reklama
karolask87
Moderatorka
No to gratki dla bratowej w takim razie, a dla Coebie mam to
Link do: (Nie) bunt dwulatka – Być bliżej
i dużo łatwiej będzie przebrnąć przez tą fazę rozwoju. U nas już po roczku rzucanie się na podłogę na porządku dziennym, a od 18nastego miesiąca już autonomia pełną parą. Mam za to nadzieje, że szybciej się zaczęło to i wcześniej skończy.
A co z nowości u was? Dawno Cię tu nie było
Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Link do: (Nie) bunt dwulatka – Być bliżej
i dużo łatwiej będzie przebrnąć przez tą fazę rozwoju. U nas już po roczku rzucanie się na podłogę na porządku dziennym, a od 18nastego miesiąca już autonomia pełną parą. Mam za to nadzieje, że szybciej się zaczęło to i wcześniej skończy.
A co z nowości u was? Dawno Cię tu nie było
Na bieżąco Was czytam Ale jakoś nie było okazji by się udzielać u nas ten bunt na calego.wlasnie też rzucanie się na podłogę,W sklepie czasami taki cyrk że łoooo miałyśmy zacząć żłobek od września Ale jednak mała zmiana. Pójdziemy za rok do przedszkola. Noi jakos tak myśli krążą o drugim urwisie
Alicja1992
Początkująca w BB
Karolask87
Zgadzam się z Tobą i kupię nowy wózek ale zdecydowanie w Pl bo masz rację z tymi cenami w At Dzisiaj sporo sklepów zwiedziliśmy z mężem... Wiem, że zarobki większe i rodzinne ale żeby ten sam model wózka był o 1000 zł droższy to chyba jakaś przesada... Na wszystkich św. ostatni raz przed rozwiązaniem jadę do Pl to kupimy o chustach jeszcze nie myślałam Chyba musi się urodzić to zobaczę czy dam rade w chuście nosić nasze maleństwo bo trochę mnie to przeraża... Czytając o buntach waszych pociech już się boję bo ten mój to już w brzuszku pokazuje swój temperament Życzę Wszystkim dobrego i słonecznego weekendu...
Zgadzam się z Tobą i kupię nowy wózek ale zdecydowanie w Pl bo masz rację z tymi cenami w At Dzisiaj sporo sklepów zwiedziliśmy z mężem... Wiem, że zarobki większe i rodzinne ale żeby ten sam model wózka był o 1000 zł droższy to chyba jakaś przesada... Na wszystkich św. ostatni raz przed rozwiązaniem jadę do Pl to kupimy o chustach jeszcze nie myślałam Chyba musi się urodzić to zobaczę czy dam rade w chuście nosić nasze maleństwo bo trochę mnie to przeraża... Czytając o buntach waszych pociech już się boję bo ten mój to już w brzuszku pokazuje swój temperament Życzę Wszystkim dobrego i słonecznego weekendu...
karolask87
Moderatorka
Alicja ja tych wszystkich faz nie traktuje jako bunt, a jako kolejne fazy rozwoju z nieco innej perspektywy i wiesz mi dużo łatwiej i przyjemniej się spaceruje kiedy patrze na małą i przy setnym przystanku i patrzeniu na robala czy podnoszeniu kamyczka, którego ja nawet nie zauważam myśle "o schylasz się, ćwiczysz równowage, ooo podnosi coś koordynacja ręka oko" itp. i te jej zaciekawione miny zamiast "oooo rany no chodź już"
To samo w sklepie jak coś zobaczy i chce do koszyka wrzucać. Oglądamy, opowiadam co to i czemu nam nie potrzebne, a potem idziemy wkładać to po co przyszłyśmy narazie jakoś działa [emoji14]
To samo w sklepie jak coś zobaczy i chce do koszyka wrzucać. Oglądamy, opowiadam co to i czemu nam nie potrzebne, a potem idziemy wkładać to po co przyszłyśmy narazie jakoś działa [emoji14]
Witam, moja córka ma 5 lat i za rok obejmie ją obowiązek chodzenia do volksschule, czy możecie mi polecić jakieś dobra szkołę w Wiedniu, chciałabym dodać, że z językiem słabiutko i nie wiem, jak to wygląda. Pozdrawiam
Hej Marlena! Tu wszystkie mamy mają małe dzieci, więc raczej jeszcze żadna z nas nie jest w stanie polecić dobrej szkoły. A nawet jeśli, to w przypadku szkół publicznych dzieci chodzą tam gdzie mają rejon, są marne szanse, że dziecko dostanie się gdzieś indziej, bo pierwszeństwo mają dzieci z danych Bezirków, szkoła ma być blisko domu itd. W przypadku prywatnych szkół to trzeba dużo wcześniej zapisywać, niektóre nawet 2-3 lata jeżeli jest bardzo oblegana.
Z językiem słabo u Ciebie czy córki? Jeśli u córki, to szkoła może zdecydować żeby została rok dłużej w Kindergarten albo pójdzie do Vorschulklasse czyli taka klasa „przed szkołą”
Z językiem słabo u Ciebie czy córki? Jeśli u córki, to szkoła może zdecydować żeby została rok dłużej w Kindergarten albo pójdzie do Vorschulklasse czyli taka klasa „przed szkołą”
Alicja1992
Początkująca w BB
Dziewczyny a jeśli chodzi o witaminy dla noworodka (k, d) to w szpitalu mi powiedzą co i jak? Bo nie wiem czy na własną rękę kupić czy czekać... Wiem , że w Pl trzeba sobie kupić samemu. Pozdrawiam i życzę miłego poniedziałku...
reklama