reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Hejo no i mnie rozlozylo...leze z goraczka od wczoraj 38,9...jutro lekarz a i juz dzwonilam do pracy ,ze ide do lekarza i mnie nie bedzie. Mlody lepiej choc nie calkiem super,zobaczymy co bedzie jeszcze.
U nas chlopaki zawsze maja pobierana krew na badania dopiero jak sa wyniki przychodzi lekarz i bada dzieciaki,pyta na co sie skarza . Ze mna to roznie ale przweaznie to z angina laduje u lekarza wiec krwi mi nie musza pobierac...

reklama
Hej Mamuśki ;) jestem na etapie kompletowania wyprawki :) czy macie jakiś sklep, centrum handlowe godne polecenia jeśli chodzi o ceny i asortyment?

Pozdrawiam :)

Aga16 zależy co kompletujesz dokładnie, bo ceny w AT bywają zabójcze. Zwłaszcza sprzętu dla dzieci, typu wózek czy łóżeczko. Te dostaniesz w Ikei, XXXLutz, Kika albo typowo dziecięcych sklepach jak BabyOne, Brendon, ToySurus czy Babywalz. Ciuszki znajdziesz wszędzie...od Zary, H&M przez kik po PRIMARK ;) w tych dwóch ostatnich chyba najtaniej. Możesz też zerkać na oferty na willhaben.at
Przypomnij na kiedy termin i gdzie poród?

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Termine na końcówkę kwietnia a porod w Wilhelminenspital :) na szczęście wszystko ci bardziej kosztowne juz zakupione i czeka na przewóz z polski :) pozostaja ciuszki kosmetyka wanienka przewijak pościel rożek kocyki itd :)

Wanienke w toysrusie kupilismy za jakies 7e .... Mieliśmy z pl ale po dwoch mies pekla...
Ciuszki kupowałam roznie. Polowalam na promocje... Zamawialam on line np w hm.... Primark i kik... Tanio... Czasem w tako są fajne promocje ;) kosmetyki... Nie kupuj za wiele... Mialam duzo i do tej pory wszystko lezy.... Jedynie co sie przydalo to oczywiscie pampersy chusteczki plyn do kapieli mielismy z hipp ...
Krem na odparzenia i na kazda pogode bo to byla zima.... No plus jakies waciki zeby przemywac. Twarz po nocy.... Kosmetyki typu oliwka...balsamy.... Nie stosowalam... I nadal tego nie robie ;) a mam chyba z 3 balsamy nieuzywane.... Ale tak to jest... Wszystko musialam kupic.... [emoji19][emoji4]

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej no i wyladowalam na chorobowym,mlodego tez przetrzymam w domu skoro i tak siedze.
Aga luknij tam gdzie dziewczyny pisza,teraz tez troche z przeen pozostawalo to moze cos trafisz,druga tura przecen kolo lutego bedzie tez mozesz wtedy sie oblowic za grosze jesli chodzi o ciuszki,body i inne takie. Co do kosmetykow to im mniej tym lepiej. Mozesz tez neta obszukac jest tego troche. Ja np rozka nie mialam wcale ,co prawda szwagierka mi w spadku dala przy Raphim ale i tak nie uzywalam.

Hej dziewczyny mam pytanie odnosnie porodu :) 2 lata temu urodzilam synka w Austrii.podczas ciazy moj pracodawca zamknal firme i przejela mnie kasa chorych. Od lutego tamtego roku jestem razem z dzieckiem na ubezpieczeniu meza (maz ma gewerbe). Obecnie jestem w drugiej ciazy (termin na lipiec) i tak sie znastanawiam czy jak bym chciala pojechac na porod do Polski to czy bedzie mi przysługiwać kinderbetreuungsgeld? I czy ogolnie jak nie mam swojego pracodawcy to czy tez pieniążki dostane. Była może ktoraś z was w podobnej sytuacji?

reklama
Adriana nie wiem jak to jest w przypadku porodu w Polsce, ale podejrzewam, że jest ciężej z formalnościami. Kinderbetreuungsgeld przysługuje każdej mamie, nawet jeśli nie pracujesz

Do góry