reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Poziomeczka kupujesz te kosmetyki Iwostinu w Austrii?? Bo ja ostatnio szukam jakiegos kremu dobrego i nic dla siebie nie znajduje. Wczesniej czesciej jezdzilismy do Polski, to i kosmetyki sobie przywozilam, a teraz musze kupic tutaj.
Gratuluje jedyneczek. Przebily sie?
Zmykam, bo mi sie moja ksiezniczka budzi po spacerze;-)

Ostatnia edycja:
reklama
jeszcze sie nie przebily... ale juz widze "wzgorki" :-)

iwostin kupuje w pl - to zawsze ktos mi przywiezie, zawsze ktos tu przyjezdza, a to siostra a to tesciowa jedzie.
Ale jak wiem, ze dlugo kogos nie bedzie to kupuje na zapas.

Ojjj naprawdę się rozpisałyście :-).
Co do Chorwacji to świetna jest byłam z mężem już 2 razy Włochy tylko przejazdem(Wenecja).
Mi w tym roku niestety wakacje nie wypalą ;-).
Sylvio Jak bym mogła się zapytac jak się to przedszkole nazywało bo właśnie szukam dla Ingi i nie chciałabym wpaśc na takie!!!!
Nie słyszałam o wodospadach tak blisko Wiednia a chętnie bym się przejechała (prosze o adresy:-D).
Co do spotkania ja troche katarek i kaszelek jeszcze mam ale jak tylko wyzdrowieje to dam znac:tak:.
Kończe bo Inga się przebudziła.

Kathinka, jestem duchem u Ciebie o 9!:tak:

Myraflle in Muggendorf, N: Wasserflle in der Nhe von Wien - beliebtes Ausflugsziel (Miraflle) , znalazlam te wodospady co chcemy pojechac. Tam chyba nawet jest jak dojechac z Wiednia.

A te namioty to super sprawa, prawie jak w domku jakims. Pamietam czasy jak sie jezdzilo do babci pod namiot (moja babcia na Mazurach mieszka, 50m od jeziorka). Byly czasy, ehh, mlodosc. Raz trafilysmy z kolezanka na takie deszczowe lato, ze az namiot przeciekal:-). Chorowalam potem caly rok! Ale super bylo. Szkoda ze pod te namioty pieskow nie mozna brac (tak wyczytalam), bo tez bym sie wybrala.
My w tym roku chyba do Chorwacji sie wybierzemy, ale to jeszcze wielka niewiadoma. Wiecie, maz na bezrobociu jak narazie, ale jakby znalazl prace to nie wiadomo jak z urlopem. Zobaczy sie.

Sylvia, tez uwazam ze dobrze zrobilas. Dziecko najwazniejsze. Jak Ci sie nie podobalo, to przeciez nie masz musu jak narazie. Moja Nicole jak skonczyla dwa latka, to tez chodzila tydzien do prywatnego i po tygodniu wlasnie zrezygnowalam, bo opieka byla okropna. Dzieci lataly z nozyczkami ostrymi, jedna dziewczynka obciela se kawalek bluzki, i zadnej reakcji. A w ogrodzie pani posadzila moja na hustawce z opony i zostawila do hustania. No i spadla na plecy (na szczescie nic sie nie stalo) Wiecie, trzeba miec choc troche wyobrazni co potrafi dwulatek a co nie. To przedszkole to Kinder Freunde, ale to nie znaczy ze wszystkie z tej nazwy sa zle. Slyszalam o innych ze super, takze przedzkole zawsze trzeba samemu sprawdzic, poobserwowac i sluchac intuicji:tak:
Ok, zmykam do roboty, moze pozniej sie odezwe bo szefowa na 15 idzie na spotkanie z tym dzieckiem, to moze juz od 14 jej nie bedzie, to sie poobijam:eek:

Ale nam sie wakacyjnie zrobilo:-D
Sylvia dzieki. My bylismy w Chorwacji na wyspie Rab i w Nin. Pierwsza miejscowosc super, tylko trzeba sie na wyspe przeprawic promem. Minus straszny, bo czeka sie dlugo na ten prom. A w Nin- nudno,jeden bank otwarty w czasie gdy my na plazy, zero kantorow i ohydne jedzenie.
Ja dzis mam pierwsza godzine pracy za soba. Lauryska najpierw spala, a potem grzecznie bawila sie w lozeczku.
Poziomeczka dzieki za info co do kremu. Czyli wychodzi, ze musze poczekac, az szwagierka do nas przyjedzie.
Udanego spotkania
Mykam bo Lauka ma juz dosc samotnosci

ale wakacje wam w glowie :-)
moj maz sie zwolnil z pracy po ponad 11 latach w tej firmie i od kwietnia bedziemy miec siebie we 3 cale dnie. A poniewaz oszczedzamy juz na to wszystko od dawna to nie bedzie szukal pracy od razu, tylko robi sobie miesiac odpoczynku. Planujemy "przeprowadzic" sie na miesiac do bungalow na Sardynie :tak:
Sardynia jest piekna, juz tam bylismy - plaze piekniejsze jak na Kubie! nie przesadzam! piaseczek bialy, mialki i piekne widoki. polecam. Tylko ze hotele sa okropnie drogie, wiec u nas namioty byly grane a teraz z Misiunia bedzie bungalow.:-)

Kathinka, to ja sie wbijam do ciebie powiedzmy ok 10.30? moze byc? albo lepiej powiedz do ktorej masz czas :-D

mb_1, jesli masz skore sucha lub sklonna do atopii to polecam rowniez kosmetyki Avene. Tez sa na bazie wody termalnej, tylko ze z francji... :cool2::-D
http://www.avene.de/

franiu, kuruj sie, bo to nie zarty, zeby ci sie zadne chorobsko na dluzej nie przypaletalo! Zdrowka zycze!

ide poczytac gazetke i zadzwonic do siostry!
mala rzecz a cieszy :-)

Ostatnia edycja:
poziomeczka do 17 musze syna odebrac wiec czas mam :)
Poznasz moja kolezanke i od razu uprzedzam na nia trzaba brac poprawke ;)

Sardynia mmmmmmmmmmm pieknie poopowiadasz mi jutro w sumie pare wyjazdow jeszcze przed nami
Kosmetyki Avene rowniez polecam sa po prostu swietne

Sylvia popieram dziewczyny znajdziesz lepsze przedszkole na 100%

Asiunia w sobotke tez mozemy si eumowic ktoras moj malzonek pracuje wiec ja i w soboty lotna jestem haha no chyba ze do mamy jade
Dzieki za linka tego lata napewno tam zapadniemy bo slicznie tam

reklama
Asiuniu No wodospady świetne:-)chetnie już jutro bym się wybrała ale chyba troszke poczkam żeby sie ociepliło.
Kathinka Poziomeczko No ja niby lepiej ale jeszcze poczekam niech tak całkiem mnie opuści katar:-), a jutro bawcie się dziewczyny dobrze :-).
Poziomeczko No to świetnie że będziecie mieli z mężem tyle czasu dla siebie:tak:.
Mb1 Pierwsza godzine pracy za sobą???? No tak to już jest że dzieci nienawidzą wręcz samotności.

Dziewczyny jestem w trakcie poszukiwania przedszkola dla Ingi .....idę parę oglądac.
No a co myślicie o tych Kindergruppe, myślałam że może coś takiego no sama nie wiem.
A najciekawsze jest to że mam zamiar się przeprowadzic no ale jakieś w zapasie musze miec bo nie wiem jeszcze gdzie się przeprowadze, a w razie jak bym nie znalazła tam na miejscu gdzie się przeprowadze to żeby miec jakiekolwiek.

Czuje się super a brzusio mi rośnie.
Dla naszych szkrabków polecam bo podpatrzyłam u znajomej awokado z ryżem;-).
Uciekam się kąpac buziaki.

Do góry