stacji u4 , Roßaue Lande .
Pati a do ktorej pracujesz ?
Ja w piatek niestety nie moge :-( bo jedziemy do mojej mamuski, ktora zrobi dla mnie fasolke po brytonsku i upiecze mi pyszznego placka na urodziny:-) a nie lepiej bylo by w weekend??? Wtedy to chyba kazda z nas mialaby czas?? Co wy na to??
Naila
Fanka BB :)
no ja chcialabym sie spotkac, ale u mnie teraz nie ma jak... bo pomalu zaczynamy przeprowadzke, wlasnie jestem na etapie pakowania wszystkiego i prawdopodobnie w przyszlym tyg. bedziemy juz wszystko przewozic. Chyba bede sie musiala z wami spotkac w pozniejszym terminie... szkoda.
Dzis bylam z Kubusiem na szczepieniu, wazy juz 7,5kg Nocki dalej roznie, ale minimum dwie pobudki w nocy mam :/ takze troszke nie dospana jestem...
I oczywiscie witam nowe forumowiczki.
Mykam teraz do kapieli i do spania bo mlody juz spi wiec musze korzystac.
Caluje mocno wszystkie mamuski
Dzis bylam z Kubusiem na szczepieniu, wazy juz 7,5kg Nocki dalej roznie, ale minimum dwie pobudki w nocy mam :/ takze troszke nie dospana jestem...
I oczywiscie witam nowe forumowiczki.
Mykam teraz do kapieli i do spania bo mlody juz spi wiec musze korzystac.
Caluje mocno wszystkie mamuski
poziomeczka
ojej, dziewczynki, nie nadazam was czytac :-)
witam wszystkie nowe forumowiczki, naprawde sie gubie powoli:-)
Beabea, kurcze, wstyd sie przyznac ale ja jeszcze nigdy nie bylam na cyto. No ale dopiero mi 30-tka stuknela, wiec powoli czas i na to. Ja tez zawsze myslalam, ze po takie skierowanie pojde do gina.
u nas chroba za chroba, wiec nie ma co zbytnio opowiadac.
karnawal jeszcze nas w tym roku ominie, po pierwsze u Tagesmutter tego nie robia a po drugie ciekawe kiedy wszyscy wyzdrowiejemy, hihihi
pozdrawiam was dziewczynki, ja na spotkanie niestety juz sie nie zalapie, jak za dawnych czasow, bo do robotki czas bylo wrocic, wiec musze grzac biureczko w biurze
witam wszystkie nowe forumowiczki, naprawde sie gubie powoli:-)
Beabea, kurcze, wstyd sie przyznac ale ja jeszcze nigdy nie bylam na cyto. No ale dopiero mi 30-tka stuknela, wiec powoli czas i na to. Ja tez zawsze myslalam, ze po takie skierowanie pojde do gina.
u nas chroba za chroba, wiec nie ma co zbytnio opowiadac.
karnawal jeszcze nas w tym roku ominie, po pierwsze u Tagesmutter tego nie robia a po drugie ciekawe kiedy wszyscy wyzdrowiejemy, hihihi
pozdrawiam was dziewczynki, ja na spotkanie niestety juz sie nie zalapie, jak za dawnych czasow, bo do robotki czas bylo wrocic, wiec musze grzac biureczko w biurze
mrousse to kciukasy za CTG wysle ci na PW moj numer
judith u nas weekend dla rodziny zarezerwowany. Maxi w piatek jezdzi do mamy a maz nie pracuje do tego w ta sobote na spozniona parapetowke wpadaja znajomi wiec pelne rece roboty bo tak moze bym sie urwala na troche nawet bedz dzieci
Naila brawa dla Kubusia ladnie przybiera na wadze , przeprowadzka , nie zazdroszcze ale fajnie juz byc po
poziomeczka to kija i cie po plecach zart , ale powaznie wybierz sie na cytologie to wazny punkt w zyciu kobiety
judith u nas weekend dla rodziny zarezerwowany. Maxi w piatek jezdzi do mamy a maz nie pracuje do tego w ta sobote na spozniona parapetowke wpadaja znajomi wiec pelne rece roboty bo tak moze bym sie urwala na troche nawet bedz dzieci
Naila brawa dla Kubusia ladnie przybiera na wadze , przeprowadzka , nie zazdroszcze ale fajnie juz byc po
poziomeczka to kija i cie po plecach zart , ale powaznie wybierz sie na cytologie to wazny punkt w zyciu kobiety
poziomeczka
sorki! sprostowanie! Oczywiscie sie pomylilam i zamiast MAMMOGRAFI napisalam cyto. Oczywiscie cytologie mialam juz nie raz, jak najbardziej.
Chodzilo mi oczywiscie o mammografie!
dzisiejsza noc byla straszna, Maja tak kaszlala, budzila sie w nocy 50 razy... Jestem wrakiem czlowieka......
Chodzilo mi oczywiscie o mammografie!
dzisiejsza noc byla straszna, Maja tak kaszlala, budzila sie w nocy 50 razy... Jestem wrakiem czlowieka......
reklama
Poziomeczka a Twoj ginek nie robi Ci cyto podczas rutynowej kontroli? Ja ostatnio mialam na wizycie kontrolnej po porodzie.
No i wreszcie tu zajrzalam Ojj nie nadazam.
Naila ja tak jak Kathinka nie zazdroszcze przeprowadzki DUUUUUZO ENERGII
No i wreszcie tu zajrzalam Ojj nie nadazam.
Naila ja tak jak Kathinka nie zazdroszcze przeprowadzki DUUUUUZO ENERGII