reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Hejo no i mnie rozlozylo...leze z goraczka od wczoraj 38,9...jutro lekarz a i juz dzwonilam do pracy ,ze ide do lekarza i mnie nie bedzie. Mlody lepiej choc nie calkiem super,zobaczymy co bedzie jeszcze.
U nas chlopaki zawsze maja pobierana krew na badania dopiero jak sa wyniki przychodzi lekarz i bada dzieciaki,pyta na co sie skarza . Ze mna to roznie ale przweaznie to z angina laduje u lekarza wiec krwi mi nie musza pobierac...

reklama
Hej Mamuśki ;) jestem na etapie kompletowania wyprawki :) czy macie jakiś sklep, centrum handlowe godne polecenia jeśli chodzi o ceny i asortyment?

Pozdrawiam :)

Aga16 zależy co kompletujesz dokładnie, bo ceny w AT bywają zabójcze. Zwłaszcza sprzętu dla dzieci, typu wózek czy łóżeczko. Te dostaniesz w Ikei, XXXLutz, Kika albo typowo dziecięcych sklepach jak BabyOne, Brendon, ToySurus czy Babywalz. Ciuszki znajdziesz wszędzie...od Zary, H&M przez kik po PRIMARK ;) w tych dwóch ostatnich chyba najtaniej. Możesz też zerkać na oferty na willhaben.at
Przypomnij na kiedy termin i gdzie poród?

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Termine na końcówkę kwietnia a porod w Wilhelminenspital :) na szczęście wszystko ci bardziej kosztowne juz zakupione i czeka na przewóz z polski :) pozostaja ciuszki kosmetyka wanienka przewijak pościel rożek kocyki itd :)

Wanienke w toysrusie kupilismy za jakies 7e .... Mieliśmy z pl ale po dwoch mies pekla...
Ciuszki kupowałam roznie. Polowalam na promocje... Zamawialam on line np w hm.... Primark i kik... Tanio... Czasem w tako są fajne promocje ;) kosmetyki... Nie kupuj za wiele... Mialam duzo i do tej pory wszystko lezy.... Jedynie co sie przydalo to oczywiscie pampersy chusteczki plyn do kapieli mielismy z hipp ...
Krem na odparzenia i na kazda pogode bo to byla zima.... No plus jakies waciki zeby przemywac. Twarz po nocy.... Kosmetyki typu oliwka...balsamy.... Nie stosowalam... I nadal tego nie robie ;) a mam chyba z 3 balsamy nieuzywane.... Ale tak to jest... Wszystko musialam kupic.... [emoji19][emoji4]

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej no i wyladowalam na chorobowym,mlodego tez przetrzymam w domu skoro i tak siedze.
Aga luknij tam gdzie dziewczyny pisza,teraz tez troche z przeen pozostawalo to moze cos trafisz,druga tura przecen kolo lutego bedzie tez mozesz wtedy sie oblowic za grosze jesli chodzi o ciuszki,body i inne takie. Co do kosmetykow to im mniej tym lepiej. Mozesz tez neta obszukac jest tego troche. Ja np rozka nie mialam wcale ,co prawda szwagierka mi w spadku dala przy Raphim ale i tak nie uzywalam.

Hej dziewczyny mam pytanie odnosnie porodu :) 2 lata temu urodzilam synka w Austrii.podczas ciazy moj pracodawca zamknal firme i przejela mnie kasa chorych. Od lutego tamtego roku jestem razem z dzieckiem na ubezpieczeniu meza (maz ma gewerbe). Obecnie jestem w drugiej ciazy (termin na lipiec) i tak sie znastanawiam czy jak bym chciala pojechac na porod do Polski to czy bedzie mi przysługiwać kinderbetreuungsgeld? I czy ogolnie jak nie mam swojego pracodawcy to czy tez pieniążki dostane. Była może ktoraś z was w podobnej sytuacji?

reklama
Adriana nie wiem jak to jest w przypadku porodu w Polsce, ale podejrzewam, że jest ciężej z formalnościami. Kinderbetreuungsgeld przysługuje każdej mamie, nawet jeśli nie pracujesz

Do góry