reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Ola ja bym brała coś z regulacją. Dla mnie Tula jest za sztywna :/ i taka gruba mi się wydaje. Ale dużo osób sobie chwali ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Szczerze ja sie na tym kompletnie nie znam. Jest ni potrzebne cos zeby malej na rekach nie nosic jak jestesmt na zakupach albo mamy cos do zalatwienia. A my dosc czesto gdzies jezdzimy ;)
A ile za to nosidlo? ;)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

My mamy remont przed samymi świętami w niedzielę odkryłam że mam pleśń w szafie, sypialnia na samym rogu budynku mimo że ocieplony to i tak cholerstwo wyszło u trzeba wszystko drapac, oczywiście właściciel się wypial i może przysłać ludzi dopiero po Nowym Roku, więc robimy sami... Tzn mąż robi bo ja z nerwów zaczęłam mieć lekkie skurcze u odpuściłam bo chce wytrzymać do 1 stycznia chociaż i w związku z tym mam pytanie, czy to normalne że tak strasznie kluje mnie w podbrzuszu najczęściej z pozycji leżącej do siadu, z siedzeniem na tyłku też mam problem tylko leżenie przynosi mi ulgę, to może być związane z obniżeniem sie brzucha i mały napiera? Ostanie dni też mam ciągle twardy brzuch już się zastanawiam czy nie pójść do szpitala dla świętego spokoju, ale nie chce też panikowac, a ostania wizyta u Dinhof już za nami...

Lilka maluszek schodzi do kanału rodnego to naciska i pewnie stąd kłucie. Brzuch twardnieje bo to mogą być skurcze przepowiadające. Jeśli dzieciątko się rusza, nie krwawisz itp. to nie ma powodu do obaw. Ale jeśli będziesz się bardzo niepokoić nie zaszkodzi sprawdzić czy wszystko ok :)
Współczuje pleśni...nie poinformowali was, że na zewnętrznych ścianach budynku nie powinno być mebli?
Szwagrowi lała się woda z za wiszącej szafki. Zwykła witrynka na ścianie i zaczęły wychodzić zacieki pod szafką, myśleli, że może coś się rozlało. Zdjeli szafke a ta była cała zapocona...wisiała w rogu, a mają narożne mieszkanie z tym, że w starym nieocieplonym budynku...a nagrzać to w zimie to masakra...

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

No właśnie tak myślałam, że to nic strasznego, miałam tak, ze przez całą ciążę nic się nie działo żadnych problemów, objawów prócz ruchów dziecka i zaparć, a teraz przy końcówce każda zmiana to dla mnie wielkie zaskoczenie haha .
Tak po cichu to nasz wina ta pleśń bo szefa cały czas była odsunieta od ścian i nie było problemu, ale robiliśmy tymczasowe miejsce na łóżeczko i szafę dosunelismy do ściany, ale nie przypuszlalam że pleśń pojawić się może tak szybko bo nawet nie ma miesiąca i już wyskoczyło no ale cóż, byłoby nudno gdyby nic sie nie działo

Wesołych spokojnych i zdrowych Świat dla WAS Babyboomowe Mamuśki i Waszych Rodzin oczywiście!!
Spontaniczna zmiana planów i jesteśmy już w drodze do Pl.
Pozdrowionka

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej kobitki. My od niedzieli juz w pl. Łucja wniebowzieta ..ma raj. Wszedzie jej pelno. Co chwile znajdzie.cos nowego . z kotem sie bawi... Ha bawi... On juz biedny ucieka. Zlapie go za lapy albo uszy i telepie... Woła mał na kota i syk....:D poza tym my dzis zaczynamy przygotowania do świąt. Mama pojechala po ostatnie zakupy i bedziemy działac

Ostatnia edycja:
Do góry