reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Czesc dziewczyny ja na chwilkę bo ciągle coś!!!
Byłam z mężem na tych wodospadach świetnie było!!!
Happy79 A ja jeszcze nigdy w życiu samolotem nie leciałam !!!
Poziomeczko No musimy się w końcu ugadac na spotkanko!!!
Kathinka Asiunia Gratuluje uzdolnionych dzieci!!! Tort świetny !!! Szybciutko załapała 2 dni i już dogonic nie możesz ;-).
Mb1 Dziewczynki to chyba się uwielbiają husiac Inga to nie chce wogóle wychodzic
A tą chmurą to ja się nie martwie no bo co mi te zmartwienia by dały!!! A uważam że zamykanie w domu w niczym nie pomoże.

Już się nie umię doczekac9 kwietnia mąż ma egzamin i chyba jeszcze raz pójdziemy na 4d bo to już 24tydzień będzie ale ten czas leci.

reklama
Beabea dzieki za linka, Laura sie zasmiewa:-D:-D:-D
Frania wow juz na polmetku jestes:-)powodzenia dla meza na egzaminie.

Hejka :-)
Mi zostal ostatni tydzien pracy i potem chyba krotki wypad do Pl i zaczynam nowa.Dzis na okolo przyszly szef mnie dorwal...Znaczy dzwonila babka z zakladu mojego meza bo oni sa znajomymi a on moj tel zgubil i lebenslauf tez :-D No i ciapa nie mogla sie do mnie dodzwonic to ja zadzwonilam.Powiedzialam,ze w srode porozmawiam z szefowa jak z urlopem i kiedy dostane papiery to wtedy przyjade porozmawiac bo konkretnie termin bede wiedziala kiedy koncze.2 tyg mija mi w przyszly wtorek i papap:-)
Co do chmury to nie ma co przesadzac ktos chyba na tym zyskuje ze taka panike rozsiewa.Dzis mowili o tym wszystkom w DDTVN i nie ma co sie obawiac,my jestesmy bezpieczni!Polska tez!
Frania ja tez nie latalam samolotem....wogole nie liczac Niemiec,Austrii i Czech to nigdzie indziej nie bylam :rofl2: moj maz uwielbia polskie morze ja zreszta tez...Choc powoli zachciewa mi sie czegos wiecej ;-)
Kathinka moge tylko napisac-wspolczuje i sil zycze
Beabea ty to zalatana kobitka jestes :-)
maxmama waga to nie wszystko :tak: najwazniejsze byc szczesliwym w zycu i kochac i byc kochanym :-)

i juz nie wiem co napisac wiec milego dnia

To ja sie tez pochwale moja mala od 2 dni i nocy prawie nie sika do pamperka :) wola siku , pampers suchy i do nocnika robi a co ciekawsze dzis i wczoraj sie w nocy obudzila i tez wysikala
Nie wiem czy jej juz tak zostanie ale lata bez gatek i wysadzam ja co jakis czas :) Bylo by milo :) Maxi zaczal sikac sam do nocnika i wolac w dniu swoich urodzin

Gratulacje dla wszystkich dziedziaczkow za postepy!!! Fajnie tak obserwowac jak sie dziecko zmienia, jak sie uczy coraz to nowego.
Kathinka, tez zycze zeby juz tak zostalo! Moja miala ponad dwa lata jak przestala sikac do pampersa. Ale jak juz przestala to juz na raz, i w dzien i noc nie trzeba bylo pampersa. A teraz ma 5 lat i wczoraj jej sie zdarzylo zsikac w nocy:-D Tak to z tymi dziecmi bywa.
A co Ci jest to ja nadal nie wiem, czemu uziemiona jestes.
Vici, mozna sie na ten prywatny wpisac?
Aaa, i jeszcze, Vici, jak tam te badania synka poszly? Cos mi sie kojarzy ze mialas jakies testy czy cos robic, na to moczenie nocne. Chyba ze przeoczylam cos i juz moze po sprawie?

Ja wczoraj kolejne okno sobie umylam, maz wzial core na rower (smiga juz jak strzala, tylko ruszyc sama jeszcze nie umie). I powiem Wam, ze samo okno umyc to pestka, najgorsze dla mnie to kwiatki myc. Jakos tak wynioslam z domu ze jak myje okna to i kwiatki z calego pokoju. A ze ja mam od cholery kwiatkow, to troche to uciazliwe. Zmeczylam sie strasznie, ale takie zmeczenie to lubie, taki zdrowy bol calego ciala:-)

A w pracy szefowa znowu z malym przychodzi. Kurcze, nie wiem, ale strasznie mi sie nie podoba jak ona go wychowuje. Przeciez to dziecko nawet dwoch lat nie ma a ona, jak niegrzeczny jest to go wystawia za drzwi pokoju i zamyka drzwi. A on tak stoi pod tymi drzwiami i sie drze. Ja tez moja corke, jak mi wyla to zostawialam sama w pokoju zeby sie uspokoila ale drzwi to nigdy nie zamykalam. Moim zdaniem to wszystko nie tak jakos jest, ale co ja sie bede wtracac. Moze ja tego na kursie uczyli czy co? A z opiekunka to tez nie wiadomo jak bedzie, bo jak narazie to maly opiekunki nie lubi.
Porabane to wszystko!

Pytanko: wiecie moze gdzie mozna kupic zamek do kurtki???

U nas maly tez mial lekko ponad 2 lata jak nagle rano wstal i polecial do wc i tak juz zostalo w dzien.Nocami dalej pampki nawet jak go wysadzalam to kicha dlatego zdecydowalam sie na lekarza.Najgorzej jak rodzice to olewaja albo sie wstydza a to rzaden wstyd.Norma dla lekarzy to nawet 7 lat u dziecka.Leczenie tu mozna zaczac dopiero po 5 urodzinach.ja dzis ide na kontrol z tym protokolem i narazie chyba tylko teoretycznie porozmawiamy co dalej a jak ruszymy z leczeniem to dopiero w maju bo on sie trzyma tej granicy 5 lat.No ale to sie dzis okaze.
Mlody nie idzie potem juz do tagesmutter wiec chyba na rowery sie wybierzemy,ja swoj juz przygotowalam to mozemy posmigac.
Asiunia_D ten zamkniety to nie taka prosta sprawa;-) Nie ja sama podejmuje decyzje.Z tym ruszaniem to u nas tez byl chwilowy problem ale potem poszlo wiec niebawem tez i u was bedzie.Victor upatrzyl sobie jeszcze hamulec przedni a nie tylni i tyle bylo tlumaczen jak ma hamowac...raz przelecial nad rowerem i odrazu wiedzial co i jak :-D Co do zamka do kurtki to nie pomoge bo nie mam pojecia gdzie w Wiedniu to znajdziesz za to w Trofajach moge pomoc heheheh.A z ty szefowa i synem to sie nie dziwie.Dziecko adoptowane i teraz ta opiekunka i to sa jego reakcje.Byl odrzucony co odbilo sie na jego psychice teraz znowu obca osoba.Takie dzieci sa bardzo czule ,trzeba duzo cierpliwosci i odpowiednie podejscie...

reklama
Witam. A u Nas niestety maly nie chce siadac na nocnik. Tyle prob i nic. Wysiedzi z 30 min wstanie i sika.I juz kupilismy rozne nocniki i nic. Tak mysle,ze jak przyjdzie cieplo to moze na "golasa" pobiega.Moze sie nauczy,Juz ma 2-latka, to by pasowalo.Dzis byl taki piekny dzien caly czas bylismy na dworze.Uwielbia place zabaw a ile ja sie nabiegam za nim..0j to moze troche spale sadelka po zimowym snie!!!
Od kiedy podawalyscie dziecku zwykle mleko? Moj za nic nie chce pic mleka (tego z proszku). I ani zwyklego ani smakowego.A juz nie pamietam jak mialam ze starszym.Owoce je ale nabialu nic. I sie troszke martwie.:-(
Pozdrawiam Was i mam nadzieje,ze wszystkie mialysmy dzis taki mily dzien:-D

Do góry