karolask87
Moderatorka
Haha Lilka chodzi mi o to, że stare stażem [emoji14] a nie wiekiem
Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam was
Na Forum jestem nowa.Zdecydowałam się rodzić w austrii
Mój termin to 26 marzec. Czy jest tu ktoś z podobnym terminem ?
Ktoś z kim można się podzileić raodścia ale i obwami ?
Szukam mamy ktora jest na tym samym etapie co ja. Czy jest tu ktoś taki ?
Pozdrawiam
Alicja, ja rodziłam w tym roku w Wilhelminnen i byłam bardzo zadowolona z tym że miałam pokój rodzinny tylko sama z dzieckiem. Ale zaraz po porodzie leżałam w normalnej sali z innymi kobitkami i też nie było źle. Jeśli chodzi o poród z mężem to przy meldowaniu się dostajesz ankietę i tam zaznaczasz że chcesz aby był przy Tobie. Szpital gwarantuje dosłownie wszystko tobie potrzebne są jedynie szczoteczka do zębów i pasta. Tzn rzeczy codziennej potrzeby.
Rozumiem, że taki pokój rodzinny jest dodatkowo płatny?
Dużo kobiet tam rodzi, opinie różne, chyba jak o wszystkim dołącz na facebooku do grupy Matki Polki w Wiedniu, tam było mnóstwo postów na temat szpitali, może Ci pomoże w wyborze. Tu jak wpiszesz w opcji szukania nazwę szpitala, to też na pewno co nie co wyskoczy. W obu szpitalach w których rodziłam pokoje były max trzyosobowe, a w Wilheminien bodajże nawet sześcioosobowe, dla mnie to akurat minus, bo jak potem do każdej pacjentki pielgrzymka odwiedzających... Nie trzeba zaznaczać, przynajmniej ja nie musiałam, po prostu przychodzisz z mężem
Jeszcze dzisiaj dołączę do tej grupy na facebooku Pozdrawiam